Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Rezoluția de la Blaj a liceelor pedagogice

Publicat

La sfârşitul săptămânii trecute, peste 80 de reprezentanţi, directori şi cadre didactice de specialitate din licee pedagogice sau licee teoretice în care există specializări pedagogice s-au întâlnit la Blaj, în Consfătuirea Naţională a Liceelor Pedagogice.

Ca urmare a întâlnirii, a fost semnată Rezoluţia de la Blaj a Liceelor Pedagogice. “Am înaintat Cabinetului Ministrului, domnului ministru nota şi documentele care au rezultat după această întrevedere. Rezoluţia cere, în esenţă, un singur lucru: recunoaşterea tradiţiei pe care o au aceste licee, recunoaşterea expertizei care există în ceea ce priveşte, şi sunt foarte atentă la ce spun acum, practica pedagogică în liceele pedagogice şi, în consecinţă, rezoluţia sensibilizează decidenţii din Ministerul Educaţiei cu privire la construirea masterului didactic. Consider că este necesar transferul natural al experienţei practicii pedagogice înspre masterul didactic, care, aşa cum ştiţi, conform noii legi se va desfăşura în învăţământul superior. Liceele pedagogice vor totodată să facă parte, să se implice în construirea, în redactarea acestui master didactic”, a declarat secretarul de stat Oana Badea, din Ministerul Educaţiei.

Dascălii care au format, de-a lungul vremii, personalităţile autohtone, au beneficiat de școală pedagogică autentică.  Expertiza în domeniul practicii pedagogice conferă reprezentanților învățământului preuniversitar pedagogic, pe lângă viziunea completă asupra problematicii, și un rol important în reclădirea statutului de dascăl. Acesta este, de altfel, unul dintre obiectivele pe care Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului și le-a asumat prin Legea nr. 1/2011.

În virtutea acestor lucruri, reprezentanții liceelor pedagogice din țară sunt parteneri ai Ministerului Educației în amplul proces de concepere a masterului didactic. Aceştia solicită Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului să fie parteneri egali cu reprezentanții învățământului superior în structurile de lucru care vor elabora documentele vizând masteratul didactic.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax