Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rezultate dezastruoase pentru PSD, la Ciugud. Cât a pierdut la europarlamentare partidul, după excluderea lui Damian

Publicat

g

Rezultate dezastruoase obținute de PSD în comuna Ciugud, unde partidul lua de obicei cel mai mare procent din județul Alba. După exluderea primarului Gheorghe Damian, partidul de guvernământ a obținut în comună abia locul al III-lea, după PNL și USR.

La alegerile locale din 2016, Damian era ales pe lista PSD cu 83% și obținea recordul pe județ al partidului. De asemenea, în același an reușea să ducă PSD pe primul loc la alegerile parlamentare, unde obținea pentru partid peste 65%, în timp ce PNL abia trecea de 15%, iar USR nu trecea pragul de 5%.

De data aceasta, la europarlamentare, partidul care a renunțat la el a mai obținut doar puțin peste 17%. USR a primit peste 23,5 dintre voturile cetățenilor, iar liberalii au câștigat cu peste 34%.

Rezultate Ciugud:

Alegeri locale 2016: Ciugud – PNL: 34,17 %,  Alianța 2020 USR PLUS: 23,55 %, PSD: 17,39 %, PRO România: 5,59 %, UDMR: 0,62 %, ALDE: 3,11 %, PMP: 6,77 %

Alegeri parlamentare 2016: Ciugud – PSD 65.27% PNL 15.47% ALDE 2.49% PMP 7.01% USR 4.39%

În timpul campaniei electorale, candidatul liberal Rareș Bogdan a lansat, într-o emisiune de televiziune, informația că Gheorghe Damian s-a înscris în PNL, negată imediat de primar, care a anunțat că rămâne independent și că nu se implică în alegerile europarlamentare.

Ulterior, Rareș Bogdan l-a sunat și și-a cerut scuze pentru că a greșit.

După ce a fost dat afară din PSD, numele lui Damian a apărut de mai multe ori în contextul unei eventuale candidaturi la primăria municipiului Alba Iulia. Acesta nici nu a negat, nici nu a confirmat o asemenea informație însă a spus de mai multe ori că deocamdată rămâne independent, deși a avut propuneri de la toate partidele din România.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax