Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rezultate deosebite pentru secția de powerlifting a CS Unirea Alba Iulia: Peste 60 de medalii, obținute la Campionatul Național

Publicat

Secția de powerlifting a CS Unirea Alba Iulia, condusă de către Ovidiu Pănăzan, face din nou cinste sportului din județul Alba, de această dată, prin rezultatele deosebite obținute la Campionatul Național – Echipat, desfășurat la Blejoi, județul Prahova. 

”A fost una dintre cele mai reușite ediții de campionat național, de la înființarea Federației Române de Powerlifting și până în prezent, cu rezultate extraordinare pentru sportivii CS Unirea Alba Iulia. Numărul record de medalii se datorează pregătirii temeinice, seriozității și perseverenței. La campionat au participat mulți sportivi competitivi, extrem de bine pregătiți, pe care în calitate de președinte al Federației Române de Powerlifitng doresc să îi felicit.

Powerliftingul din județul Alba, ca ramură sportivă, continuă să domine clasamentele naționale. Vom continua să ne pregătim la fel pentru a face cinste județului nostru și în afara granițelor! În final, vreau să mulțumesc clubului pentru sprijin”, a spus Ovidiu Pănăzan, antrenor CS Unirea Alba Iulia, președinte al Federației Române de Powerlifting.

În total, sportivii CS Unirea Alba Iulia (director Daniela Moșneag) au obținut 63 de medalii. Trebuie specificat că acest număr mare de medalii a fost posibil având în vedere numărul relativ mare de sportivi legitimați la club, respectiv faptul că mulți dintre ei au obținut clasări pe podium la toate cele 3 probe și, implicit, și la total. De asemenea, un alt motiv se datorează faptului că avem sportivi tineri care au putut participa la mai multe categorii de vârstă.

Rezultate CS Unirea Alba Iulia – Campionatul Național de Powerlifting, echipat, Masculin + Feminin, 8-10 aprilie 2022, Blejoi, Prahova

SENIORI:

 • IRIMIE ANDREI-NICOLAE (categoria de greutate 83 de kilograme) – 3 medalii de aur (la genuflexiuni, împins din culcat și total);
 • HANGAN CATALIN CRISTIAN (categoria de greutate 93 de kilograme) – 1 medalie de argint (împins din culcat);
 • CAZACU ALEXANDRU RADUCU (categoria de greutate 120 de kilograme) – 3 medalii de aur (la genuflexiuni, împins din culcat și total), 1 medalie de argint (la îndreptări);
 • ORDEAN IOAN DANIEL (categoria de greutate +120 de kilograme) – 3 medalii de argint (împins din culcat, îndreptări și total) și 1 medalie de bronz (genuflexiuni);

Clasament Open Masculin, Seniori: ORDEAN IOAN DANIEL – locul 3.

JUNIORI 1 (U23):

 • HANGAN CATALIN CRISTIAN (categoria de greutate 93 de kilograme) – 4 medalii de argint (genuflexiuni, împins din culcat, îndreptări și total).

SENIOARE:

 • CAZACU ALEXANDRA NICOLETA (categoria de greutate 57 de kilograme) – 3 medalii de argint (genuflexiuni, îndreptări și total) și 1 medalie de bronz (împins din culcat);
 • TODORESCU BIANCA RENILDA (categoria de greutate 57 de kilograme) – 1 medalie de aur (împins din culcat) și 3 medalii de bronz (genuflexiuni, îndreptări și total);
 • BUGHEANU MARIA MAGDALENA (categoria de greutate 63 de kilograme) – 3 medalii de argint (genuflexiuni, îndreptări și total), 1 medalie bronz (împins din culcat);
 • DUMBRAVA CAMELIA FLORINA – (categoria de greutate 69 de kilograme) – 4 medalii de aur (genuflexiuni, împins din culcat, îndreptări și total);
 • MÎRZA VIRGINIA – (categoria de greutate 84 de kilograme) – 4 medalii de argint (genuflexiuni, împins din culcat, îndreptări și total).

Clasament Open feminin, senioare:

 • DUMBRAVA CAMELIA – loc 2;
 • CAZACU ALEXANDRA – loc 3.

JUNIOARE 1 (U23):

 • CAZACU ALEXANDRA NICOLETA (categoria de greutate 57 de kilograme) – 4 medalii de aur (genuflexiuni, împins din culcat, îndreptări și total);
 • ADOMNOAIE NICOLETA ALEXA (categoria de greutate 63 de kilograme) – 4 medalii de aur (genuflexiuni, împins din culcat, îndreptări și total);

Clasament Open feminin junioare: CAZACU ALEXANDRA – locul 1

JUNIOARE 2 (U18):

 • TODORESCU BIANCA RENILDA (categoria de greutate 57 de kilograme) – 4 medalii de aur (genuflexiuni, împins din culcat, îndreptări și total);
 • COJOCARU TEODORA (categoria de greutate 57 de kilograme) – 4 medalii de argint (genuflexiuni, împins din culcat, îndreptări și total);
 • MÎRZA VIRGINIA (categoria de greutate 84 de kilograme) – 4 medalii de aur (genuflexiuni, împins din culcat, îndreptări și total).

Clasament Open feminin, junioare 2:

 • Loc 1 – TODORESCU BIANCA;
 • Loc 2 – COJOCARU TEODORA;
 • Loc 3 – MÎRZA VIRGINIA.

Cu titlu de exemplu, fără a minimaliza eforturile vreunui participant, specificăm o parte dintre performanțele câtorva sportivi. Cazacu Alexandra, la doar 53 de kilograme, (participantă la categoria 57 de kilograme), a făcut genuflexiuni cu 154 de kilograme și îndreptări cu 137,5 de kilograme. Dumbravă Camelia (la 67 de kilograme ale sale) a ridicat la genuflexiuni 150 de kilograme, respectiv 162,5 de kilograme la proba de îndreptări. Mîrza Virginia (are 77 kg) a ridicat la proba de genuflexiuni 105 kg, iar la proba de îndreptări 117,5 kg. Extrem de meritoase sunt și rezultatele băieților.

Exemple: Ioan Ordean (genuflexiuni – 332.5 de kg, împins din culcat – 262.5 de kg, îndreptări – 300 de kg). Irimie Andrei (genuflexiuni – 222.5 kg, împins din culcat – 247.5 de kg, îndreptări – 210).

În perioada 1-9 mai cu sprijinul Federației Române de Powerlifting 5 sportivi ai CS Unirea Alba Iulia (Cazacu Alexandra, Ordean Daniel, Cazacu Alexandru, Irimie Andrei, Todorescu Bianca) vor reprezenta România și județul Alba la Campionatul European de Powerlifting din Pilsen, Cehia.

CS Unirea Alba Iulia transmite felicitări tuturor sportivilor și antrenorilor și le urează mult succes la viitoarele competiții.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

EVENIMENT

VREMEA până în 27 iunie: perioadele cu maxime peste 30 de grade și cele cu furtuni. Prognoza meteo pe 4 săptămâni

Publicat

Vremea se încălzește considerabil de la jumătatea săptămânii viitoare. Sunt anunțate maxime de 32-34 de grade Celsius în sudul Transilvaniei, vestul și sudul țării. Va fi mai răcoros în 10-14 iunie, cu perioade de ploi și furtuni.

Apoi vor fi alternanțe de temperatură, dar în general până la maxime de 30 de grade Celsius. Pe parcursul lunii iunie, cantitățile de precipitații vor fi reduse.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza de vreme pentru următoarele patru săptămâni, până în 27 iunie.

Prognoza meteo: săptămâna 30 mai – 5 iunie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice și sud-estice.

Regimul pluviometric va fi deficitar în toată țara, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Temperaturi: maxime între 22 și 34 de grade Celsius (mai cald spre finalul săptămânii)

Precipitații: furtuni în 30-31 mai în Transilvania, sud și nord-est

Prognoza meteo: săptămâna 6-12 iunie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sudice.

Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Temperaturi: maxime între 19 și 31 de grade Celsius (mai cald în jurul datei de 6 iunie, în sud)

Precipitații:ploi/ furtuni aproape în fiecare zi, cu excepția zonei de vest

Prognoza meteo: săptămâna 13-19 iunie

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal.

Temperaturi: maxime între 21 și 30 de grade Celsius (mai cald spre finalul săptămânii)

Precipitații:ploi/ furtuni în jurul datelor 13, 15, 19 iunie, în sudul Transilvaniei, în nord-est și sud

Prognoza meteo: săptămâna 20-27 iunie

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specific pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în jumătatea sudică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Temperaturi: maxime între 20 și 29 de grade Celsius (alternanțe de la o zi la alta)

Precipitații:ploi/ furtuni în jurul datelor 20 iunie, 24-25 iunie și 27 iunie, în Transilvania. Local și în sud, nord-est și litoral

surse: meteoromania.ro, accuweather.com

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

Primăria Aiud va înființa o nouă structură pentru serviciile de curățare a străzilor. Greendays a anunțat că încetează contractul

Publicat

Primăria Municipiului Aiud a anunțat vineri că societatea Greendays a notificat municipiul Aiud că, începând cu data de 1 iulie 2022, va înceta prestarea serviciilor la nivelul localității.

Potrivit Primăriei, după preluarea serviciilor de colectare și transport deșeuri municipale de către compania RER Vest, Greendays a prestat, în continuare, celelalte servicii, privind:

 • maturatul, spălatul, stropirea și întreținerea căilor publice
 • curățarea și transportul zăpezii de pe căile publice
 • dezinsecția, dezinfecția și deratizarea.

”Având în vedere notificarea primită, propunem Consiliului Local al municipiului Aiud ca, începând cu data de 1 iulie 2022, aceste activități să fie gestionate direct, printr-o structură ce va fi înființată în cadrul SPAPL, serviciu aflat în subordinea Consiliului Local.

În acest sens, vor fi înființate 15 noi locuri de muncă, iar serviciul se va dota cu utilaje speciale, echipamente și consumabile pentru gestionarea, în bune condiții, a serviciilor ce urmează a fi prestate.

Luni se va desfășura o ședință de consiliu local, cu convocare de îndată, în care aceste aspecte vor fi supuse dezbaterii și aprobării” susțin reprezentanții Primăriei Aiud, într-o postare pe facebook.

sursa: Facebook Primăria Aiud

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Ziua Copilului, sărbătorită la grădinița din Gârbova. Muzică, magie, cântec și dans, pentru bucuria celor mici

Publicat

Muzică, glasuri de copii și multă veselie au umplut vineri curtea Grădiniței cu Program Normal Gârbova. Preșcolarii și școlarii ciclului primar au sărbătorit un pic mai devreme ziua de 1 Iunie, Ziua Copilului.

Invitați speciali au fost îndrăgiții clovni Bambino și Farfarello din Sibiu, care au pregătit un spectacol minunat.

În încheiere copiii au mâncat pizza și înghețată oferită de sponsorii locali, au transmis reprezentanții instituției.

Copiii au participat la un concurs de magie, de cântece și de dans.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Patru din cele opt Programe Operaționale Regionale prin care vor fi atrași banii în perioada 2021-2027, trimise Comisiei Europene

Publicat

Guvernul României a avizat în ședința de joi, 26 mai, cel de-al patrulea Program Operațional Regional (POR) pentru exercițiul financiar 2021-2027, aferent regiunii Nord-Vest.

Astfel, în interval de o săptămână, au fost transmise oficial Comisiei Europene spre verificare și aprobare Programele Operaționale Vest, Sud-Vest Oltenia, Sud Muntenia și Nord-Vest ce vor fi implementate de Agențiile pentru Dezvoltare Regională, ca urmare a faptului că începând cu perioada de programare 2021-2027 acestea îndeplinesc funcția de Autorități de Management pentru Programele Operaționale Regionale.

„Este un moment mult așteptat pentru debirocratizare și pentru dezvoltarea echilibrată în care toate regiunile, prin  negocieri purtate direct cu Comisia Europeană în funcție de specificul și necesitățile locale, devin competitive la nivel european”, a explicat Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

La rândul său, Sorin Maxim, președintele Asociației Agențiilor pentru Dezvoltare Regională din România (ROREG), mizează pe digitalizarea și simplificarea proceselor, transparentizare și apropierea față de beneficiari pentru o creștere a eficienței investițiilor din fonduri europene:

„Credem că ne aflăm în fața unui moment istoric pentru România, în primul rând datorită faptului că este pentru prima oară când putem genera politici publice la nivel regional.

În România, marile disparități sunt în interiorul regiunilor (în unele cazuri, ele sunt chiar de două ori mai mari de la un județ la altul), față de diferențele între regiuni, care nu depășesc procentul de 40%.

De aceea, credem că o abordare personalizată pentru fiecare regiune va putea rezolva o mare parte dintre aceste probleme. Scurtarea timpilor de reacție va facilita absorbția și putem vorbi despre investirea, nu cheltuirea banilor europeni”.

Specificul fiecărui Program Operațional Regional transmis Comisiei până în prezent:

POR Vest, în valoare de 1,1 miliarde euro, a fost avizat la 18 mai de către Guvernul România și are printre obiective: dezvoltarea ecosistemului regional de cercetare, dezvoltare și inovare (CDI), digitalizarea IMM-urilor și a autorităților publice locale și susținerea dezvoltării, competitivității și productivității IMM-urilor, în special în domeniile de specializare inteligentă. Acest program cuprinde județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș.

POR Sud-Vest Oltenia, în valoare de aproximativ 1,2 miliarde de euro, a primit miercuri, 25 mai, avizul din partea Guvernului și are printre obiective: dezvoltarea infrastructurii rutiere, sociale, de sănătate și de patrimoniu cultural, precum și investiții în mobilitatea urbană sau infrastructura de învățământ. Acest program cuprinde județele Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea.

POR Sud-Muntenia, în valoare de aproximativ 1,3 miliarde de euro, a primit miercuri, 25 mai, avizul din partea Guvernului și are printre obiective: susținerea capacității de inovare și digitalizare a administrației locale și a economiei regionale, dezvoltarea durabilă a infrastructurii și serviciilor și valorificarea potențialului cultural și turistic al regiunii.

Acest program cuprinde județele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman.

POR Nord Vest, în valoare de 1,1 miliarde de euro, a primit joi, 26 mai, avizul din partea Guvernului și are printre obiective: dezvoltarea în ceea ce privește creșterea inteligentă și sustenabilă a economiei, valorificând diversitatea locală și stimulând inovarea în vederea diminuării disparităților și creșterii standardului de viață. Acest program cuprinde județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu-Mare, Sălaj.

De asemenea, POR București-Ilfov, POR Sud-Est, POR Centru și POR Nord-Est urmează să fie în scurt timp trimise Guvernului spre avizare.

Toate investițiile ce urmează să fie susținute prin POR 2021-2027 vor combina principiile sustenabilității, accesibilității și incluziunii sociale și teritoriale, pentru a oferi cetățenilor accesul la servicii publice eficiente și o calitate ridicată a vieții.

Conform studiilor efectuate de Asociația Agențiilor pentru Dezvoltare Regională din România (ROREG), marile disparități sunt în interiorul regiunilor (în unele cazuri, ele sunt chiar de două ori mai mari de la un județ la altul), față de diferențele între regiuni, care nu depășesc procentul de 40%.

De aceea, o abordare personalizată pentru fiecare regiune va putea rezolva o mare parte dintre aceste probleme.

Peste 30 de miliarde de euro prin cele 16 Programe Operaționale aferente 2021-2027:

La mijlocul lunii aprilie, România a transmis Comisiei Europene varianta finală a Acordului de Parteneriat pentru perioada de programare 2021-2027, al treilea exercițiu financiar prin care statul român va beneficia de fonduri europene, cele șaisprezece Programe Operaționale prin care României îi vor fi alocate fonduri europene de peste 30 de miliarde de euro fiind deja în curs de transmitere în variantele finale negociate.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax