Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Rezidențiat 2023: duminică, sesiune extraordinară a concursului, pentru locurile și posturile rămase neocupate anul trecut

Publicat

Ministerul Sănătății a anunțat că organizează duminică, 14 mai, sesiunea extraordinară a concursului de intrare în rezidențiat în domeniul medicină.

La concurs s-au înscris 962 de candidați care vor concura pe 628 de locuri și posturi din cadrul unităților sanitare publice, potrivit unui comunicat al ministerului.

Din Alba nu sunt candidați înscriși, iar la Cluj sunt 42 de locuri disponibile, la Sibiu 15 și la Tg Mureș 142. De asemenea, sunt două posturi în Mureș, unul la spitalul din Gheorgheni și celălalt la Toplița.

Vezi Lista locurilor și posturilor scoase la concurs – Rezidențiat 2023 – 14 mai

Cele 628 de locuri și posturi au rămas neocupate în sesiunea din toamna anului 2022 a concursului de rezidențiat, multe fiind în specialități deficitare, precum chirurgia generală, medicina de urgență, medicina de familie, neonatologie, precizează ministerul.

Concursul va fi organizat în centrul universitar București.

Candidații vor avea la dispoziție 4 ore pentru a rezolva 200 de întrebări de tip grilă.

Vor fi declarați promovați candidații care obțin un punctaj de minimum 60% din cel mai mare punctaj obținut la acest concurs.

sursa: rezidentiat.ms.ro

foto: pixabay.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax