Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Revoltă spontană la Tăuţi – Meteş: Protest împotriva lucrărilor de la o balastieră amplasată pe malul Ampoiului

Publicat

Câteva zeci de localnici din satul Tăuţi, comuna Meteş au protestat, sâmbătă dimineaţa, împotriva lucrărilor care se desfăşoară la o balastieră amplasată pe malul râului Ampoi, în zona unde aceştia deţin terenuri în proprietate.

Oamenii sunt nemulţumiţi că firma care exploatează balastul nu respectă dreptul de proprietate, lucrează noaptea şi că face săpături chiar şi pe terenurile de pe malul râului Ampoi, pentru care ei plătesc impozit. Aceştia susţin că, pe timpul nopţii, utilajele încarcă balast, în camioane care se deplasează în alte direcţii decât cea pentru care este destinată şi avizată exploatarea.

După cinci ore de aşteptări, la locul protestului a apărut şi Traian Ursaleş – primarul comunei Meteş, care a declarat că balastiera aparţine firmei „Brădet” SRL din Roşia Montană, societate care ar fi câştigat o licitaţie pentru executarea unor lucrări de modernizare pentru un drum comunal şi a căminului cultural din Meteş. Primarul a mai declarat că firma respectivă deţine toate avizele de la Apele Române pentru exploatarea balastului din albia râului Ampoi şi că nu este obligată să solicite aprobarea proprietarilor, deoarece există în acest sens o hotărâre a consiliului local.

Situaţia s-a detensionat în jurul orei 14.00, când protestatarii au părăsit zona.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax