Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

REZULTATE ADMITERE UAB 2015, sesiunea a doua. LISTA candidaţilor admişi la programele de licenţă şi master. Informaţii pentru studenţi

Publicat

uab Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a publicat rezultatele la ADMITERE 2015 la programele de licenţă şi master, sesiunea a doua. În perioada 21-25 septembrie se desfăşoară înmatricularea candidaţilor admişi pe locuri finanţate prin granturi de studii şi cu taxă.

Pentru sesiunea de toamnă, aproximativ 400 de candidaţi și-au manifestat interesul de a urma cursurile universității şi s-au înscris la admitere. Un număr de 430 de candidaţi au fost admişi, pentru licenţă şi master.

Vezi AICI listele candidaţilor admişi la specializările de licenţă – sesiunea septembrie 2015.

Vezi AICI lista candidaţilor admişi la specializările de master – sesiunea septembrie 2015.

Pentru studii de licenţă au fost scoase la concurs, în sesiunea a doua, 60 de locuri libere la buget, majoritatea pentru specializarea Limba şi literatura română – Limba şi literatura engleză (24). Restul au foist la Istorie (6), Finanțe-Bănci (6), Administrarea Afacerilor (2), Contabilitate şi Informatică de Gestiune (2), Măsurători terestre şi cadastru (4), Electronică Aplicată (4). Ingineria mediului (6), Sociologie (6). În ceea ce priveşte locurile cu taxă, cele mai multe au fost disponibile la Drept (86). În total, au fost libere 608 de locuri cu taxă, 181 la ID, 15 locuri pentru candidaţi din Republica Moldova cu bacalaureat în România, respectiv 31 pentru candidaţi de pretutindeni.

La master, cele mai multe locuri, 16, la buget, au fost pentru programul Identităţi regionale în Europa central răsăriteană, restul de 4la specializări în teologie. Au mai fost 8 locuri pentru candidaţi de pretutindeni şi 418 cu taxă.

Candidaţii declaraţi admişi pe locurile finanţate de la bugetul de stat au obligaţia ca, până la data de 25 septembrie 2015, să completeze contractul de studii în vederea înmatriculării ca studenţi la domeniul de licenţă, specializarea şi facultatea la care au fost admişi.

Candidaţii au obligaţia ca la înmatriculare să depună dosarul complet şi actele de studiu (diploma de Bacalaureat) în original, altfel pierd dreptul de a se înmatricula pe locurile finanţate de la bugetul de stat.
Candidaţii declaraţi admişi pe locurile cu taxă completează contractul de studii în vederea înmatriculării şi depun dosarul complet, până la data de 25 septembrie 2015, dar au şi obligaţia de a achita prima tranşă a taxei de studii.
Tuturor candidaţilor declaraţi ADMIŞI li se recomandă să urgenteze procedura de înmatriculare, pentru a-şi putea depune cererea de cazare în căminele studenţeşti. Cererea se poate completa online (până la data de 23 septembrie 2015), numai de către candidaţii înmatriculaţi.

Pentru anul universitar 2015-2016, Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia are 1.943 de locuri aprobate de minister pentru studiile de licenţă şi 889 pentru master. UAB va avea din acest an cinci facultăţi în loc de patru, specializările de la „Ştiinţe” fiind reorganizate în două Facultăţi – cea de Ştiinţe Economice, respectiv Ştiinţe Exacte şi Inginereşti. Majoritatea locurilor subvenţionate au fost ocupate în prima sesiune. După prima etapă de admitere, au fost înmatriculaţi 1275 de candidaţi, la programele de licenţă şi master. Acestora li se vor adăuga tineri din Republica Moldova şi alte ţări.

Vezi REZULTATE ADMITERE la UAB 2015: Specializările cele mai căutate, ultimele medii de intrare şi locuri neocupate. 7 candidaţi cu 10 pe linie

Vezi şi  REZULTATE ADMITERE la FACULTATE 2015: UAB a publicat lista candidaţilor admişi la programele de licenţă şi master. Informaţii pentru studenţi

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax