Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Rezultate admitere liceu, a doua etapă, în Alba: câți elevi au mai fost repartizați la liceu și locuri rămase libere

Publicat

Admitere liceu 2023: Inspectoratul Școlar Județean Alba a publicat, joi, 10 august, rezultatele după a doua etapă de admitere la liceu. Anterior, mai erau 70 de elevi nerepartizați, 40 locuri la licee și 386 locuri la învățământ profesional/dual.

Au mai fost repartizați după a doua etapă 11 candidați.

Situația după repartizare computerizată – Alba

În Alba, după repartizarea computerizată, 70 de elevi nu au fost repartizaţi, deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal/nu au avut media necesară, după cum a comunicat Inspectoratul Școlar Județean.

Vezi și CALENDAR an școlar 2023-2024 în ALBA și alte județe: prima zi de școală, perioadele de cursuri și vacanțele pentru elevi

Anterior, în județul Alba au fost repartizați computerizat 1507 elevi în învățământul liceal de stat, dintre care 979 candidați la filiera teoretică și 528 candidați la filiera tehnologică.

Au fost admiși în etape anterioare repartizării computerizate:

  • 271 de elevi la specializări vocaţionale
  • 14  elevi pe locurile speciale rezervate candidaţilor de etnie romă
  • 5 elevi pe locurile speciale rezervate candidaților cu CES.
  • 9 candidați au fost admiși cu media generală 10 la următoarele unități de învățământ: Colegiul Național „I.M.Clain” Blaj (2 elevi) și Colegiul Național „Horea Cloșca și Crișan” Alba Iulia (7 elevi).

CALENDAR admitere liceu a doua etapă 2023

  • 10 – 11 august 2023: Repartizarea candidaților din etapa a a doua, de către comisia de admitere județeană/a municipiului București. Repartizarea se face conform unei proceduri stabilite de către comisia de admitere județeană/a municipiului București, publicate pe site-ul inspectoratului școlar județean/al Municipiului București și comunicate unităților de învățământ până la data de 5 iulie 2023.
  • 11 august 2023: Transmiterea către Centrul național de admitere a rezultatelor repartizării prin confirmarea încheierii operațiunilor specifice în aplicația informatică centralizată

Admitere liceu 2023 – condiții generale pentru învățământ profesional și dual

Etapa a treia de repartizări: 8-10 august

În ceea ce privește admiterea la învățământ profesional/dual, după a doua etapă mai erau 135 locuri libere din cele 386.

Vezi Lista locuri libere profesional/dual după a doua etapă admitere liceu Alba 2023

Media de admitere este calculată în funcție de media la Evaluarea Națională.

Criterii departajare candidați cu medii egale

Se folosesc în ordine următoarele criterii:

  • nota la Evaluare Națională – proba de limba și literatura română
  • nota la Evaluare Națională – proba de matematică
  • nota la Evaluare Națională – proba de limbă maternă /proba de verificare a cunoștințelor de limbă maternă, pentru candidații care solicită înscrierea la unități de învățământ cu predare în limba minorităților naționale
  • media generală de absolvire a claselor V-VIII

Dacă la o unitate de învățământ, pe ultimul loc, există candidați cu opțiunea exprimată pentru acea unitate școlară și care au mediile de admitere, precum și toate notele/mediile menționate mai sus egale, atunci toți acești candidați sunt declarați admiși la opțiunea solicitată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax