Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rezultate comunicate pentru Evaluarea Naţională. Elevii află ce note au obţinut, de la avizierele şcolilor

Publicat

Vineri au fost afişate rezultatele la Evaluarea Naţională, examen la care au participat elevii de clasa a VIII-a. La nivelul judeţului Alba au fost organizate 93 de centre de examen, în care au susţinut probe scrise aproximativ 3.800 de absolvenţi. Centrele de evaluare au funcţionat în Alba Iulia, Aiud şi Abrud.

Vezi aici o parte rezultatele parțiale.

Evaluarea Naţională contează pentru jumătate din media finală necesară pentru înscrierea în clasa a IX-a, cealaltă jumătate fiind media generală de absolvire a claselor V-VIII.

Participanţii la examen au avut de rezolvat subiecte de dificultate medie, la Limba Română şi Matematică, însă rezultatele arată că nivelul de pregătire a fost diferit, chiar în cazul aceluiaşi candidat. În unele cazuri, elevii au obţinut notă foarte mică la Matematică şi notă foarte mare la Limba Română.

La proba scrisă de Matematică, 63 de elevi au absentat, fiind prezenţi doar 3.682 de elevi. La Limba Română au fost înscrişi 3.742 de elevi, însă 67 dintre aceştia au lipsit.

Reziultatele sunt afişate la şcolile în care s-au desfăşurat examenele. Vineri au fost acceptate şi eventuale contestaţii, rezultatele finale fiind făcute publice luni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax