Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

REZULTATE ADMITERE 2016 la Colegiul Militar Naţional „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. LISTA candidaţilor admişi şi medii de intrare

Publicat

admitere colegiu militar alba Colegiul Național Militar ,,Mihai Viteazul” din Alba Iulia a publicat, joi, rezultatele concursului de admitere. Pentru cele 120 de locuri aprobate – 100 băieți și 20 fete – s-au prezentat, la etapa finală, 206 candidați, dintre cei 233 înscriși, care au trecut de testul grilă. Dintre aceştia, 149 au fost înscrişi pe locurile pentru băieți și 57 pentru locurile rezervate fetelor.

Mediile au fost cuprinse între 9,89 – Denisa Bianca Anghel (judeţul Hunedoara) și 9,27 – Diana Violeta Paul (Satu Mare). La băieți prima medie a fost obținută de Toma Andrei Gino (Galaţi), 9,42, iar ultima medie a fost 7,93 – Andrei Cătălin Dragotoiu (Gorj).

Din județul Alba au fost admiși 20 de băieți și 3 fete.

Vezi Rezultate admitere locuri fete

Vezi Rezultate admitere locuri băieţi

Joi, 7 iulie, a avut loc etapa a doua a examenului de admitere la Colegiul Naţional Militar “Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Candidaţii declarați admiși la testul grilă din data de 27 mai, în urma promovării evaluării naționale, au fost ierarhizați, în ordinea strict descrescătoare a mediilor finale de admitere, în limita numărului de locuri (20 la fete și 100 la băieți).

Pentru Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia au optat în acest an 361 de elevi (248 băieți și 113 fete). Aceştia au susţinut testul grilă în 27 mai, de verificare a cunoștințelor la limba și literatura română și matematică. Cei care au obţinut minim nota 6.00 au fost declarați admiși.

Concurenţa a fost mare şi în acest an pentru locurile rezervate pentru fete: aproape şase candidate pentru un loc. La băieţi, au concurat doi pe un loc.

La ierarhizarea din 7 iulie, pe cele 20 de locuri pentru fete, au rămas 79 de candidate, după testul grilă, respectiv 154 de candidaţi pentru locurile de băieţi.

Înfiinţat în 1919, Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” îşi are sediul în Alba Iulia din anul 1975. Colegiul a funcţionat iniţial la Târgu Mureş, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial la Timişoara şi, din 1977, la Alba Iulia. Înfiinţat la 1 noiembrie 1919 printr-un Înalt Decret Regal semnat de către regele Ferdinand, colegiul a fost desfiinţat în 1947 din motive politice şi reînfiinţat trei decenii mai târziu, de această dată la Alba Iulia.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax