Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

REZULTATE ADMITERE 2020 la Colegiul Militar din Alba Iulia. Au fost publicate rezultatele la repartizarea computerizată. LISTA

Publicat

Au fost publicate rezultatele preliminare la admiterea în anul școlar 2020-2021 la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Cele finale vor fi cunoscute vineri, 3 iulie.

Cifra de şcolarizare pentru anul şcolar 2020-2021 este de 120 de locuri, pentru băieți și fete. În acest an, la Colegiul Național Militar, primul admis are media 10, un elev din județul Mureș (Luduș). Ultima medie de intrare este 9,17.

Vezi AICI rezultatele obținute de elevi (rezultate admitere – repartizare computerizată) la toate colegiile militare din țară.

Vezi AICI LISTA candidaților ADMIȘI la Colegiul Militar Alba Iulia (format PDF).

Vezi AICI LISTA tuturor candidaților care au fost înscriși la Colegiul Militar Alba Iulia.

Rezultatele sunt publicate pe prima pagină a site-ului colegiului și vor fi afișate la sediul colegiului. Lista este în format anonimizat al numelui și prenumelui candidaților, fiecare având un cod unic de identificare (cel primit la Evaluare Națională).

În perioada 1-2 iulie, cei care doresc să renunțe la locul obținut pot solicita electronic (email, online) acest lucru, iar în 3 iulie vor fi rezultate finale la admitere.

CALENDARUL ADMITERII și procedura confirmării locului ocupat:

1-2 iulie, până la ora 14.00: în eventualitatea în care se dorește renunțarea la locul obținut în colegiu, părinții/ reprezentanții legali ai candidaților vor solicita, în scris (email, online) că renunță la locul obținut, prin repartizarea centralizată.

– părinții/ reprezentanții legali verifică rezultatele preliminare pe site-ul colegiului;

– descarcă de pe site modelul de cerere de renunțare, completează cererea în toate câmpurile, scanează cererea semnată, apoi o trimite pe email-ul colegiului pentru confirmare

Vezi AICI modelul-tip de cerere.

2 iulie, între orele 14.00 – 17.00: completarea locurilor rămase libere datorită renunțării la locul obținut, prin repartizarea manuală centralizată de către Direcția Generală Management Resurse Umane București.

1-3 iulie, până la ora 15.00: părinții/ reprezentanții legali ai candidaților sunt obligați să confirme locul ocupat prin completarea Cererii de înscriere în colegiu (email, online) dacă nu au optat pentru renunțarea locului obținut. Candidații care nu transmit, în termen, Cererea de înscriere sunt declarați ELIMINAT, locul lor va fi ocupat de către un alt candidat.

– părinții/ reprezentanții legali verifică rezultatele preliminare pe site-ul colegiului;

– descarcă de pe site modelul de cerere de înscriere, completează cererea în toate câmpurile, scanează cererea semnată, apoi o trimite pe email-ul colegiului pentru confirmare.

Vezi AICI modelul-tip cerere de înscriere.

3 iulie, după ora 15.00: afișarea rezultatelor finale; listele vor fi afișate pe site-ul colegiului, pe prima pagină și fizic la sediul colegiului.

4-10 iulie: pentru candidații declarați ADMIS, se va realiza o planificare a prezenței fizice a acestora în colegiu, cu respectarea măsurilor de distanțare fizică, pentru luarea măsurilor la echipament și completarea fișei de echipare. Planificarea va fi postată pe site după data de 3 iulie 2020, după ora 15:00.

Cum s-a calculat media și criterii de departajare a candidaților

Anul acesta nu au mai fost susținute testele scrise, a fost doar repartizarea în ordinea mediilor de admitere și opțiuni. La centrul de admitere din Alba Iulia, au fost înregistrate 287 de dosare de înscriere, însă candidații au putut opta pentru oricare (sau toate) dintre cele cinci colegii militare din țară.

Admiterea se desfășoară într-o singură etapă, prin repartizare computerizată în aplicația Ministerului Educației și Cercetării (ADLIC), în ordinea strict descrescătoare a mediilor de admitere și în funcție de opțiunile exprimate în fișa de înscriere, în limita numărului de locuri aprobate pentru aceste unități de învățământ.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în Colegiul Militar, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

Calculul mediei se face astfel:

MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN

unde:

MA = media de admitere;

ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;

EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a

La medii de admitere egale, departajarea candidaților pentru admiterea în colegiile naționale militare se face folosind, în ordine, următoarele criterii:

a) media generală obținută la evaluarea națională;
b) nota obținută la proba de matematică din cadrul evaluării naționale;
c) media generală pentru clasele V – VIII.

sursă foto: Facebook – Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax