Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

REZULTATE FINALE EVALUARE NAȚIONALĂ 2019: NOTELE după contestații, publicate de Ministerul Educației

Publicat

examen teza lucrare

Ministerul Educației a publicat sâmbătă rezultatele finale, după contestații, la examenul de Evaluare Națională 2019. Reamintim că în județul Alba elevii au depus 100 de contestații la Română și 115 la Matematică. La Limba maternă au fost doar două contestații.

VEZI AICI REZULTATE FINALE EVALUARE NAȚIONALĂ 2019

AICI, lista candidaților din ALBA ordonați alfabetic.

AICI, lista candidaților din ALBA în ordinea mediilor. Sunt tot patru medii de 10.

Examenul de Evaluare Națională s-a desfășurat în perioada 18-21 iunie. Înainte de contestații, din totalul elevilor prezenți la examen în Alba, 74,93% au luat note peste 5. La Matematică, doar 65,05% au reușit să obțină o notă mai mare de 5.

Vezi și REZULTATE Evaluare Națională 2019 în ALBA: 74,93% dintre elevi au luat peste 5. Cele mai multe note de 10, la Matematică

 PATRU medii de 10 la Evaluare Națională 2019 în ALBA. TOP cele mai bune 60 de rezultate la examen. LISTA

Procedura de rezolvare a contestațiilor

Potrivit edupedu.ro fiecare lucrare contestată a fost reevaluată și notată de câte doi profesori. Evaluarea lucrărilor de examen se face “cu respectarea strictă a baremului”, pe baza unui punctaj pe scara 1-100; se acordă 90 de puncte pentru răspunsurile corecte și complete și 10 puncte din oficiu. După evaluare, fiecare profesor stabilește nota prin împărțirea la 10 a punctajului obținut de elev, fără rotunjire, și o trece pe lucrare, se arată în metodologie.

Notele puse după reevaluare sunt comparate cu cele acordate în etapa de evaluare inițială. Dacă se constată o diferență de notare mai mare de 1,5 puncte, în plus sau în minus, între nota inițială și cea de la contestații, președintele comisiei de contestații numește o a treia comisie, formată din alți doi profesori cu experiență, alții decât cei care au evaluat inițial lucrările în centrul de contestații. “Reevaluarea se face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu strictețe baremul de evaluare și notare și toate procedurile de evaluare”, se arată în ordin. Nota acordată de a treia comisie este nota finală a comisiei de contestații.

Nota finală reprezintă media aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori, fără rotunjire. Nota finală este trecută pe lucrare de către președintele comisiei, în prezența profesorilor evaluatori, și este înregistrată în catalogul evaluării naționale.

Nota de la contestații este definitivă, indiferent de punctajul obținut, în plus sau în minus, față de nota primită inițial. Această notă nu mai poate fi modificată și reprezintă nota obținută de elev la proba respectivă.

Evaluarea Naţională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune. Media generală obținută în cadrul EN VIII are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a.

Nu există notă minimă de admitere la liceu sau în școala profesională, intrarea într-o clasă sau alta fiind limitată de numărul de locuri și de concurență.

Calculul mediei de admitere se face astfel: MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN

unde:

MA = media de admitere;

ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;

EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a

Înscrierile la liceu încep din 3 iulie.

Vezi ADMITERE LICEU 2019 în ALBA: GHIDUL candidatului cu numărul de locuri şi ultimele medii de intrare

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax