Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

REZULTATE FINALE BAC ALBA: 72% dintre lucrările contestate au primit note mai mari. Un candidat a primit cu 4,15 puncte în plus la informatică

Publicat


elevi

În judeţul Alba, din totalul de 889 de contestaţii depuse, 587, respectiv 66% au fost respinse, doar 34% dintre lucrări, adică 302 intrând la recorectare. Cea mai mare diferenţă de notare în urma contestaţiei a fost la informatică, de 4,15 puncte în plus. Cele mai multe contestaţii admise au fost la limba şi literatura română. În total, pentru toate disciplinele, după recorectare, 216 (72%) lucrări au obţinut creşterea notei şi 86 (28%) de note au fost scăzute.

Trei candidaţi au primit note mai mici cu 1,85 puncte, respectiv 1,55 la geografie, iar la limba şi literatura română cu 1,9 puncte.

Lucrarea la informatică care a primit 4,15 puncte în plus a fost recorectată de două comisii, iar, potrivit vicepreşedintelui comisiei de Bacalaureat 2013 din Alba, Dan Cherecheş a fost o eroare a baremului de corectare. Astfel, candidatul Vlăduţ Emanuel Tuhuţ, de la Colegiul „Horea, Cloşca şi Crişan” Abrud, a obţinut la subiectul Informatică SN Pascal nota 9,70, faţă de 5,55, cea iniţială.

Potrivit datelor statistice ale ISJ Alba, un procent de 34% de lucrări au fost admise, iar în procent de 66% de lucrări nu au primit nici 0,5 sutimi din partea comisiei de recorectare.

Din totalul contestaţiilor depuse de absolvenţii de clasa a XII-a, numărul de note care au crescut este mai mare decât numărul notelor care au scăzut. Astfel că 216 (72%) lucrări au obţinut creşterea notei după contestaţii şi 86 (28%) de note au fost scăzute.

După anunţarea rezultatelor parţiale la Bac 2013 în Alba, candidaţii au depus 372 de contestaţii la Limba şi literatura română, 166 la Matematică (105 profil tehnologic, 44 mate-info, 16 ştiinţe naturale şi 1, pedagogic), 125 la Biologie (97 biologie vegetală şi animală, 28 la anatomie), 98 la Istorie, 74 la Geografie, 16 la Informatică, 12 la Chimie, 10 la Fizică, 10 la Logică, 4 la Limba Maghiară şi câte una la Filosofie şi Sociologie.

Candidaţii care nu au promovat examenul sau cei care au dorit mărirea notei, au depus contestaţii şi au picat după recorectarea lucrării mai au o şansă în sesiunea din toamnă. Înscrierea se va face în perioada 15 – 19 iulie, iar examenele se desfăşoară în august-septembrie. Detalii, aici.


TOP articole in ultimele 3 zile


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

  1. alina serban

    vineri, 12.07.2013 la 13:48

    cine a avut o comisie „favorabila”,va lua locul fraierilor care chiar au transpirat..ca asa-i in tzara de rahan rromanica..mergeti unde vedeti cu ochii si nu va mai uitati inapoy,ca vi se face greata..kss

  2. Mili Maria

    vineri, 12.07.2013 la 15:04

    Se vede cat de bine stiti sa corectati ….. note mai mici cu 1,85 , e bataie de joc , Romania tara tuturor posibilitatilor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Apple, în conflict cu Uniunea Europeană: standardizarea porturilor de încărcare „împiedică inovaţia“

Publicat

Apple nu este de acord cu intenția Uniunii Europene de a standardiza cablurile de încărcare ale smartphone-urilor şi tabletelor, spunând că va afecta consumatorii şi va ”împiedica inovaţia”. Recent, Parlamentul European a cerut Comisiei Europene stabilirea unor legi care să impună adoptarea unui port de încărcare universal pentru toate smartphone-urile şi tabletele vândute pe teritoriul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO VIDEO: O persoană a DECEDAT și o alta a fost rănită după EXPLOZIA unui PROIECTIL, la Pianu de Jos

Publicat

O explozie s-a produs marți, în jurul orei 15.50, în localitatea Pianu de Jos. O persoană a decedat și o alta a fost rănită, în urma unei explozii produse în curtea unei societăți. Potrivit IPJ Alba, o persoană a decedat pe raza localității Pianu de Jos, după ce a suferit leziuni, în urma unei explozii. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Lucrările de reabilitare a Școlii Gimnaziale din Hopârta, scoase din nou la licitație. Valoarea estimată a investiției, majorată

Publicat

Lucrările de reabilitare a Școlii Gimnaziale din localitatea Hopârta au fost scoase din nou la licitație. Valoarea estimată a proiectului este de peste 1,2 milioane de lei. Primăria comunei Hopârta a lansat în 27 ianuarie în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o nouă licitație privind execuția lucrărilor în cadrul proiectului „Reabilitare Școală Gimnazială, sat […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Incendiu în cartierul Oarda de Jos din Alba Iulia: Un stâlp de curent a luat foc

Publicat

pompieri-isu-incendiu-noaptea_3-e1540839254587

Un stâlp de curent din Oarda de Jos, Alba Iulia a fost cuprins de flăcări, marți seara, în jurul orei 18.50.  Potrivit reprezentanților ISU Alba, mai multe fire de curent de la stâlp ard spre consola electrică a unei case nelocuite.  Acțiunea este în diminamică, știre în curs de actualizare. 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate