Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

REZULTATE ADMITERE 2015 la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. NOTELE după testul grilă. A doua etapă, în 6 iulie

Publicat

Colegiul Militar Alba Iulia Colegiul Național Militar ,,Mihai Viteazul” din Alba Iulia afişat, sâmbătă după-amiază, rezultatele la prima etapă a admiterii în clasa a IX-a, la care au participat peste 400 de elevi. Pentru anul şcolar 2015-2016, sunt disponibile 120 de locuri.

Dintre cei 409 candidați înscrişi, au fost respinşi 135, în urma susţinerii testului grilă de de verificare a cunoștințelor la limba și literatura română și matematică, iar trei nu s-au prezentat la examen. Restul de 271 de candidaţi vor fi repartizaţi, în 6 iulie, pe locurile disponibile la Colegiu, în ordinea descrescătoare a mediei finale de admitere.

Mai mulţi candidaţi au obţinut nota 10 la testul de sâmbătă.

Vezi REZULTATE Admitere etapa I 2015_ test grila Colegiul Militar Alba Iulia

Sigla Colegiul Militar Alba Iulia Candidaţii au trebuit să obțină minimum nota 6.00 pentru a fi declaraţi admişi la testul grilă. În această etapă, nu se depun contestaţii. De sâmbătă, după afişarea rezultatelor, candidaţii admişi în prima etapă se pot prezenta la Colegiu pentru a ridica anexa la fişa de înscriere.

În 6 iulie, candidaţii admişi se prezintă la Colegiu din nou, cu fişa de înscriere şi foaia matricolă, pentru a doua etapă a admiterii, cea de repartizare în ordinea mediilor. Rezultatele finale ale admiterii din acest an vor fi afişate tot pe 6 iulie.

Pentru calculul mediei finale de admitere se ia în considerare nota la testul tip grilă şi media de admitere obţinută conform metodologiei admiterii în învăţământul preuniversitar de stat.

Candidaţii care nu au fost admişi în etapa I pot participa la repartizarea computerizată pentru instituţiile de învăţământ civile.

La admiterea din acest an de la Colegiul Militar din Alba Iulia au fost înscrişi 302 de băieţi şi 107 fete. Concurenţa a fost considerabilă, având în vedere că sunt disponibile 120 de locuri, respectiv 100 pentru băieţi şi doar 20 pentru fete.

Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” din Alba Iulia conduce clasamentul liceelor din 2014. Media ultimului candidat care a prins loc la cel mai prestigios liceu din oraş a fost de 8,90. Pe locurile rezervate fetelor la Colegiul Militar, concurenţa a fost „acerbă”, de 8,5 pe loc, 170 de candidate concurând după prima etapă de admitere pe cele 20 de locuri. Ultima medie de intrare pentru fete a fost 9,77.

Citeşte şi ADMITERE LICEU 2014 în ALBA: TOP LICEE în funcţie de ultima medie de intrare. Candidaţii cu note mici au prins locuri la unităţile de învăţământ

Citeşte şi Centrul Militar Judeţean Alba anunţă oferta educaţională 2015-2016. Locuri şi înscrieri la Colegiul Naţional Militar din Alba Iulia şi alte unităţi din ţară

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax