Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

REZIDENȚIAT 2019: Legea de organizare și finanțare a examenului din 8 decembrie a fost promulgată. Detalii pentru candidați

Publicat

medic

Legea prin care examenul de rezidențiat se va desfășura în acest an pe 8 decembrie a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis. Potrivit actului normativ, cifra de şcolarizare va fi va fi egală cu numărul absolvenţilor de medicină cu diplomă de licenţă.

Legea pentru modificarea şi completarea Ordonanței Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea şi finanțarea rezidențiatului a fost trimis președintelui marți, după adoptarea în Camera Deputaților, scrie digi24.ro.

Potrivit acesteia, în 2019, cifra de şcolarizare este aprobată prin hotărâre a Guvernului și va fi egală cu numărul absolvenţilor de medicină generală, farmacie şi medicină dentară, cu diplomă de licenţă. Ministerul Finanţelor Publice asigură resursele financiare necesare şcolarizării prin rezidenţiat la nivelul cifrelor de şcolarizare aprobate.

Actul normativ prevede și că spitalele vor face pregătirea rezidenţilor, degrevând universităţile de numărul mare de rezidenţi existenţi.

După promovarea examenului şi după expirarea stagiului minim aferent specialităţii, ministrul Sănătăţii confirmă prin ordin titlul de medic specialist, de medic dentist specialist sau de farmacist specialist, după caz, în cel mult 30 zile lucrătoare de la ultima zi a sesiunii de examene organizată pentru specialitatea respectivă.

Admiterea în rezidenţiatul pe locuri şi pe posturi se organizează în temeiul unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului Sănătăţii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax