Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

REZIDENŢIAT 2013: Sunt disponibile 33 de posturi în spitalele din Alba. Doar 14 candidaţi din judeţ înscrişi la centrul de concurs din Cluj


Publicat

Ministerul Sănătăţii organizează concursul de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie în 17 noiembrie 2013. Candidaţii care vor să ocupe unul din cele 33 de posturi disponibile în Alba dau examenul la centrul universitar Cluj-Napoca. Din Alba sunt înscrişi 14 candidaţi în cele trei domenii. Alţi cinci au ales centrul de la Târgu Mureş şi unul susţine testul la Timişoara.

La Cluj se organizează concursul pentru posturile publicate în județele Alba, Bihor, Cluj, Maramureș, Sălaj, Satu Mare și pentru locurile publicate în centrele universitare Cluj-Napoca și Oradea. La acest centru de concurs sunt înscrişi în total 546 candidaţi la medicină, 181 candidaţi la medicină dentară şi 44 la farmacie. Dintre aceştia, din Alba sunt şapte la medicină, şase la medicină dentară şi unul la farmacie. La nivel naţional, dau examen de rezidenţiat 5.102 candidaţi.

Posturile scoase la concurs la examenul de rezidenţiat sesiunea noiembrie 2013 în Alba:

Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia (6 posturi):

1. Farmacie spital (farmacie clinică, centrul universitar de concurs Cluj Napoca)

2. Endocrinologie (centrul universitar de concurs Cluj Napoca)

3. Medicină internă (centrul universitar de concurs Cluj Napoca)

4. Secţia Ortopedie şi Traumatologie (centrul universitar de concurs Cluj Napoca)

5. Secţia Pediatrie Pediatrie (centrul universitar de concurs Cluj Napoca)

6. Dispensar TBC (pneumologie – centrul universitar de concurs Cluj Napoca)

Spitalul Orăşenesc Cugir (13 posturi):

1. Farmacie spital (farmacie clinică, centrul universitar de concurs Cluj Napoca)

2. Compartiment Boli Infecţioase (centrul de pregătire Oradea, centrul universitar de concurs Cluj Napoca)

3. Compartiment ATI Anestezie şi Terapie Intensivă (centrul universitar de concurs Cluj Napoca)

4. S.P.C.I.N. spital Epidemiologie (centrul de pregătire Braşov, centrul universitar de concurs Cluj Napoca)

5. Laborator analize medicale (medicină de laborator – centrul universitar de concurs Cluj Napoca)

6. Camera de gardă – 2 posturi – (medicină de urgenţă centrul universitar de concurs Cluj Napoca)

7. Neonatologie (centrul universitar de concurs Cluj Napoca)

8. Neurologie (centrul universitar de concurs Cluj Napoca)

9. Ambulatoriu Oftalmologie (centrul universitar de concurs Cluj Napoca)

10. Ambulatoriu Pediatrie (centrul universitar de concurs Cluj Napoca)

11. Compartiment Pneumologie (centrul universitar de concurs Cluj Napoca)

12. Ambulatoriu Urologie (centrul universitar de concurs Cluj Napoca)

Spitalul Orăşenesc Abrud (11 posturi):

1. Compartiment ATI Anestezie şi Terapie Intensivă (centrul universitar de concurs Cluj Napoca)

2. Compartiment Boli Infecţioase (centrul de pregătire Oradea, centrul universitar de concurs Cluj Napoca)

3. Compartiment Chirurgie Generală (centrul universitar de concurs Cluj Napoca)

4. Ambulatoriu Chirurgie Generală (centrul universitar de concurs Cluj Napoca)

5. S.P.C.I.N. spital Epidemiologie (centrul de pregătire Braşov, centrul universitar de concurs Cluj Napoca)

6. Compartiment Primire Urgenţe (medicină de urgenţă centrul universitar de concurs Cluj Napoca)

7. Neonatologie (centrul universitar de concurs Cluj Napoca)

8. Ambulatoriu Neurologie (centrul universitar de concurs Cluj Napoca)

9. Secţia Obstetrică – Ginecologie (centrul universitar de concurs Cluj Napoca)

10. Ambulatoriu Otorinolaringologie (centrul universitar de concurs Cluj Napoca)

11. Ambulatoriu Reabilitare Medicală (centrul universitar de concurs Cluj Napoca)

Spitalul de Boli Cronice Câmpeni (2 posturi)

1. Laborator de analize medicale (medicină de laborator – centrul universitar de concurs Cluj Napoca)

2. Secţia Pneumologie (centrul universitar de concurs Cluj Napoca)

Spitalul Municipal Sebeş (1 post)

Secţia Pediatrie (centrul universitar de concurs Cluj Napoca).

Potrivit regulamentului, concursul se desfășoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore.

Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu. Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obținut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar respectiv, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu.
Medicii, medicii dentiști și farmaciștii care devin rezidenți pe locuri încheie un contract individual de muncă pe perioadă determinată, egală cu durata rezidențiatului, cu unitatea sanitară la care au fost repartizate locurile pentru rezidențiat.
Medicii, medicii dentiști și farmaciștii care devin rezidenți pe post încheie contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată cu unitatea sanitară publică ce a publicat postul respectiv, cu respectarea prevederilor Ordonanței Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea și finanțarea rezidențiatului, aprobată prin Legea nr. 103/2012.
Candidații cetățeni de origine etnică română din Republica Moldova, Albania, Bulgaria, Macedonia, Serbia, Ucraina și Ungaria și etnicii români cu domiciliul stabil în străinătate, posesori ai diplomei de medic, medic dentist sau farmacist obținute în România ori într-un alt stat membru al Uniunii Europene, susțin concursul în aceleași condiții ca și cetățenii români, însă concurează pe locurile publicate de Ministerul Educației Naționale, care va distribui aceste locuri pe centrele universitare.
Corectarea lucrărilor se face în prezenţa candidaţilor. Eventualele contestaţii privind răspunsurile corecte sunt depuse de candidaţi în termen de 24 de ore din momentul transmiterii grilelor în sălile de concurs.

Candidaţii care vor câstiga un loc în urma concursului nu vor avea post asigurat la sfârşitul rezidenţiatului.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. lazar emanuel

    miercuri, 13.11.2013 at 10:57

    e o eroare in prezentare. sunt mai multi candidati din judetul alba doar ca nu s au inscris la dsp alba ci s au inscris la dsp cluj desi provin din judetul alba

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Fotografii de arhivă și ilustrații care surprind imagini din istoria orașului Alba Iulia, expuse la Centrul „Augustin Bena”

Publicat

Spațiul expozițional urban al Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba găzduiește, începând de joi, o expoziție cu fotografii de arhivă și schițe care surprind imagini din istoria municipiului Alba Iulia. Fotografiile sunt din perioada anului 1918 și conțin instantanee cu străzi, piețe, instituții administrative sau de cultură, zone de promenadă, dar și imagini cu locuitorii orașului.

Printre acestea se regăsesc și instantanee vechi cu Hotelul Apulum din centrul municipiului, imobil care în 1918 a fost unul dintre locuirile de întâlnire pentru făuritorii Marii Uniri. În acest sens, hotelul a găzduit, din data de 29/30 noiembrie 1918, Comisia de verificare a Marii Adunări Naționale (care a validat credenționalele deputaților), Consiliul Național Român Central, dar și pe o parte dintre delegații care au avut rol hotărâtor în ședințele care s-au desfășurat la etajul hotelului în cursul zilei din 30 noiembrie.

După 1918 hotelul a găzduit adunările Comitetului Județean Alba și ale Partidului Național Român. Ulterior, în ciuda importanței istorice, hotelul a avut o poveste tristă fiind demolat de regimul comunist pentru că nu se mai încadra în planurile de dezvoltare ale orașului.

Expoziția Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba cuprinde, pe lângă fotografiile de arhivă, și ilustrații cu obiective cu importanță istorică din municipiul Alba Iulia, desene realizate de artistul Ionuț Baic.

Consiliul Județean Alba prin instituțiile subordonate, Centrul de Cultură „Augustin Bena”, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” și Teatrul de Păpuși „Prichindel”, organizează și în acest an o serie de activități culturale incluse în programul de la Alba Iulia dedicat Zilei Naționale a României. Manifestările se desfășoară fără public, cu respectarea celor mai stricte măsuri de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2, și sunt organizate în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia și Instituția Prefectului Alba. Sub genericul „Ziua Națională în casa fiecărui român”, evenimentele sunt transmise LIVE pe pagina de Facebook a Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba și, în funcție de eveniment, pe paginile celorlalte instituții organizatoare.

Expoziția va putea fi văzută și online pe pagina de Facebook a Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Citește și PROGRAMUL OFICIAL de 1 Decembrie la Alba Iulia: Ceremonie militară, expoziții, spectacole și alte manifestări, toate online

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Șofer surprins pe contrasens, pe Autostrada A10 Turda – Aiud. „Era revoltat că nu-l las să meargă mai departe”

Publicat

Șoferul unei maşini cu numere de Hunedoara a fost surprins joi, pe contrasens, pe Autostrada A10, între Turda și Aiud, în zona unui nod rutier.

Pentru ca șoferul inconștient să se întoarcă pe sensul de mers a fost nevoie ca un conducător auto să se oprească cu mașina în fața acestuia, pe banda a doua.

”Era tare revoltat că nu-l las să meargă mai departe”, a precizat conducătorul auto, care mai apoi a postat fotografia cu isprava șoferului pe un grup de Facebook.

Foto: Info Trafic Romania 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Polițiștii BCCO și SAS din Alba și Sibiu au descins la locuințele unor suspecți de trafic de droguri. Ce au confiscat

Publicat

Polițiștii SCCO Sibiu alături de echipaje SAS din Alba și Sibiu au făcut, astăzi, șapte percheziții în județul Sibiu, la suspecți care ar ar fi procurat, deținut și comercializat substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive. Tranzacțiile ar fi fost efectuate stradal sau la locuințele persoanelor cercetate, iar o parte din substanțele interzise ar fi fost procurate din străinătate, fiind expediate printr-o firmă de coletărie.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia – Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu, împreună cu procurori DIICOT – BT Sibiu au documentat activitatea infracțională a unor persoane bănuite de efectuare, fără drept, de operațiuni cu substanțe psihoactive.

La data de 26 noiembrie 2020, polițiștii Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu, sub coordonarea procurorilor din cadrul DIICOT-BT Sibiu, au efectuat 7 percheziții domiciliare, în trei localități din județul Sibiu, la persoane bănuite că ar fi procurat, deținut și comercializat substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

De asemenea, au fost puse în aplicare 3 mandate de aducere, pentru persoanele bănuite de desfășurarea acestor activități.

Au fost ridicate aproximativ 700 de grame de masă vegetală, 2 comprimate, 2.450 de lei, 100 de lire sterline, 5 grindere, un cântar electronic, 9 telefoane mobile, 2 laptop-uri, un hard-disk, o râșniță și autocolante pentru inscripționat plicuri.

Din cercetări a reieșit că, de la sfârșitul anului 2019, membrii grupării ar fi comercializat substanțe cu efect psihoactiv unor persoane din județul Sibiu, tranzacțiile fiind efectuate stradal sau la locuințele persoanelor cercetate.

O parte din substanțele interzise ar fi fost procurate din străinătate, fiind expediate printr-o firmă de coletărie.

Acțiunea beneficiază de sprijinul echipelor de acțiuni speciale din cadrul inspectoratelor de poliție județene Sibiu și Alba.

Cercetările sunt în curs de desfășurare, pentru documentarea şi probarea întregii activităţi infracţionale.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție

sursă: DIICOT

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO INTERVIU cu Ioan Lazăr, candidat Pro România la Camera Deputaților. Ce vrea să facă pentru Alba dacă va ajunge deputat (P)

Publicat

Candidatul PRO România la Camera Deputaților, Ioan Lazăr, a fost prezent joi, în redacția alba24.ro pentru un interviu video. 

Politician din 1994, întreprinzător din 1991 și fermier de 12 ani, Ioan Lazăr a explicat cum a început interesul acestuia față de agricultură și viața omului de la țară din județul Alba, domeniu pe care se bazează campania sa electorală. Lazăr a prezentat și câteva propuneri de măsuri pentru dezvoltarea și promovarea agriculturii și turismului în județ.

Referitor la politică, Ioan Lazăr a explicat cum poate fi interpretată alianța cu Pro România, cum se regăsește în aceasta și cum este în prezent comunicarea nu noii colegi la nivel local.

De asemenea, Ioan Lazăr a prezentat cinci dintre obiectivele pe care acesta le are, în calitate de deputat, pentru județul Alba.

Nu în ultimul rând, întrebat dacă este pro sau anti vaccinare, Ioan Lazăr s-a abținut de la răspuns.

Comandat de partidul PRO România – Filiala Alba – cod unic mandatar financiar 11200008 – executat de SC INDEPENDENT SRL – portal: https://alba24.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate