Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

70 de primari din Alba și șefii CJ au participat la Liga Aleșilor Locali de la Brașov. Rezoluție împotriva traseismului politic legiferat de PSD

Publicat

liga alesilor locali Primarul Mircea Hava , senatorul Teodor Atanasiu, vicepreședinții CJ Alba Florin Roman și Alin Cucui împreună cu alți   70 de primari PDL și PNL din județul Alba au participat la Liga Aleșilor Locali  ACL desfășurată, sâmbătă, la Brașov. La întâlnire au fost prezenți primari și șefi ai consiliilor județene PDL și PNL din toată România.  Participanții au adoptat o  rezoluție pentru susținerea la prezidențiale a președintelui PNL, Klaus Johannis și  împotriva măsurilor prevăzute în Ordonanța de Urgență care permite traseismul politic  al aleșilor locali. În județul Alba PNL și PDL dețin împreună  68 de primari dintr-un număr total de 78 și toate funcțiile de conducere din Consiliul Județean.

Gazdele evenimentului au fost cei doi copreședinți ai ACL Brașov, liberalul Aristotel Căncescu (președintele Consiliului Județean Brașov) și democrat-liberarul George Scripcaru (primarul municipiului Brașov), iar ordinea de zi a cuprins prezentarea rezoluției de politici publice a ACL (făcută de Cătălin Predoiu), discursurile copreședinților ACL Klaus Iohannis și Vasile Blaga, discuții și intervenții în plen ale primarilor prezenți (între cei care au luat cuvântul numărându-se și primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, și primarul orașului Zlatna, Silviu Ponoran) și prezentarea unei rezoluții a aleșilor locali ai ACL (prezentare făcută de Ciprian Dobre, președintele PNL Mureș și președinte al Consiliului Județean Mureș).

Conținutul rezoluției, a fost adoptată în unanimitate de cei peste 1500 de aleși ai ACL prezenți la eveniment.
Potrvit documentului, aleşii locali ai PNL şi PDL îşi declară ”sprijinul hotărât şi necondiţionat faţă de candidatul ACL la alegerile prezidenţiale din 2014, Klaus Iohannis.
„Vom face tot ce ne stă în putinţă, în limitele unei competiţii democratice, pentru a îl sprijini în campania electorală viitoare, iar Klaus Iohannis va fi viitorul Preşedinte al României. Credem cu tărie în proiectele şi viziunea lui Klaus Iohannis pentru România şi vom contribui în mod activ la implementarea măsurilor propuse de acesta şi în final, la schimbarea României în bine”, menţionează rezoluţia.
Liga Aleşilor Locali menţionează că reprezentanţii PNL şi PDL nu au candidat în alegeri „pentru a face jocurile politice ale Guvernului şi ale PSD”. „Din acest motiv dezavuăm încercarea acestora de a desconsidera voturile românilor şi de a racola, prin orice mijloace, aleşi locali de la toate forţele politice adversare”, se mai arată în document.
„Vedem că, în spatele unor argumente perfide şi demagogice, în realitate stă un singur motiv ascuns – fraudarea alegerilor. Victor Ponta şi baronii PSD încearcă, prin controlul a cât mai mulţi primari şi consilieri locali, să îşi pună la punct mecanismul de fraudare. Indiferent de şantajele şi constrângerile la care va apela Guvernul, vom rămâne loiali electoratului care ne-a ales, proiectelor pe care le-am susţinut şi candidatului nostru, Klaus Iohannis. Victor Ponta şi PSD trebuie să înţeleagă că atunci când suntem ameninţaţi cu lipsa de fonduri, atunci când suntem ameninţaţi cu faptul că nu ne vom putea duce la bun sfârşit proiectele de investiţii, în realitate cei ameninţaţi cu adevărat sunt românii. Victor Ponta şi baronii PSD trebuie să înţeleagă că nu pe noi ne şantajează, ci îşi şantajează propriul popor”, se arată în rezoluţie.
„Pentru anul 2014, prin derogare de la prevederile art. 9 alin. (2) lit. h1) şi art. 15 alin. (2) lit. g1) din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, în termen de 45 zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă primarii şi preşedinţii consiliilor judeţene, consilierii locali şi consilierii judeţeni, precum şi candidaţii care au fost declaraţi supleanţi, îşi pot exprima în scris şi o singură dată opţiunea cu privire la partidul politic, organizaţia minorităţii naţionale din care doresc să facă parte sau să devină independenţi, fără ca aleşii locali respectivi să-şi piardă calitatea dobândită în urma alegerilor”, se arată în ordonanţă.
O delegaţie de parlamentari PNL a depus joi, la Avocatul Poporului, sesizarea pentru contestarea la Curtea Constituţională a ordonanţei de urgenţă privind migraţia aleşilor locali, liberalii avertizând că dacă până luni Victor Ciorbea nu va da curs demersului încep pichetarea sediului instituţiei.

Redam mai jos Rezoluția adoptată de aleșii locali ai ACL:

“Rezoluția Ligii Aleșilor Locali ai Alianței Creștin-Liberale,
Brașov, 6 septembrie 2014

Având în vedere importanța campaniei electorale și a alegerilor prezidențiale din 2014 pentru viitorul României, pentru parcursul său european și consolidarea valorilor democratice, unificarea forțelor de dreapta din România și susținerea unui candidat unic, în persoana domnului Klaus Iohannis, profilul și realizările lui Klaus Iohannis, un primar care a făcut din Sibiu un oraș cu adevărat european și un candidat care poate duce România pe drumul cel bun, un drum al valențelor occidentale și al statului de drept,

Precum și
promovarea de către Guvernul Ponta, printr-o procedură profund nedemocratică, a unei ordonanțe de urgență care încurajează traseismul aleșilor locali, încercarea lui Victor Ponta și a PSD de a pregăti un amplu mecanism de fraudare a alegerilor din noiembrie 2014, derapajele democratice, îndepărtarea de la statul de drept și desconsiderarea votului românilor de care dau dovadă Victor Ponta și acoliții săi, riscul ca România să se întoarcă cu 10 ani în urmă, la practicile guvernării Năstase și a PSD de a controla întreaga scenă politică și fiecare aspect al vieții românilor,

Liga Aleșilor Locali ACL adoptă prezenta

Rezoluție:

1. Ne declarăm sprijinul hotărât și necondiționat față de candidatul ACL la alegerile prezidențiale din 2014 – Klaus Iohannis. Vom face tot ce ne stă în putință, în limitele unei competiții democratice, pentru a îl sprijini în campania electorală viitoare, iar Klaus Iohannis va fi viitorul președinte al României.
2. Credem cu tărie în proiectele și viziunea lui Klaus Iohannis pentru România și vom contribui în mod activ la implementarea măsurilor propuse de acesta și în final, la schimbarea României în bine.
3. Ne respectăm alegătorii, ne respectăm angajamentele şi nu ne plac târguielile politice. La fel ca și Klaus Iohannis în Sibiu, am venit în fața alegătorilor cu mesaje şi proiecte concrete, iar acestea şi-au dovedit succesul. Toți am candidat și am câştigat cu un obiectiv clar: să facem lucruri bune pentru comunitățile noastre şi să schimbăm în bine viața românilor. Nu am candidat pentru a face jocurile politice ale Guvernului și ale PSD, motiv pentru care dezavuăm încercarea acestora de a desconsidera voturile românilor și de a racola, prin orice mijloace, aleși locali de la toate forțele politice adversare.
4. Ne vom lupta ca aceste alegeri să fie corecte. Ne vom lupta ca alegerile să fie câștigate de Klaus Iohannis, candidatul care are cele mai bune proiecte pentru România și nu de către candidatul care are cele mai multe pârghii în a controla alegerile. Observăm, foarte clar, motivele din spatele ordonanței  traseiștilor promovată de Guvernul Ponta. Vedem că, în spatele unor argumente perfide și demagogice, în realitate stă un singur motiv ascuns – fraudarea alegerilor. Victor Ponta și baronii PSD încearcă, prin controlul a cât mai mulți primari și consilieri locali, să își pună la punct mecanismul de fraudare.
5. Indiferent de șantajele și constrângerile la care va apela Guvernul, vom rămâne loiali electoratului care ne-a ales, proiectelor pe care le-am susținut și candidatului nostru, Klaus Iohannis. Victor Ponta și PSD trebuie să înțeleagă că atunci când suntem amenințați cu lipsa de fonduri, atunci când suntem amenințați cu faptul că nu ne vom putea duce la bun sfârșit proiectele de investiții,  în realitate cei amenințați cu adevărat sunt românii. Victor Ponta și baronii PSD trebuie să înțeleagă că nu pe noi ne șantajează, ci își șantajează propriul popor.
6. Avem încredere în electoratul român, avem încredere în Alianța Creștin-Liberală și în candidatul nostru, Klaus Iohannis.  Victor Ponta trebuie să știe că, în această toamnă, indiferent ce va face, tentaculele caracatiței PSD se vor opri la intrarea în localitățile noastre.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax