Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Rezultate admitere la şcoala de pompieri 2018. Punctaj maxim pentru unul dintre cei 9 candidaţi din Alba


Publicat

pompieri

În cadrul sesiunii speciale de admitere la şcoli M.A.I., din ianuarie 2018, organizată pentru reducerea deficitului de personal, au fost disponibile şi 300 de locuri cei care vor să devină subofiţeri ISU.

La Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldești au fost disponibile 300 de locuri. 9 candidaţi din Alba se află pe lista celor admişi, dintre cei 22 înscrişi. Unul dintre ei a reuşit performanţa punctajului maxim.

Rezultate candidaţi Alba:

Horea Alexandru Crişan – 100 puncte (admis) – punctaj maxim

Dalin Alexandru Lazăr – 94 puncte (admis)

Mihail Chişbac – 91 puncte (admis)

Petru Macarie – 91 puncte (admis)

Alexandru Ioan Man – 88 puncte (admis)

Călin George Cristea – 85 puncte (admis)

Raul Iulian Florea – 85 puncte (admis)

Dalin Florentin Marc – 85 puncte (admis)

Ioan Andrei Săliştean – 85 puncte (admis)

Vezi: Lista candidati admisi Scoala pompieri Boldesti 2018

În linkul de mai jos sunt rezultatele complete la admiterea MAI 2018 – şcolile de poliţie, cele de jandarmi, pompieri şi poliţie de frontieră:

ADMITERE la şcolile de agenți și subofițeri de POLIȚIE, în ianuarie 2018. MAI scoate 2.880 de locuri. LISTA

Locurile scoase la concursurile de admitere au fost comune – femei și bărbați, cu excepția celor aprobate la Școala de Subofițeri și Protecție Civilă ”Pavel Zăgănescu” Boldești, care au fost doar pentru bărbați.

Recrutarea candidaților s-a realizat, în funcție de domiciliu, respectiv reședința acestora, de către departamentele de resurse umane de la nivelul unităților teritoriale și centrale ale Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Inspectoratului General al Jandarmeriei și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Alba Iulia va avea un sistem de iluminat public, inteligent. Contract de 6,3 milioane de lei, semnat la sediul Primăriei

Publicat

La Primăria Alba Iulia a fost semnat luni un contract de peste 6,3 milioane de lei pentru reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public al municipiului Alba Iulia – cartierul Orizont și localitățile componente, Oarda de Sus, Oarda de Jos, Pâclișa, Micești și Bărăbanț.

„Am semnat, astăzi, alături de domnul Dan Vatajelu, CEO al Flash Lighting Services, compania care a câștigat licitația pentru execuția lucrărilor, contractul pentru lotul 3 de iluminat public, în cadrul proiectului de Reabilitare, Modernizare și Extindere a Sistemului de Iluminat Public din municipiul Alba Iulia.

Valoarea contractului este de 6.365.236,45 lei fără TVA și presupune reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public al Municipiului Alba Iulia – Cartierul Orizont și localitățile componente, Oarda de Sus, Oarda de Jos, Pâclișa, Micești și Bărăbanț.

Este o nouă investiție prin care ne dorim să continuăm să schimbăm în bine fața orașului nostru, iar iluminatul public modern este o parte esențială a acestui demers.

Practic, pe toate străzile publice din cartierul Orizont se va introduce rețeaua electrică în subteran, se vor monta stâlpi de iluminat public, lămpi cu tehnologie de tip LED și telegestiune.

Pe de altă parte, în localitățile componente Oarda de Sus, Oarda de Jos, Pâclișa, Micești și Bărăbanț se vor schimba lămpile cu unele LED și vor fi integrate în programul de telegestiune.

Telegestiunea ne va da posibilitatea de a verifica și controla de la distanță, în timp real, fiecare lampă, vom vedea dacă nu funcționează și, când este nevoie, vom putea reduce intensitatea luminoasă. Vom îmbunătăți, astfel, atât calitatea iluminatului public și vom putea reduce și cheltuielile aferente iluminatului public.

Termenul de execuție al lucrărilor este de 18 luni de la ordinul de începere a lucrărilor, dar firma care a câștigat contractul ne-a asigurat că va finaliza lucrările mult mai rapid.

De asemenea, țin să reamintesc și stadiul pentru celelalte loturi de iluminat public, după cum urmează: pentru Lotul 1- iluminat public: Crearea sistemului de iluminat public al Municipiului Alba Iulia, zona Centrală, Cartierele Ampoi 1, Ampoi 2, Ampoi 3 și Partoș, este autorizat și este dat ordin de începere pentru realizarea documentației de proiect tehnic. Proiectul tehnic trebuie trimis spre avizare ADR și, după avizare ADR, se scoate la licitație execuția lucrărilor.

Pentru Lotul 2: Crearea sistemului de iluminat public al Municipiului Alba Iulia, Cartier Cetate, în perioada următoare se va depune documentația pentru autorizare, apoi se va da comanda pentru realizare a proiectului tehnic.

În total vorbim despre un proiect de aproximativ 13 milioane de euro, care va rezolva, în cea mai mare măsură, problema iluminatului public din Alba Iulia”, a transmis primarul Gabriel Pleșa.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Scandalul cazurilor COVID nealocate pe județe. Bucureștiul a raportat cel mai mare număr de infectări de la începutul pandemiei

Publicat

2559 de cazuri noi de COVID au fost raportate luni în București din 5.655 la nivel național, potrivit informațiilor oficiale transmise de autorități. Comparativ, cu o zi în urmă, în București au fost raportate 653 de cazuri, iar sâmbătă, în ziua congresului PNL, 808.

Acesta este cel mai mare număr de infectări zilnice raportat în Capitală de la începutul pandemiei. 

Au existat acuzații cu privire la faptul că o parte dintre cazuri nu au fost alocate în buletinele transmise zilnic de autorități.

Chiar sâmbătă, în ziua congresului PNL desfășurat la București, 7444 de cazuri de COVID erau nealocate pe județe sau pe municipiul București, generând suspiciuni cu privire la amânarea declarării lor din motive politice și eventual alocarea lor ulterioară.

Acuzațiile lui Vlad Voiculescu

Fostul ministru USR-PLUS al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a acuzat că peste 4.000 de teste pozitive au dispărut din raportările COVID în cele trei zile dinaintea congresului PNL din Capitală, astfel că rata de infectare raportată ar fi fost mai mică.

De asemenea, școlile ar urma să treacă în online săptămâna viitoare „aproape 100%”, afirmă Vlad Voiculescu.

Șefa DSP București admite că, într-adevăr, nu au fost făcute alocări pe fiecare sector din lipsă de personal la DSP, însă aceste cazuri figurează totuşi în aplicaţia CoronaForms.

Replica DSP București

Direcția de Sănătate Publică București (DSP) a transmis luni, în replică, că modul de calcul al incidenței cazurilor de coronavirus în funcție de care se stabilesc scenariile în care se află fiecare localitate respectă același altgoritm încă din luna martie a acestui an.

„Atunci – la sfârșitul lui martie, 2021, s-a convenit de către conducerea Ministerului Sănătății ca rata de incidență să fie stabilită luând în calcul 14 zile, fără ultimele 3 zile, tocmai pentru ca acele cazuri de infectare cu județ neidentificat să poată fi alocate şi raportate corespunzător.

Ca urmare, toate calculele incidenței stabilite în ultimele zile respectă întru totul legislația în vigoare aplicată pe parcursul întregului an”, se precizează în comunicatul DSP.

În informare se precizări că DSP dorește să „înlăture orice suspiciune cu privire la un calcul eronat, aplicat în mod intenționat, cu privire la rata incidenței” de covid.

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

UPDATE FOTO-VIDEO: Intervenție inedită a pompierilor din Aiud: Au salvat o pisică blocată într-un copac

Publicat

O pisică a rămas blocată într-un copac din centrul municipiului Aiud, luni, în jurul orei 13:40. 

La fața locului, pentru salvarea pisicii au intervenit pompierii cu o autospecială. La ajungerea forțelor de intervenție, pisica era blocată într-un brad. După câteva minute de intervenție, pisica a fost coborâtă din copac.

Pompierii au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autoscară mecanică.

UPDATE: Potrivit ISU Alba, pisica salvată a fost dusă la Detașamentul de pompieri Aiud și „adoptată” de către salvatori.

sursa foto, video: ISU Alba

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Amendă dată de jandarmii din Alba, la protestele anti restricții din Alba Iulia, ANULATĂ de judecători. Motivul

Publicat

La sfârșitul lunii martie, mai mulți cetățeni din Alba Iulia s-au organizat și au început să protesteze pe străzile din oraș, împotriva restricțiilor de atunci impuse de Guvern, în contextul pandemiei provocate de COVID. 

Timp de câteva zile, au existat proteste în fața Prefecturii, dar cele de amploare s-au desfășurat pe străzile orașului. Jandarmii au fost prezenți, iar după proteste au comunicat că i-au amendat pe o parte dintre cei care au protestat și nu au purtat măști de protecție. 

La scurt timp, mai multe persoane dintre cele amendate au început să conteste în instanță amenzile primite pentru nepurtarea măștilor.

Un proces de genul s-a desfășurat pe rolul Judecătoriei Alba Iulia, iar cel amendat a avut câștig de cauză dintr-un motiv foarte simplu:

amenzile au fost scrise de jandarmi, din birou, doar pe baza probelor video. 

Procesul s-a desfășurat pe rolul Judecătoriei Alba Iulia, o decizie a fost dată în data de 20 septembrie iar motivarea a fost făcută public.

Ce s-a întâmplat, potrivit motivării instanței

Potrivit documentului citat, bărbatul a fost sancționat cu 2000 de lei, ( 2 amenzi de câte 1000 de lei) pentru că în data de 30 martie, în jurul orei 00.15  <<”a fost surprins nepurtând masca de protecție obligatorie, totodată nu a avut un motiv întemeiat pentru a fi prezent la această oră la locul indicat mai sus, fapt constatat direct de către agentul constatator”.

Procesul verbal a fost întocmit la sediul unității de jandarmi, iar la fața locului ar fi fost efectuate filmări operative, precizează agentul constatator la rubrica „Alte mențiuni” din procesul verbal.

Petentul nu a avut posibilitatea de a formula obiecțiuni, iar actul de sancționare a fost încheiat în lipsa unui martor asistent>>, se arată în documentul citat.

În apărarea sa, bărbatul ”arată că fapta reținută în sarcina sa nu există. Astfel, sancțiunea aplicată este nefundamentată din perspectiva art. 5 alin. 2 lit. d care nu prevăd purtarea măștii în spații deschise, viața fiind imposibilă fără respirație, limitarea respirației fiind o atingere adusă dreptului la viață al persoanei.

Susmenționatele dispoziții legale, în accepțiunea petentului, nu ar defini noțiunea de „mască”, iar sintagma „de protecție” este, de asemenea, ambiguă și lasă la aprecierea agentului constatator aprecierea respectivelor noțiuni și aplicarea sancțiunii.

CITEȘTE ȘI: LIVE VIDEO: Ziua a treia de PROTESTE la Alba Iulia împotriva restricțiilor impuse de Guvern. ”Ne-am săturat de NETFLIX!”

În lipsa unei definiții legale, agentul constatator nu a dovedit ce anume purta sau nu purta petentul, masca putând fi și de culoarea pielii și să fie invizibilă pentru agentul constatator”, se mai arată în motivarea instanței.

Ce a decis instanța

Judecătorii au considerat că nu se poate stabili cu certitudine din raportul procesului verbal dacă bărbatul în cauză a fost prezent la protest, nu avea declarația pe propria răspundere la el, sau dacă purta sau nu mască.

”Din cuprinsul procesului verbal și a raportului întocmit de agentul constatator nu reiese cu claritate dacă, într-adevăr, prezența petentului, a fost constatată personal de către agentul constatator și nici dacă în același mod s-a stabilit că petentul nu avea declarație pe proprie răspundere din care să reiese existența unui motiv întemeiat pentru prezența sa în locul și la momentul menționate în procesul verbal.

Modul în care s-a consemnat în procesul verbal săvârșirea faptei și raportul agentului constatator pot duce și la o altă concluzie că s-au făcut constatările doar pe baza firmelor operative realizate cu acea ocazie, menționate în procesul verbal, după care s-a procedat la încheierea actului de constatare și sancționare.

O astfel de posibilitate este susținută și de lipsa unui martor asistent la încheierea actului de sancționare și de lipsa obiecțiunilor petentului. În caz contrar, petentul probabil ar fi formulat obiecțiuni și în cazul unui refuz agentul constatator ar fi putut să identifice un martor asistent în prezența căruia se încheie procesul verbal, mai ales că menționează în raport că ar fi vorba despre un protest la care participau mai multe persoane.

Săvârșirea faptelor contravenționale reținute în sarcina petentului nu este dovedită dincolo de orice dubiu rezonabil, ambiguitatea rezultată din înscrisurile întocmite de agentul constatator, lipsa martorului asistent și poziția petentului care nu recunoaște săvârșirea faptelor duc la concluzia că este posibil ca petentul să nu fi săvârșit faptele reținute în sarcina sa, caz în care sancțiunile aplicate nu mai sunt justificate”, au motivat judecătorii din Alba Iulia.

Drept urmare au admis cererea bărbatului și au sancțiunea din data de 30 martie 2021. Soluția Judecătoriei Alba Iulia din data de 20 septembrie 2021 poate fi contestată în termen de 30 de zile.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate