Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

REZIDENȚIAT 2019: Peste 30 de candidați din Alba dau examen la centrele universitare din țară. Posturile disponibile

Publicat


medic rezident

Peste 30 de candidați din județul Alba s-au înscris la concursul de Rezidențiat 2019 și vor susține duminică testul scris. Majoritatea s-au înregistrat la centrul de examen din Cluj-Napoca, iar alții au ales Târgu Mureș sau Timișoara. În total, aproape 9000 de tineri vor da examen în cele șase centre din țară.

Concursul de intrare în rezidenţiat pe post şi pe loc este organizat de Ministerul Sănătății, în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie. Se desfăşoară în centrele universitare: Bucureşti, Cluj Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

În țară, sunt 4.350 de locuri scoase la concurs, număr mai mic faţă de cel de anul trecut. În județul Alba, sunt doar opt posturi.

Din județul Alba, sunt 27 de candidați înscriși la centrul universitar Cluj-Napoca (din care 16 la Medicină, 4 la Medicină dentară și 7 la Farmacie), cinci la centrul universitar Târgu-Mureș (Medicină) și 7 la Timișoara (Medicină).

Vezi lista candidaților înscriși la centrul universitar Cluj-Napoca: Lista inscrisi Cluj Napoca

Vezi lista candidaților înscriși la centrul universitar Târgu-Mureș:Lista inscrisi Târgu Mureș

Vezi lista candidaților înscriși la centrul universitar Timișoara:Lista inscrisi Timisoara

Posturile disponibile în județul Alba:

Unitatea sanitară / loc de muncă / specialitate / centrul universitar de pregătire

Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia (5 posturi)

– Secția Medicină Internă – Medicină Internă – Cluj-Napoca

– Secția Neurologie – Neurologie – Cluj-Napoca

– Dispensar TBC – Pneumologie – Cluj-Napoca

– Secția Psihiatrie Acuți- Psihiatrie – Cluj-Napoca

– Compartiment Urologie – Urologie – Cluj-Napoca

Spitalul Orăşenesc „Dr. Alexandru Borza” Abrud (2 posturi)

– Camera de Gardă – medicină de urgență – Cluj-Napoca

– Compartiment Neonatologie – neonatologie – Cluj-Napoca

Spitalul Orăşenesc Cugir (1 post)

– Camera de Gardă – medicină de urgență – Cluj-Napoca

Vezi integral: LISTA posturi REZIDENTIAT 2019

Vezi Lista locuri REZIDENTIAT 2019

Concursul se desfăşoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul, pe o durată de 4 ore. Întrebările sunt diferite, în funcţie de domeniu

Alegerea unui loc sau post este condiţionată de obţinerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor/posturilor publicate la concurs, alcătuindu-se o singură clasificare naţională pentru fiecare domeniu.

La concurs post participa absolvenții cu diplome de licenţă în profil medico-farmaceutic uman sau o diplomă echivalentă cu aceasta; rezidenţii aflaţi în pregătire, specialiştii care doresc să efectueze pregătire într-o altă specialitate. Specialiştii care au efectuat programul de pregătire prin rezidenţiat, forma pe post, pot obţine a doua specialitate după îndeplinirea condiţiei din actul adiţional încheiat la contractul de muncă.

Concursul se desfăşoară duminică, 8 decembrie 2019, începând cu ora 8,30, când candidaţii pot intra în sala în care au fost repartizaţi. La intrare se legitimează în faţa şefului de sală cu buletinul/cartea de identitate sau paşaportul, documente ce trebuie să fie în termen de valabilitate.

Candidaţii sunt aşezaţi în sală în ordine alfabetică, iar de la ora 9.00 se împart grilele pentru răspuns şi câte o cariocă de culoare neagră pentru completarea grilei (atât pentru completarea răspunsurilor considerate corecte, cât şi pentru completarea datelor de identitate).

Sacii sigilaţi conţinând caietele cu întrebări vor fi aduşi la săli în jurul orei 9,30.

La ora 10.00 se desigilează sacii în toate sălile de concurs din toate centrele universitare. Li se împart apoi candidaţilor caietele cu întrebări, ţinându-se cont de tipul de grilă primit anterior. Din momentul în care în sala de concurs a fost distribuit ultimul caiet începe măsurarea timpului de concurs, care este de 4 ore. Candidaţii care nu sunt prezenţi în sală în momentul deschiderii sacilor cu caietele cu întrebări (ora 10,00) nu mai au acces în sala de concurs.

Pe durata corectării lucrărilor candidaţii rămân pe locurile stabilite la intrarea în sală. Eventualele contestaţii privind răspunsurile corecte sunt depuse de candidaţi până la ora 16.00 în ziua de 9 decembrie.

În perioada 17-19 decembrie, alegerea locurilor/posturilor în specialitate şi a centrelor de pregătire se face prin teleconferinţă, pe baza punctajului şi a clasificărilor anunțate, în intervalul orar 9.00 – 19.00. Candidaţii se vor putea prezenta în unul din centrele universitare: Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Sibiu, Târgu Mureş sau Timişoara. Dacă repartiţia nu se finalizează în prima zi, va continua în zilele următoare, în acelaşi interval orar, sau, după caz, în cea de-a treia zi, până la epuizarea locurilor/posturilor publicate la concurs sau a candidaţilor care au drept de a alege loc/post. Locurile şi posturile rămase disponibile se vor afişa pe pagina de internet la sfârşitul fiecărei zile de repartiţie.

În perioada 6-14 ianuarie se semnează contractele individuale de muncă cu unitățile sanitare, iar repartiția pe clinici de pregătire se face în 14-16 ianuarie.

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Asociație: Programul RABLA MOTO ar putea intra în vigoare din acest an. Voucherele, folosite pentru achiziția de motociclete noi

Publicat

Programul RABLA MOTO, prin care voucherele obținute la casarea unei mașini vechi vor putea fi folosite și pentru achiziția de motociclete și scutere noi, ar putea intra în vigoare chiar din acest an, au transmis reprezentanții Asociației pentru Dezvoltarea Națională a Motociclismului – motoADN.  La sediul Administrației Fondului pentru Mediu a avut loc miercuri, 22 […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Mica Unire, sărbătorită la Liceul Teoretic „Petru Maior” din Ocna Mureș. Elevi și profesori s-au prins în Hora Unirii

Publicat

161 de ani au trecut de la momentul cunoscut în istorie sub denumirea de Mica Unire. Data de 24 ianuarie 1859 este punctul culminat al unor evenimente și desfășurării istorice complexe care au avut loc în Europa și spațiul românesc. Evenimentul a fost marcat joi, de către elevii și cadrele didactice de la Liceul Teoretic […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

INVESTIȚIILE ANULUI 2020, la Teiuș. Proiecte de peste 44,5 milioane de lei, pentru dezvoltarea orașului. LISTA

Publicat

primaria teius, teius,

Administrația locală din Teiuș va derula în acest an investiții de peste 44,5 milioane de lei. Printre cele mai importante proiecte se numără regenerarea urbană socio-culturală a orașului, modernizarea iluminatului public și reabilitarea a 20 de străzi. Lista investițiilor aflate în derulare în 2020, în orașul Teiuș: Obiectivul investiției – valoarea investiției – termen de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în ALBA în minivacanța 24-26 ianuarie: Cât de mult cresc temperaturile. Prognoza meteo de weekend

Publicat

soare

Vremea se încălzește în acest weekend, în județul Alba. Temperaturile maxime vor urca până la valori de 7-8 grade. Nu sunt anunțate precipitații. La munte va fi ușor mai cald decât la altitudini mai joase. Duminică, la Alba Iulia, vor fi 6 grade Celsius, iar la Câmpeni 8 grade Celsius. Vă prezentăm condiții meteo în […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate