Connect with us
Publicitate

AIUD

Rezidențiat 2023: Toate cele 8 posturi pentru medici rezidenți au fost ocupate. Succes local, deficit la nivel național

Publicat

Reprezentanții Spitalului Aiud au transmis marți că toate posturile oferite pentru medicii rezidenți au fost ocupate. 

Acest lucru reprezintă un succes, în condițiile în care la nivel național există un deficit de medici pe majoritatea specializărilor.

În plus, instituția citează Colegiul Medicilor care admite că tinerii rezidenți preferă orașele mari și centrele universitare.

Comunicatul Spitalului din Aiud

”Eforturile susținute ale Spitalului Municipal Aiud pentru a găsi medici în specialitățile medicale deficitare au fost răsplătite în acest an cu ocazia organizării examenului național de rezidențiat.

Spitalul Aiud a oferit 8 posturi în specialitățile:

  • medicină internă – 1,
  • cardiologie – 1,
  • ATI – 2,
  • pediatrie – 1,
  • neurologie – 1
  • medicina de urgență – 2.

Toate aceste specialități sunt deficitare la nivel național, iar cel mai mare deficit există în localitățile mici, conform Colegiului Medicilor din România.

Instituția admite că peste jumătate din cei 55.000 de medici practică în București și alte 5 județe din țară, adică exact acolo unde există facultăți de medicină.

Toate cele 8 posturi au fost ocupate de către candidați admiși la examenul național de rezidențiat, urmând ca aceștia să înceapă pregătirea în Centrul Universitar.

Activitatea ca medic specialist în cadrul Spitalului Municipal Aiud se va desfășura după finalizarea stagiului de rezidențiat.

Posturile oferite de către spitalul nostru au fost printre primele alese de către viitorii medici specialiști.

Cu această ocazie, precizăm că publicarea posturilor pentru examenul național de rezidențiat a fost doar unul dintre pașii făcuți într-un demers complex de identificare a unor medici care să accepte să lucreze în Spitalul Municipal Aiud.

S-au stabilit legături și se comunică continuu cu Colegiile Medicilor din mai multe județe pentru a se face cunoscută intenția noastră.

De asemenea, există conexiuni cu facultățile de medicină din zona noastră, mai precis cu șefii de catedră ai disciplinelor care formează medici în specialitățile deficitare la nivelul spitalului.

Urmărim dezvoltarea continuă a spitalului, mai ales în ceea ce privește resursa umană. Suntem pe deplin conștienți de provocările pe care le avem în acest domeniu și ne dăm toată silința să progresăm. Toate acestea, în dorința oferirii unor servicii medicale de calitate” au transmis pe Facebook, reprezentanții spitalului

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax