Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Reziduuri de plastic în organismul copiilor, crescute la un nivel alarmant pentru sănătate. Concluziile unui studiu

Publicat

laborator

Aproape toți copiii și adolescenții au reziduuri de plastic în organism, potrivit unui studiu realizat de autorități din Germania. Este vorba despre plasticul provenit din articole ale vieții de zi cu zi: haine, ambalaje alimentare, detergenți sau creme.

Agenția Federală de Mediu a investigat, în perioada 2003-2017, ce reziduuri ale acestor materiale plastice pot fi detectate în sângele și urina copiilor și adolescenților. Rezultatul: „fiecare al patrulea copil cu vârsta cuprinsă între trei și cinci ani este atât de puternic afectat, încât fenomenul devine o problemă de sănătate. În general, aproape toți copiii au reziduuri de plastic în organism”, scrie hotnews.ro.

Aceste substanțe care perturbă hormonii ar putea fi cauza bolilor civilizației, cum ar fi obezitatea, tulburările de fertilitate, cancerul și întârzierile de dezvoltare, potrivit sursei citate.

Studiul s-a concentrat pe „biomonitorizarea umană” a copiilor cu vârste între 3 și 17 ani. În probele de urină, au fost detectate reziduuri ale 11 dintre cele 15 substanțe testate – în principal plastifianți -, la 97 până la 100% din cei 2.500 participanți. Alarmante s-au dovedit a fi nivelurile ridicate de PFOA (acid perfluorooctanoic).

La 20% dintre cei testați, acesta era peste limită, iar la copiii mai mici, proporția era chiar mai mare. „Studiul nostru arată clar că ingredientele din plastic cu producție în creștere apar și mai frecvent în organism”, a declarat Marike Kolossa-Gehring, unul dintre autorii studiului și toxicolog la Agenția Federală de Mediu, pentru Spiegel.de. „Este într-adevăr îngrijorător faptul că sunt cel mai afectați copiii mici, ei fiind cel mai sensibil grup”.

sursă: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax