Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

REZULTATE ADMITERE 2016 la Colegiul Militar Naţional „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. LISTA candidaţilor admişi şi medii de intrare

Publicat


admitere colegiu militar albaColegiul Național Militar ,,Mihai Viteazul” din Alba Iulia a publicat, joi, rezultatele concursului de admitere. Pentru cele 120 de locuri aprobate – 100 băieți și 20 fete – s-au prezentat, la etapa finală, 206 candidați, dintre cei 233 înscriși, care au trecut de testul grilă. Dintre aceştia, 149 au fost înscrişi pe locurile pentru băieți și 57 pentru locurile rezervate fetelor.

Mediile au fost cuprinse între 9,89 – Denisa Bianca Anghel (judeţul Hunedoara) și 9,27 – Diana Violeta Paul (Satu Mare). La băieți prima medie a fost obținută de Toma Andrei Gino (Galaţi), 9,42, iar ultima medie a fost 7,93 – Andrei Cătălin Dragotoiu (Gorj).

Din județul Alba au fost admiși 20 de băieți și 3 fete.

Vezi Rezultate admitere locuri fete

Vezi Rezultate admitere locuri băieţi

Joi, 7 iulie, a avut loc etapa a doua a examenului de admitere la Colegiul Naţional Militar “Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Candidaţii declarați admiși la testul grilă din data de 27 mai, în urma promovării evaluării naționale, au fost ierarhizați, în ordinea strict descrescătoare a mediilor finale de admitere, în limita numărului de locuri (20 la fete și 100 la băieți).

Pentru Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia au optat în acest an 361 de elevi (248 băieți și 113 fete). Aceştia au susţinut testul grilă în 27 mai, de verificare a cunoștințelor la limba și literatura română și matematică. Cei care au obţinut minim nota 6.00 au fost declarați admiși.

Concurenţa a fost mare şi în acest an pentru locurile rezervate pentru fete: aproape şase candidate pentru un loc. La băieţi, au concurat doi pe un loc.

La ierarhizarea din 7 iulie, pe cele 20 de locuri pentru fete, au rămas 79 de candidate, după testul grilă, respectiv 154 de candidaţi pentru locurile de băieţi.

Înfiinţat în 1919, Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” îşi are sediul în Alba Iulia din anul 1975. Colegiul a funcţionat iniţial la Târgu Mureş, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial la Timişoara şi, din 1977, la Alba Iulia. Înfiinţat la 1 noiembrie 1919 printr-un Înalt Decret Regal semnat de către regele Ferdinand, colegiul a fost desfiinţat în 1947 din motive politice şi reînfiinţat trei decenii mai târziu, de această dată la Alba Iulia.

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

De LUNI: Primăria Alba Iulia distribuie pachete cu produse de igienă pentru 639 de persoane asistate social

Publicat

primaria alba iulia

În perioada 27-31 ianuarie, între orele 9.00-15.00, Direcția de Asistență Socială Alba Iulia va distribui, la sediul din Bulevardul Republicii nr. 26, pachetele cu produse de igienă acordate categoriilor defavorizate ale populației prin intermediul POAD, anunță Primăria. Ca element nou, în cadrul acestei ediții a POAD se vor distribui cutii cu produse de igienă, respectiv […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: 161 de ani de la Unirea Principatelor Române, sărbătoriți la Ciumbrud. Expoziție, muzică folk și Hora Unirii

Publicat

La 161 de ani de la Unirea Principatelor Române, Căminul Cultural din Ciumbrud a găzduit, joi, manifestarea cultural – artistică „Într-o zi de sărbătoare”. Programul a cuprins evocarea istorică cu titlul „24 Ianuarie 1859 -161 de ani de la Unirea Principatelor Române”,  susținută de prof. Despina Stanciu, dr. Alin Florea, prof. Adriana Cordoș, ref. Claudiu […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Gunoaiele din Alba Iulia vor fi ridicate începând de luni, din toate cartierele. Anunțul Primăriei

Publicat

gunoi

Primăria Alba Iulia a anunțat că operatorul de salubritate va ridica toate gunoaiele din Alba Iulia, indiferent de cantitate, începrând de luni. Instituția a trimis o informare pe adresa redacției. ”Urmare a situației de criză apărută la începutul acestei săptămâni în Alba Iulia au rămas zone în care gunoiul menajer nu a fost ridicat de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Zece comune din Alba, localitatea Beldiu și un cartier din Alba Iulia, FĂRĂ APĂ pentru 48 de ore, de luni noaptea

Publicat

Cetățenii din zece comune din Alba, localitatea Beldiu și cartierul albaiulian Oarda de Sus vor rămâne fără apă potabilă pentru 48 de ore, începând de luni noaptea, din cauza unor lucrări de relocare a unei aducțiuni, în zona Lancrăm. În vederea efectuării lucrărilor de relocare a aducțiunii de apă potabilă Dn 1200 mm (FIR II) […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate