Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Rezoluție a Consiliului Național al Rectorilor: Numărul de mandate ale rectorului să fie stabilit de fiecare universitate în parte

Publicat

Limitarea numărului de mandate la conducerea universităților va fi luată de fiecare universitate în parte, în funcție de bunul simț.

Practic, decizia va fi lăsată cel mai probabil la bunăvoința rectorilor care stăpânesc mai ales universitățile mici. 

Consiliul Naţional al Rectorilor a adoptat o rezoluţie prin care solicită ca numărul de mandate ale rectorului să fie limitat în funcție de cum dorește fiecare comunitate academică în parte.

Totodată, CNR se pronunţă ca mandatele pentru toate structurile şi funcţiile de conducere din universităţi să aibă cinci ani.

Consiliul Rectorilor a respins introducerea în lege a limitării numărului de mandate pentru toate funcţiile şi structurile de conducere universitare.

„Pentru consolidarea autonomiei universitare, în paralel cu asumarea responsabilităţii, numărul de mandate ale rectorului este limitat şi este stabilit de către fiecare comunitate academică.

Mandatele au durata de cinci ani pentru toate structurile şi funcţiile de conducere din universităţile româneşti”, se arată în rezoluţia adoptată de CNR, citată de G4Media.ro.

Consolidarea responsabilităţii şi autonomiei universitare prin acordarea diplomei şi titlului de doctor de către universităţi, conform uzanţelor internaţionale, susţinerea coordonării de către universităţi a tuturor ciclurilor de învăţământ superior medical, inclusiv rezidenţiatul, sunt alte solicitări ale CNR.

Studenții, împotriva numărului nelimitat de mandate

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) a cerut în repetate rânduri limitarea numărului de mandate ale rectorilor la două mandate.

Asociația spune că aceste lucru este necesar pentru a preveni orice abuz de putere în acest mediu și ”pentru a ne asigura că interesul primordial al conducerilor vizează bunul mers al comunității, iar nu consolidarea poziției dominante”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 15.11.2022 at 16:07

    Măi deşteptăciunilor, atâta timp cât primiţi subvenţie de la stat, faceţi ce se hotărăşte în lege. Se va ajunge ca pe banii statului, facultatea să devină afacere de familie, cum de altfel se mai practică în unele facultăţi. Oricum, facultăţile de astăzi sunt nişte licee cu alte materii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax