Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

REZULTATE BAC în ALBA, sesiunea a doua. Au fost afişate notele înainte de contestaţii. Promovabilitatea este doar de 21,91%

Publicat


Luni, candidaţii care au susţinut sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat şi-au aflat rezultatele la probele scrise. Elevii nemulţumiţi de note vor putea depune contestaţii până la ora 16.00. Soluţionarea contestaţiilor este programată în zilele de 3 şi 4 septembrie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice joi, 5 septembrie. Pentru examenele de săptămâna trecută au fost înscrişi 1.341 candidați din Alba, cei mai mulți la Limba şi literatura română şi au fost prezenţi în săli doar 1.118. Pentru că au încercat să copieze sau le-au sunat telefoanele în sală, 10 candidaţi au fost eliminaţi din examen.

Vezi rezultatele sesiunii de bacalaureat din toamnă AICI.

Potrivit inspectorului şcolar Dan Cherecheş, în Alba, din totalul de candidaţi prezenţi, 1.118, un număr de 245 de elevi au promovat sesiunea a doua a examenului de bacalaureat (21,91%), iar 181 de candidaţi (20%) au avut note între 5-5,89.

Un singur elev, de la Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” din Alba Iulia a luat o notă peste 9, în sesiunea august-septembrie, la Biologie vegetală şi animală.

Un număr de 848 elevi din Alba au fost așteptați, săptămâna trecută, luni, să dea examen, pentru prima probă scrisă de Limba şi literatura română. Dintre aceştia, doar 733 au fost prezenţi în săli. Trei candidaţi au fost eliminați din examen, deoarece au fost prinși în timp ce încercau să copieze.

Miercuri, 713 candidaţi din Alba au susţinut proba scrisă obligatorie de profil. S-au înscris 802 candidaţi la Matematică și 66 la Istorie. Patru elevi au fost eliminați din sălile de examen de la Colegiul „Avram Iancu” din Cîmpeni din cauză că le-au sunat telefoanele mobile.

Vineri, la proba la alegere a profilului și specializării, din 673 candidaţi înscrişi, au fost prezenţi 635. Pentru această ultimă probă s-au înscris la Biologie 412 elevi, la Geografie 184, 63 la Fizică şi 10 la Informatică. La Chimie organică au fost trei candidaţi, iar la Sociologie, doar unul. Doi tineri din zona Cîmpeni au fost prinși cu handsfree și au fost eliminați din sală, iar unui candidat din Sebeș i-a fost descoperit telefonul în buzunar. Cei doi elevi de la Cîmpeni nu vor mai avea voie să susțină anul viitor examenul de bacalaureat.

Rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor, vor fi afişate în 5 septembrie.


TOP articole in ultimele 3 zile


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Apple, în conflict cu Uniunea Europeană: standardizarea porturilor de încărcare „împiedică inovaţia“

Publicat

Apple nu este de acord cu intenția Uniunii Europene de a standardiza cablurile de încărcare ale smartphone-urilor şi tabletelor, spunând că va afecta consumatorii şi va ”împiedica inovaţia”. Recent, Parlamentul European a cerut Comisiei Europene stabilirea unor legi care să impună adoptarea unui port de încărcare universal pentru toate smartphone-urile şi tabletele vândute pe teritoriul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO VIDEO: O persoană a DECEDAT și o alta a fost rănită după EXPLOZIA unui PROIECTIL, la Pianu de Jos

Publicat

O explozie s-a produs marți, în jurul orei 15.50, în localitatea Pianu de Jos. O persoană a decedat și o alta a fost rănită, în urma unei explozii produse în curtea unei societăți. Potrivit IPJ Alba, o persoană a decedat pe raza localității Pianu de Jos, după ce a suferit leziuni, în urma unei explozii. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Lucrările de reabilitare a Școlii Gimnaziale din Hopârta, scoase din nou la licitație. Valoarea estimată a investiției, majorată

Publicat

Lucrările de reabilitare a Școlii Gimnaziale din localitatea Hopârta au fost scoase din nou la licitație. Valoarea estimată a proiectului este de peste 1,2 milioane de lei. Primăria comunei Hopârta a lansat în 27 ianuarie în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o nouă licitație privind execuția lucrărilor în cadrul proiectului „Reabilitare Școală Gimnazială, sat […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Incendiu în cartierul Oarda de Jos din Alba Iulia: Un stâlp de curent a luat foc

Publicat

pompieri-isu-incendiu-noaptea_3-e1540839254587

Un stâlp de curent din Oarda de Jos, Alba Iulia a fost cuprins de flăcări, marți seara, în jurul orei 18.50.  Potrivit reprezentanților ISU Alba, mai multe fire de curent de la stâlp ard spre consola electrică a unei case nelocuite.  Acțiunea este în diminamică, știre în curs de actualizare. 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate