Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Rezultate Bacalaureat 2024: Cum se pot depune contestații. Model de cerere și procedură

Bacalaureat 2024

Publicat

Rezultate Bacalaureat 2024: După publicarea rezultatelor la Bacalaureat, candidații nemulțumiți de rezultate pot depune contestații. Acestea pot fi depuse sau transmise prin email luni, 8 iulie, până la ora 18.00.

Potrivit Ministerului Educației, contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, 8 iulie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Vezi Model cerere contestatie Bacalaureat 2024.pdf

Vezi Model cerere cotestație Bacalaureat 2024.docx

Candidații pot depune contestația letric, la centrul de examen sau prin email la adresa comunicată de centrul de examen.

Rezultate BACALAUREAT 2024 în ALBA: rată de promovare de 80,3% mai mare față de anul trecut. Harta mediilor de 10

Alexia Marcu singura elevă din Alba care a obținut MEDIA ZECE la Bacalaureat 2024. Absolventă a Colegiului Avram Iancu din Câmpeni

Rezultate Bacalaureat 2024: Corectarea lucrărilor

În procesul de evaluare inițială a lucrărilor scrise și de rezolvare a contestațiilor, după validarea finalizării evaluării de către cei doi profesori evaluatori,

în cazul în care diferența dintre notele celor doi evaluatori este mai mică sau egală cu un punct,

este calculată nota finală ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire, fiind înregistrată în catalogul de bacalaureat.

În cazul în care diferența dintre notele acordate de cei doi profesori evaluatori este mai mare de 1 punct, se procedează astfel:

  • se nominalizează alți doi profesori evaluatori pentru recorectarea lucrării;
  • după finalizarea recorectării lucrării, notele acordate de fiecare din cei patru evaluatori se trec pe lucrare și se înregistrează

Se calculează nota finală din cele 4 (patru) note, după eliminarea celor două note – valori extreme, ca medie aritmetică cu două zecimale, fără rotunjire, a celor două note – valori centrale. Media rezultată reprezintă nota finală care se înregistrează

În cadrul etapei de soluționare a contestațiilor, după încheierea evaluării lucrărilor, nota finală se calculează cu respectarea prevederilor de mai sus.

În situația în care se constată o diferență de notare mai mare de 1,5 puncte, în plus sau în minus, între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații, lucrarea este reevaluată de către alți doi profesori evaluatori.

Nota definitivă nu mai poate fi modificată și reprezintă nota obținută de candidat la proba respectivă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate