Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Revoltă pe internet în cazul unei fetițe ucise acum 14 ani. Criminalul, condamnat la 20 de ani închisoare, eliberat după 7 ani

Publicat

larisa

Modificările din Codul Penal, recursul compensatoriu și indirect clasa politică interesată să-și asigure libertatea, îi ajută pe crimiminali să nu simtă rigoarea unei pedepse. Ionela Nastase, una dintre cele mai cunoscute jurnaliste de televiziune  explică ce s-a întâmplat în cazul unei crime care a revoltat  milioane de români, acum 14 ani, în care o fetiță de 8 ani a fost violată și ucisă de un vecin.

După aplicarea modificărilor introduse de politicieni în codul penal, autorul oribilei crime este liber. A fost condamnat inițial la 20 de ani de închisoare, iar după schimbarea Codului Penal avea de făcut 15 ani. A ieșit după 7 ani și jumătate, iar acum este liber. Iată ce spune Ionela Nastase întyr-un mesaj care a devenit viral pe facebook.

”NIMIC NU S-A SCHIMBAT! Nu mai e Larisa de la Iasi, e Alexandra de la Caracal! Nenorocirea de la Caracal mi-a amintit de o alta, intamplata acum 14 ani, la Iasi. Un alt caz care a miscat milioane de romani!

In toamna lui 2005 am ajuns, pentru o transmisiune la tv, in casa Larisei Chelaru, fetita de 8 ani batjocorita si ucisa de un vecin minor. Colegii mei de la Observator ma anuntasera ca trupul micutei, infasurat intr-un covor, a fost gasit la gunoi, intr-o cutie, in tomberonul din fata blocului, dupa doua luni! Pana atunci, fusese doar un caz de disparitie a unui copil!

Cadavrul era in jurul blocului, dar nu au reusit sa-l gaseasca vreme de 60 de zile! Politistii au trecut de multe ori pe langa cadavru pana cand un vecin a semnalat un miros greu de suportat care venea dinspre ghena.
In tot acest timp, mama si tatal Larisei (cel care s-a sinucis dupa un termen al procesului in care era judecat calaul fetitei lui) implorau ajutor la tv cu aceasta fotografie a scolaritei in maini si cu lacrimi in ochi!

Un taximetrist, acuzat pe nedrept ca fiind asasinul, s-a sinucis.
Criminalul era, de fapt, vecinul de 17 ani al Larisei şi cel mai bun prieten al fratelui ei, care a recunoscut, ulterior, ca a violat-o, a batut-o si apoi a ucis-o! A sufocat-o! A povestit la audieri ca a infasurat-o intr-un covor, a pus-o intr-o cutie si a ascuns cadavrul intr-o boxa a blocului timp de o luna si jumatate, apoi, a mutat cutia in containerul din fata blocului. Gunoierii au gasit-o pe Larisa dupa ce un vecin a simtit un miros greu.

Criminalul a primit 20 de ani de inchisoare, iar dupa schimbarea Codului Penal avea de facut 15. A iesit dupa 7 ani, jumatate din pedeapsa. Acum e liber!
Si atunci a fost un val de furie publica. Si atunci au cazut cateva capete din Politie.
Azi, la 14 ani distanta, suntem in aceeasi situatie si vorbim despre incompetenta, nepasare, coruptie, prostie!
Nu mai e Larisa, e Alexandra!” scrie Ionela Năstase în postarea care a generat un adevărat val de revoltă pe rețeaua de socializare. Sute de mesaje în care au fost date alte exemple au ”curs” în cotinuarea postării.

Sute de oameni care au povestit, în câteva randuri și despre alte cazuri în care criminali condamnați inițial la ani grei de pușcărie, acum sunt liberi. ” A fost Larisa, acum e Alexandra. Vor fi și alți dacă nu se face nimic!”

larisa

În 2005, cazul de dispariție a Larisei Chelaru a făcut înconjurul țării. După ce polițiștii făcuseră căutări disperate și răscolisese cam tot ce se putea prin cartierul ieșean Lunca Cetățuii, mama ei privea încremenită, de la balcon, cum anchetatorii scot dintr-o pubelă o cutie de televizor în care se afla cadavrul micuței. Din acel moment, nimic nu a mai fost nimic la fel. Tatăl fetiței nu a putut accepta că fetița lui a fost ucisă și s-a spânzurat după numai câteva luni.

Criminalul a fost identificat în persoana unui tânăr de 17 ani pe nume Robert Ciobanu. Robert era vecinul Larisei şi cel mai bun prieten al fratelui ei. Acesta a recunoscut că în 18 octombrie 2005 a chemat-o pe fetiţă la el în apartament, cu intenţia de a o viola, apoi a bătut-o și a sufocat-o. Ciobanu avea să povestească la audieri că a crezut că Larisa a murit, așa că a ieşit din apartament, iar când s-a întors a văzut-o la uşă. De frică să nu fie dat în vileag, de data asta şi-a dus planul până la capăt.

După ce a omorât-o prin sugrumare şi asfixiere, a înfăşurat-o într-un covor şi a aşezat-o într-o cutie de la televizor pe care a depozitat-o într-o boxă. A lăsat-o acolo mai bine de o lună şi jumătate, după care a mutat cutia cu cadavrul în containerul din faţa blocului, descoperit întâmplător de oamenii de la salubritate. Robert Ciobanu a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, apoi pedeapsa i-a fost redusă la 15 ani din care a executat jumătate. În 2014 a fost eliberat, beneficiind de noile modificări ale Codului Penal, iar asta intrigat toată opinia publică la momentul respectiv.
surse: Facebook/Ionela Nastase, Libertatea.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax