Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rezultate bune pentru atletele CS Unirea Alba Iulia la o competiție internațională de marș din Ungaria


Publicat

Ateletele CS Unirea Alba Iulia au obținut rezultate bune la o competiție internațională de marș din Ungaria.

„Mihaela Acatrinei și Ana Rodean, atlete legitimate la Clubul Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia, au obținut rezultate bune la o importantă competiție internațională de marș, desfășurată în 18 aprilie, în Ungaria, la Békéscsaba.

Rezultate CS Unirea Alba Iulia, proba 20 de km marș – senioare, feminin:

Mihaela Acatrinei – loc 5, cu timpii 1:36:16;

Ana Rodean – loc 7, cu timpii 1:37:13.

Primele locuri au fost ocupate de sportive din Polonia, Noua Zeelandă și Ungaria.

Atletele noastre sunt pregătite de antrenorul Gabriel Avram.

Competiția s-a desfășurat pe șosea, pe un traseu omologat, iar astfel timpii obținuți contează pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Concursul din Ungaria a venit după o perioadă încărcată din punct de vedere sportiv, întrucât acesta a fost al treilea concurs din ultimele 3 trei săptămâni și al patrulea din ultimele 2 luni.

Astfel, a lipsit prospețimea din cauza programului încărcat, nefiind posibile antrenamente de acumulare, ci doar de menținere.

De asemenea, evenimentul sportiv s-a desfășurat pe o vreme ploioasă, potrivnică obținerii performanței.

”Secția de atletism a CS Unirea Alba Iulia obține, în continuare, rezultate bune la competiții cu participare internațională, după ce a demonstrat că la proba de 20 km marș este pe primul loc în țară.

Urmează o pauză competițională de aproape o lună, ceea ce oferă fetelor mai mult timp pentru revenire și pregătire decât au fost obișnuite până acum” – Corneliu Mureșan, director CS Unirea Alba Iulia.

Următoarea competiție pentru cele două mărșăluitoare va fi în 16 mai – Campionatul European de Marș, în Cehia, la Poděbrady.”, a transmis conducerea Clubului Sportiv Unirea Alba Iulia.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Din 21 mai începe programul ”LITORALUL PENTRU TOȚI”: Zeci de hoteluri oferă cazare la prețuri cu 65% mai mici decât cele normale

Publicat

Programul ”Litoralul pentru toți 2021” începe din 21 mai, iar până în prezent un număr de 54 de hoteluri din toate stațiunile de pe litoralul românesc al Mării Negre vor participa la programul „Litoralul pentru toți”, cu aproximativ 4.000 de locuri de cazare pe noapte.Tarifele sunt cel puțin la jumătate față de cele din vârf de sezon. Hotelierii spun că au menținut prețurile de pandemie.

Citește și Concediul de vară 2021: Condiții de călătorie în Grecia, Turcia, Bulgaria, Spania, Italia și alte destinații preferate de români

Iar în acest an ofertele vor dura mai mult, pentru că anul școlar se termină mai târziu.

Tarifele pornesc de la 40 de lei pe noapte, conform federației patronatelor din turism, scrie Mediafax.

Programul se desfășoară în perioada 21 mai – 20 iunie 2021, anunță Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Regulile sanitare le impun hotelierilor să închirieze doar 70% din camere.

“În ciuda dificultăților pe care le întâmpină sectorul turistic, puternic afectat de efectele economice provocate de apariția virusului Sars-Cov-2, continuăm tradiția instituită în urmă cu 19 ani de a oferi tuturor românilor posibilitatea de a petrece o vacanță la malul mării la tarife mult reduse.

În ultimii nouă ani am făcut tot posibilul să menținem aceleași tarife la pachetele turistice oferite, ceea ce reprezintă un efort suplimentar din partea tuturor unităților de cazare participante”, afirmă Dragoș Răducan, Prim-Vicepreședintele Executiv FPTR.

Litoralul pentru toți: Tarife mai mici cu 65% față de vârful de sezon

Tarifele prin programul “Litoralul pentru Toți” sunt cu până la 65% mai mici față de cele din vârf de sezon.

Tariful pentru o noapte de cazare începe de la 40 de lei, cel mai ieftin pachet fără mic dejun poate fi achiziționat la un hotel de 3 stele din stațiunea Neptun si costă 80 lei/noapte pentru 2 persoane.

La polul opus, se află stațiunea Mamaia, unde la un hotel de 4 stele 2 persoane vor plati pentru un sejur de minim 5 nopți, care include cazare cu servicii de masa ultra all-inclusive, 520 lei/ noapte.

Turiștii care vor să se cazeze în stațiunea Eforie Nord beneficiază de tarife pornind de la 85 lei/noapte pentru 2 persoane, pachete de minim 4 nopți.

Programul Litoralul pentru Toți se află la ediția cu numărul 38. La fel ca în anii trecuți, sejururile pot fi achitate și cu vouchere de vacanță de către cei care nu le-au consumat încă.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Ajutoare de încălzire și iluminat pentru persoane cu venituri mici. Până la 1445 lei de persoană. Legea a trecut de Senat

Publicat

Senatul a adoptat luni, în plen, în calitate de primă cameră sesizată, proiectul de lege al Guvernului privind stabilirea măsurilor de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil de energie.

Potrivit amendamentelor adoptate de Senat, ajutorul financiar pentru încălzirea locuinţei este de 250 lei lunar pentru gaze naturale, 500 lei lunar pentru energia electrică şi 160 lei lunar pentru combustibili solizi şi petrolieri, faţă de 80 lei cât era prevăzut în în forma Guvernului.

Limita maximă până la care o persoană poate beneficia de ajutoare pentru încălzire este de 810 lei/persoană în cazul familiilor şi 1.445 de lei în cazul persoanei singure.

Legea a trecut cu 115 voturi „pentru”, unul „împotrivă” şi 12 abţineri

Potrivit expunerii de motive, „proiectul de lege stabileşte criteriile de încadrare în categoria consumatorilor vulnerabili de energie şi reglementare a măsurilor de protecţie socială pentru acestea şi în special accesul la resursele energetice pentru satisfacerea nevoilor esenţiale ale gospodăriei în scopul prevenirii şi combaterii sărăciei energetice”.

Potrivit Agerpres, printr-un amendament a fost eliminată categoria de consumatori vulnerabili din motive de vârstă şi au fost menţinute celelalte categorii de consumatori vulnerabili: cei izolaţi, din motive de venit şi din motive de sănătate.

Prin proiectul de act normativ se acordă:

  • ajutoare financiare pentru încălzirea locuinţei,
  • pentru consumul de energie pentru acoperirea unei părţi din consumul energetic al gospodăriei pe tot parcursul anului,
  • pentru achiziţionarea în cadrul unei locuinţe de echipamente eficiente din punct de vedere energetic
  • pentru iluminarea, răcirea, încălzirea şi asigurarea apei calde de consum în locuinţă,
  • pentru achiziţionarea de produse şi servicii în vederea creşterii performanţei energetice a clădirilor ori pentru conectarea la sursele de energie.

Potrivit amendamentelor adoptate de Senat, ajutorul financiar pentru încălzirea locuinţei este de 250 lei lunar pentru gaze naturale, 500 lei lunar pentru energia electrică şi 160 lei lunar pentru combustibili solizi şi petrolieri, faţă de 80 lei cât era prevăzut în în forma Guvernului.

Limita maximă până la care o persoană poate beneficia de ajutoare pentru încălzire este de 810 lei/persoană în cazul familiilor şi 1.445 de lei în cazul persoanei singure.

Peste 400.000 de beneficiari din 1 septembrie 2022

Este estimat că peste 400.000 de persoane vor beneficia de suplimentul pentru energie şi de ajutorul de încălzire, de la 1 septembrie 2022.

Preşedintele Comisiei economice, Silvia Dinică (USR PLUS), a afirmat în cadrul dezbaterilor că proiectul de lege este aşteptat „de peste 8 ani” şi simplifică procedura pentru acordarea acestor ajutoare.

Senatorul PSD Radu Oprea a susţinut proiectul prin vot, deşi îl consideră „inechitabil”, dar speră într-o formă îmbunătăţită a acestuia la Camera Deputaţilor, afirmând că sunt mai mulţi români care s-ar încadra în categoria consumatorilor vulnerabili.

Proiectul va fi dezbătut de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Atenționare Cod GALBEN de vânt puternic în toată țara, marți, până la ora 23:00. La munte rafalele vor depăși 80 – 100 km/h

Publicat

vant puternic

Meteorologii au emis o atenționare Cod Galben de intensificări susținute ale vântului valabilă marți, 18 mai, până la ora 23:00, în toată țara.

Potrivit ANM, pe parcursul zilei de marți (18 mai) vântul va prezenta intensificări susținute în majoritatea zonelor, cu viteze de peste 50 – 60 km/h, iar local, îndeosebi în Transilvania, Oltenia și Muntenia 70 – 80 km/h.

La munte, în special în zona înaltă, rafalele vor depăși 80 – 100 km/h.

În Munții Apuseni, în zona Carpaților Orientali și în nordul și nord-vestul teritoriului (județele Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Bistrița, Mureș, Suceava, Botoșani și Iași, precum și în zona de munte a județelor Arad, Hunedoara, Alba, Harghita și Neamț) va ploua, iar cantitățile de apă vor depăși local 15 – 20 l/mp și izolat 35 – 40 l/mp.

La munte, la peste 1800 m altitudine, vor fi şi precipitaţii mixte.

sursa: meteoromania.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Peste 3,5 km de drumuri din comuna Livezile urmează să fie modernizate și asfaltate. Decizie, luată de APM Alba

Publicat

Peste 3,5 km de drumuri din comuna Livezile, aflate în intravilanul localității Izvoarele și extravilanul localității Livezile, urmează să fie modernizate și asfaltate. 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat luarea deciziei etapei de încadrare fără evaluarea impactului asupra mediului în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul „Modernizare drumuri și străzi în comuna Livezile, județul Alba”.

Proiectul urmărește modernizarea a trei sectoare de drumuri, două dintre ele aflate în intravilanul localității Izvoarele și un altul în extravilanul localității Livezile.

Lungimea totală a drumurilor analizate este de 3.530 m având o îmbrăcăminte nepermanentă de tipul pietruirilor sau fără zestre rutieră conform Studiului geotehnic, ce necesită lucrări de modernizare a părții carosabile, decolmatarea dispozitivelor de colectare și evacuare a apelor pluviale, realizarea unor dispozitive de colectare și evacuare a apelor pluviale noi, realizarea unor podețe transversale pentru evacuarea apelor colectate către emisarii siguri din zona precum și realizarea unor lucrări conexe.

Lista drumurilor ce urmează să fie modernizate:

  • Drumul Cimitirului Tr. 1 începe și se sfârșește în drumul comunal DC 80, în intravilanul localității Izvoarele (672 m)
  • Drumul Cimitirului Tr. 2 începe din Drumul Cimitirului Tr. 1 și asigură accesul la cimitirul din localitate (421 m)
  • Drumul vicinal Livezile – Lopadea Veche pornește de la limita intravilanului localității Livezile, dintr-o stradă asfaltată și se continuă până la limita comunei. Întreg traseul drumului vicinal se află situat în extravilanul localității Livezile, asigurând accesul spre localitatea Lopadea Veche (2.437 m)

Traseul în plan al drumurilor urmăreşte în general traseul existent, dar în condiţiile prevăzute de reglementările tehnice în vigoare cu privire la amenajarea în plan a curbelor, acolo unde situaţia existentă a permis, s-au introdus curbe de racordare progresivă, precum și supralărgiri în curbe, iar în zonele înguste, în special în localităţi, unde situaţia existentă nu a permis aceasta, s-a micşorat viteza în curbe, astfel încât să fie respectate prevederile în vigoare. Se va asigura vizibilitatea pentru evitarea accidentelor.

Se vor realiza trotuare pe ambele părți ale drumului în intravilanul localității Izvoarele, unde amplasamentul o permite.

Pe drumurile propuse spre modernizare, pentru asigurarea continuității șanțurilor și rigolelor proiectate, se vor realiza accese la proprietate cu o lățime conform părților desenate (aprox. 4 – 6 m) prevăzute cu tuburi corugate din polipropilenă Dn 200-300-800 mm.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate