Connect with us
Publicitate

AIUD

Rezultate ANULATE după afișare, la un concurs de angajare, la Spitalul din Aiud. Decizia managerului, contestată de candidați

Publicat

spital aiud

O serie de suspiciuni planează asupra unui concurs pentru ocuparea a patru locuri de muncă la spitalul din Aiud. La o zi după proba scrisă și afișarea notelor, managerul unității medicale a luat decizia de a suspenda concursul.

Pe de o parte, managerul instituției, Bogdan Adrian Popa, afirmă că decizia de suspendare a fost luată din cauza încălcării unei proceduri din cadrul concursului, de către membrii comisiei. Pe de altă parte, mai mulți candidați și aparținători ai acestora contestă modul în care managerul a luat decizia de suspendare și invocă că acesta putea lua decizia respectivă înainte de afișarea rezultatelor. 

Luni, 7 octombrie, a avut loc proba scrisă în cadrul concursului pentru ocuparea a două posturi de asistent medical, un post de asistent debutant și un post de brancardier.

Rezultat proba scrisă asistent medical debutant

debutant

O zi mai târziu, în 8 octombrie, după afișarea rezultatelor, managerul Spitalului a luat hotărârea de suspendare a concursului. 

Contactat de Alba24 pentru a clarifica situația, Bogdan Adrian Popa a declarat că a hotărât suspendarea concursului deoarece nu a fost respectată procedura de către comisia de concurs.

Rezultat proba scrisa asistent medical

asistent medical

Mai exact, potrivit acestuia, cu 2-3 zile înainte de concurs, membrii comisiei trebuiau să propună președintelui acesteia mai multe modele de subiecte din care să fie alese cele care vor fi date în ziua examenului. În schimb, comisia a făcut aceste propuneri în 30 septembrie, respectiv cu o săptămână înaintea primei probe. 

Rezultat proba scrisa brancardier

brancarderi

Bogdan Adrian Popa a precizat că a aflat de greșeala comisiei de concurs în 8 octombrie, adică a doua zi după susținerea probei scrise și din acest motiv a considerat că procedura legală nu a fost respectată și a hotărât suspendarea concursului. Decizia a atras după sine anularea rezultatelor și implicit reorganizarea probei scrise. 

Însă unii dintre cei care au participat la examenul scris și au obținut punctajul minim necesar promovării probei sunt suspicioși în ceea ce privește hotărârea managerului.

Anunț anulare concurs

anunt

Aceștia contestă modul în care Bogdan Adrian Popa a luat decizia de suspendare a concursului, la o zi după susținerea probei scrise și după afișarea notelor. De asemenea, se întreabă de ce acesta nu a luat hotărârea în ziua probei scrise sau mai devreme.

Unii dintre cei care au participat la concurs au precizat pentru Alba24 că au inițiat o procedură de contestare în instanță a hotărârii luate de către managerul spitalului.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax