Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Rezultate excelente ale șahiștilor din Alba Iulia, la Cupa Internațională de Șah din Gyula, Ungaria

Publicat

Șahiștii din Alba Iulia de la Clubului Sportiv Municipal „Unirea” au participat la Cupa Internațională de Șah “Alexandru Hoţopan” din Gyla Ungaria, care a ajuns la ediția a IX-a. Delegația din Alba Iulia a înregistrat victorii la categoria juniori dar și la adulți ei clasându-se pe locurile 3 și 5 în secțiunea rezervata amatorilor.

La invitația Asociației de Șah a Românilor din Ungaria, o delegație a Clubului Sportiv Municipal “Unirea” Alba Iulia a participat sâmbătă la ediția a IX-a a Cupei Internaționale de Șah “Alexandru Hoţopan” desfașurată la Gyula (Ungaria).

Turneul s-a desfășurat pe categorii de vârstă și a reunit la start participanți din România, Serbia și Ungaria. Dacă din România invitații speciali au fost jucătorii clubului albaiulian, din Serbia a participat Clubul de Sah Unirea Râtişor, echipa unei foarte active comunitați de români din Voievodina.

Delegația albaiuliană condusă de Fide Dorin Serdean a avut o evoluție excelentă. Juniorii Radu Ţâmpea (12 ani) și George Pleşa (10 ani) s-au impus la categoriile lor de vârsta, în timp ce Dorin Șerdean a urcat pe podium în turneul de seniori, clasându-se pe locul secund în urma lui Petar Rankov (Serbia).

De notat și evoluția surprinzatoare a părinților celor doi juniori albaiulieni, Doru Ţâmpea si Iulian Pleşa, acestia clasandu-se pe locurile 3 și 5 în secțiunea rezervată amatorilor!

Premiile au fost inmanate de profesorul Ioan Kozma, organizatorul competitiei, alaturi de Florin Trandafir Vasilioni, consulul general al Romaniei la Gyula, care au fost gazde perfecte pentru aceasta intalnire sahista de suflet.

“Ne-am dorit ca prin prezența noastră, în premieră, la turneul de la Gyula să punem bazele unei colaborari pe termen lung între șahiștii albaiulieni și șahiștii români din Ungaria, pe modelul colaborării foarte bune pe care o avem și cu șahiștii romani din Serbia. Mă bucur că pe lângă îndeplinirea acestui obiectiv am reușit să obținem rezultate sportive foarte bune.” a declarat Dorin Șerdean, președintele Asociației Județene de Șah Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax