Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2016 în ALBA, publicate de Ministerul Educaţiei. Situaţia mediilor, după contestaţii

rezultate examen

Publicat

bac, rezultate, afisare rezultate Candidaţii de la examenul de Evaluare Naţională 2016 pot vedea rezultatele finale. Ministerul Educaţiei a publicat notele după contestaţii, marţi după-amiaza, în jurul orei 17.30.

În judeţul Alba, au fost depuse 283 de contestaţii. Dintre acestea, la Limba și literatura română au fost depuse un număr de 174 contestații, la Matematică – 106, iar la Limba germană – 3 contestații.

Situaţia notelor şi mediilor în judeţul Alba, după contestaţii, publicată pe edu.ro:

AICI, situaţia candidaţilor, ordonaţi alfabetic, cu notele şi mediile după contestaţii.

AICI, lista candidaţilor ordonaţi după medie.

AICI, situaţia pe şcoli

Citește și EVALUARE NAŢIONALĂ 2017, clasa a VIII-a: MODELE de SUBIECTE, publicate de Ministerul Educaţiei. CALENDAR şi detalii despre examen »

Din primele rezultate la Evaluare Naţională, în Alba, 77,5% dintre candidații din județul Alba au obținut medii peste 5, mai puțini față de anul trecut (80,82%). De asemenea, dacă anul trecut, în judeţul Alba, au fost patru medii de 10 la Evaluare Naţională, în 2016, cea mai mare medie este 9,97, nefiind vreun candidat care să reuşească performanţa notei maxime la ambele probe de examen.

Citește și REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2016: În Alba, peste 77 la sută dintre candidaţi au obţinut medii peste 5 la examen. Situația în țară

Înscrierile la liceu vor avea loc în perioada 8-12 iulie 2016, iar repartizarea computerizată va fi pe 19 iulie 2016. La admiterea liceu, va conta în proporție de 75% media de la Evaluarea Națională și 25% media generală de absolvire a claselor V-VIII, ca și până acum. În școlile profesionale cu durată de 3 ani, la care elevii primesc o bursă lunară de la stat de 200 de lei și unde practica se face la companii, rezultatele înscrierilor vor fi cunoscute vineri, 1 iulie.

Citește și ADMITERE LICEU 2016: Totul despre înscrieri și repartizarea computerizată. Calendar, medii şi număr de locuri

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate