Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Rezultate finale ADMITERE Colegiu Militar 2023. LISTELE cu candidații admiși la Alba Iulia și la celelalte colegii din țară

Publicat

Admitere colegiu militar 2023: au fost publicate listele finale cu rezultate la admiterea în Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia și la celelalte colegii militare din țară, după confirmarea locului ocupat la repartizare de către candidați.

La Colegiul Militar din Alba Iulia, au fost admiși 117 băieți și 51 de fete.

Din județul Alba, sunt 28 de candidați admiși: 17 băieți și 11 fete.

Vezi REZULTATE finale admitere Colegiu Militar – 10 iulie 2023

AICI, rezultate finale admitere 2023 colegii militare.

În 6-7 iulie, candidații declarați admiși și-au confirmat sau au renunțat, după caz, la locul obținut prin repartizare computerizată.

Până cel târziu la data de 14 august 2023 se transmite dosarul candidatului, completat cu „Cererea de înscriere” şi „Fişa de echipare”, completată, prin grija comandantului colegiului unde elevul a susţinut proba de evaluare a cunoştinţelor, la colegiul unde acesta a fost declarat admis.

Admiterea la Colegiul Național Militar Alba Iulia

La Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia au fost înscriși 317 candidați din 10 județe arondate unității: Alba, Mureş, Cluj, Sălaj, Sibiu, Timiş, Arad, Bihor, Caraş-Severin, Hunedoara. În 19 mai, a fost proba scrisă.

La colegiul militar Alba Iulia a fost repartizat candidatul cu cea mai mare medie din țară – 9.98 (candidat din Sibiu). Ultima medie de intrare în acest an este 7,41.

În colegiile militare, studiile au durata de 4 ani (clasele IX-XII) şi se finalizează cu obţinerea diplomei de bacalaureat şi participarea la concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ superior militar sau înmatricularea în învățământul postliceal militar de formare a maiștrilor militari.

Pe toată durata pregătirii în colegiul național militar, elevii beneficiază de școlarizare, cazare, masă, echipament, transport dus-întors pe perioada vacanțelor, asistență medicală gratuite.

Pe timpul celor patru ani de studiu, colegiul naţional militar asigură:

  • pregătirea ştiinţifică şi umanistă generală a elevilor
  • dezvoltarea și diversificarea competențelor-cheie specifice profilului militar și specializării matematică-informatică, în paralel cu specializarea militară primară
  • familiarizarea cu mediul militar şi cu tradiţiile armatei române
  • orientarea profesională competentă a absolvenţilor pentru ca aceştia să urmeze o carieră militară de succes
  • identificarea, dezvoltarea și punerea în valoare a calităților personale ale fiecărui elev

Absolvenţii colegiului naţional militar au cele mai mari şanse de a avea o carieră în Armata României, datorită competențelor specifice dobândite pe parcursul celor patru ani de liceu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. facsimil

    marți, 11.07.2023 at 01:25

    viitori pensionari speciali cu pensii speciale pe bandă rulantă .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax