Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Rezervele Băncii Naționale au scăzut cu peste 570 de milioane de euro, în luna iulie. Rezerva de aur a rămas la peste 100 de tone, dar i-a scăzut valoarea

Publicat

euro bani

euro bani Rezervele valutare ale Bancii Naționale a României (BNR) au scăzut în luna iulie pentru a treia lună la rând, cu 572 milioane euro, ajungând la 34,636 miliarde euro. Această scădere este urmarea unor ieșiri mai mari din rezerve și a deprecierii față de euro a dolarului și yenului, monede în care este denominată o parte din rezervă, a precizat astăzi BNR.

La finalul lunii iunie, rezervele valutare se situau la 35,208 miliarde euro. Iulie este a treia lună la rând de scădere a rezervelor valutare, după ce acestea au atins un nivel maxim istoric în luna aprilie, de 35,96 miliarde euro.
Potrivit raportului anual pe 2016 al BNR, la finalul anului trecut, euro avea o pondere domiantă în rezervele valutare administrate de BNR, cu o cota de 75,1%, dolarul american avea o pondere de 11,8%, în timp ce restul de 13,2% din rezervele valutare era denominat în alte monede (yen, lira sterlina etc).
Rezerva de aur s-a menținut la 103,7 tone, dar valoarea acesteia s-a redus de la 3,634 miliarde euro la 3,602 miliarde euro, ca urmare a scăderii prețurilor internaționale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax