Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rezultate foarte slabe la simulări. 80% din elevii de liceu nu au luat notă de trecere la examenul de matematică


Publicat

elevi

Rezultatele finale la simulările de Bac și Evaluare Națională reflectă o slabă pregătire a elevilor. Dacă la examenul de matematică 41,94% din elevii de clasa a VIII-a au luat peste nota 5, cei din anii terminali de liceu au avut un rezultat dezamăgitor. Doar 19,97% din cei aproape 2.500 de participanţi au reușit să obțină o notă de trecere.

Simulările de anul acesta le-au dat mari bătăi de cap elevilor din anii terminali de gimnaziu şi liceu. Marea majoritate a celor care s-au prezentat la examene nu au reușit să obțină note de trecere.

La simularea Bacalaureatului, din cele 3.247 lucrări la Limba și Literatura Română centralizate de ISJ Alba, doar 1.239, respectiv 38,18% au fost notate cu 6.

La examenul de Matematică, rezultatele au fost și mai îngrijorătoare. Din cei 2.443 de elevi care au susținut acest examen, doar 488, adică 19,97% au luat notă de trecere.

În ceea ce privește examenul de Istorie, din cei 671 de elevi, au reușit să obțină nota 6 un număr de 398 de candidaţi, respectiv 59,01%.

Nici la examenul de Limba Maghiară rezultatele nu au fost îmbucurătoare. Din cei 81 de elevi au reușit să ia notă de trecere doar 44 (54,32%).

 

În aceeași perioadă au susținut simulări și elevii din clasa a VIII-a, care se pregătesc pentru Evaluarea Națională. Nici rezultatele lor nu au fost extraordinare, însă, comparativ cu cele de la bacalaureat, elevii de generală sunt mai bine pregătiți.

Reamintim că la examenul de Matematică, din cei 3.278 de elevi au reușit să ia peste nota 5 un număr de 1.375, adică 41,94%.

La examenul de Limba și Literatura Română au fost centralizate 3.085 de lucrări din cele 3.278. Dintre acestea, 2.240 au primit note peste 5 (72,60%).

Pentru examenul de Limba maghiară au fost înscriși 93 de elevi, iar dintre aceștia au fost declarați admiși 86 (92, 47%).

Examenul de Limba germană a fost susținut de 20 de elevi, din care 12 au reușit să ia note peste 5 (60%).

Dacă elevii de generală au terminat cu examenele, cei din anii terminali de liceu susțin, marți, proba scrisă la care elevii pot opta în funcție de profil; fizică, chimie, biologie sau informatică.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

INS: România a înregistrat în noiembrie 2020 cel mai mare număr de decese pe timp de pace, de la Al Doilea Război Mondial

Publicat

Numărul de decese a crescut vertiginos în România în luna noiembrie a anului trecut. Potrivit Institutului Național de Statistică, peste 34.000 de persoane au murit în țara noastră în urmă cu două luni – cu peste 14.000 mai mulți decât în aceeași lună a anului 2019. De altfel este cel mai mare număr de decese într-o lună, pe timp de pace, de la Al Doilea Război Mondial încoace.

Numărul deceselor, indiferent de cauză, înregistrate în noiembrie a fost cu 65% mai mare decât media ultimilor doi ani. Peste 34.700 de români și-au pierdut viața, cu 7.200 mai mulți față de luna precedentă.

Dacă ne raportăm, însă, la luna similară din 2019, observăm o creștere a numărul deceselor cu 14.000. Asta în condițiile în care Institutul de Sănătate Publică a pus pe seama infecției cu noul coronavirus doar 4.463 de decese în luna noiembrie a anului trecut.

Potrivit INS, în luna noiembrie 2020, peste două treimi din totalul numărului de decese s-a înregistrat pentru persoanele cu vârstă de cel puţin 70 ani (14.950 decese, reprezentând 43,0% din total, s-au înregistrat la persoanele în vârstă de 80 ani şi peste, iar 9.026 decese, reprezentând 26,0%, la persoanele de 70-79 ani) şi 6.490 decese (18,7%) la persoanele în vârstă de 60-69 ani. La polul opus, cele mai puţine decese au fost înregistrate la grupele de vârstă 5-19 ani (48 decese), 0-4 ani (95 decese) și 20-29 ani (104 decese).

Fenomenul de mortalitate înregistrează o evoluție sezonieră, fiind mai accentuat în lunile de iarnă și înregistrând cele mai mici valori în lunile iulie, august, septembri, arată institutul de statistică.

Pe de altă parte, în noiembrie 2020 s-au născut peste 13.700 de copiii, cu 646 mai mulți față de noiembrie 2019.

În luna noiembrie 2020, la oficiile de stare civilă s-au înregistrat 4.639 căsătorii, cu 5.351 mai puţine decât în luna octombrie 2020. Numărul divorţurilor pronunţate prin hotărâri judecătoreşti definitive şi conform Legii nr.202/2010 a fost de 1987 în luna noiembrie 2020, cu 558 mai puţine decât în luna octombrie 2020.

sursa: insse.ro, digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Probleme cu platforma online pentru programări în etapa a doua de vaccinare. Explicațiile STS

Publicat

Platforma online de programare pentru etapa a doua a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 și numărul unic de telefon la care ar trebui să se poată face programări – 021.414.44.25 – nu funcționa în jurul orei 16:00, în condițiile în care astăzi, la ora 15:00, ar fi trebuit să se dea, oficial, startul înscrierilor pentru etapa a doua a vaccinării.

După ce în prima etapă a campaniei s-au putut vaccina doar cadrele medicale, în etapa a doua au dreptul să se programeze la vaccinare persoanele cu vârsta peste 65 de ani, bolnavii cronici și angajații din „domenii cheie”.

Referitor la nefuncționarea platformei, Serviciul de Telecomunicații Speciale precizează că aceasta nu este blocată din cauza numărului mare de accesări, ci este în procedură de actualizare, deoarece în acest moment se realizează transferul tuturor serviciilor de pe platforma disponibilă pentru etapa 1 pe varianta actualizată pentru etapa 2.

STS explică motivul pentru care platforma a fost temporar blocată

„Referitor la funcționarea platformei naționale pentru programare la vaccinare împotriva COVID-19, Biroul de presă al STS face următoarele precizări: 

Având în vedere că trecerea de la prima etapa s-a realizat începând cu orele 15:00, în acest moment se realizează transferul tuturor serviciilor de pe platforma disponibilă pentru etapa 1 pe varianta actualizată pentru etapa 2. 

Facem precizarea că platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ nu s-a blocat din cauza numărului de accesări multiple, fiind în procedură de actualizare. Specialiștii STS desfășoară activitățile tehnice necesare pentru asigurarea funcționării în condiții de siguranță a platformei de programare la vaccinare”, se arată într-un comunicat de presă.

sursa: hotnews.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Concurs pentru preșcolari Grădiniței cu Program Prelungit nr. 12 din Alba Iulia, de Ziua Culturii Naționale

Publicat

Proiectul tematic „Lumea artelor”, aflat în derulare și tema acestei săptămâni „Poezia copilăriei”, au constituit pentru preșcolarii din Grădinița cu P.P. Step by Step Nr.12 din Alba Iulia un context propice pentru implicarea în diverse activități dedicate marelui nostru poet, Mihai Eminescu, dar și poeziei în general, pentru care copiii manifestă un interes deosebit.

Pe parcursul întregii săptămâni, copiii au aflat mai multe lucruri interesante despre poezii și despre poeți cunoscuți, au recitat versuri, s-au jucat cu rime și au compus rime hazlii, dar au realizat și creații plastice, ilustrând prin desen, pictură sau colaje texte ale unor poezii îndrăgite de ei.

Deoarece Mihai Eminescu ocupă un loc de cinste în inimile românilor de toate vârstele, copiii au pregătit împreună cu părinții lucrări și momete artistice dedicate zilei sale de naștere.

Astfel, ei au confecționat cadouri inedite pentru marele nostru poet, exersând tehnici specifice activităților artistico-plastice și practice (inimioare, peisaje, felicitări, lucrări deosebite etc.), au transmis urări și mesaje frumoase și au interpretat fragmente muzicale inspirate din versuri eminesciene.

Vineri, în data de 15 ianuarie, s-a desfașurat concursul „Eminescu și copiii”, într-un format mai aparte anul acesta, o ediție online, derulată prin intermediul platformelor educaționale utilizate (Zoom, Teams etc.). La final, micii artiști recitatori au fost recompensați cu diplome, în semn de apreciere pentru efortul depus în realizarea momentelor artistice.

Concursul „Eminescu și copiii” face parte din activitățile cuprinse în Parteneriatul educațional „Din dragoste pentru lectură”- încheiat între grădinița noastră și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba. În acest an, Biblioteca Județeană a venit în întâmpinarea evenimentelor dedicate Zilei Culturii și poetului Mihai Eminescu cu înregistrarea unei povestiri din cartea „Cunoaște-l pe Mihai Eminescu”.

În cadrul parteneriatului de colaborare dintre cele două instituții, biblioteca trimite povești pentru copii și lecturi adecvate vârstei, înregistrate în programul Bibliovaliza. „Pe această cale, aducem mulțumiri Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba pentru implicare și îi asigurăm de colaborarea noastră și în alte demersuri educaționale și culturale care au drept scop promovarea lecturii în rândul preșcolarilor. (prof. înv. preșcolar. Ioana Delia Decean, Responsabil Imagine al GPP Step by Step Nr12 Alba Iulia)” au mai transmis reprezentații G.P.P. Step by Step nr. 12.

Prin intermediul paginii de facebook https://www.facebook.com/gradinita12alba managerul G.P.P. Step By Step nr.12, prof. Suciu Veronica, împreună cu întreg colectivul instituției, au transmis un mesaj:

„Astăzi, în 15 ianuarie, când îl omagiem cu bucurie pe „Luceafărul poeziei românești”, vă mulțumim că ne sunteți alături și ne sprijiniți mereu, astfel încât activitatea educativă desfășurată în grădinița noastră să aducă roada bună în viața copiilor, a familiilor dumneavoastră și a noastră, a tuturor!

Eminescu, poetul care prin genialitatea sa însumează calitățile artistice și virtuțile neamului trebuie cinstit ca un mărgăritar de mare preț dat nouă, iar opera sa lăsată nouă moștenire să o citim, recitim, și, mai ales, să o facem cunoscută copiilor, nepoților și urmașilor noștri, deoarece „o cultură care-și cinstește înaintașii se cinstește pe sine. Poporul nostru, sărbătorindu-l pe Eminescu, se sărbătorește pe sine.”

Mai multe fotografii AICI

(D.R. Popescu)

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

CMJ Alba face înscrieri pentru formarea subofițerilor în specialitatea ”Informații militare”. Condiții și termen limită

Publicat

CMJ Alba

Centrul Militar Judeţean (CMJ) Alba anunţă că se fac înscrieri pentru cursul de formare al subofiţerilor în activitate, specialitatea militară “Informaţii militare”, în anul de instruire 2020-2021.

La această specialitate, în cadrul Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre Piteşti sunt disponibile 5 locuri.

Termenul limită de înscriere este 22 ianuarie 2021.

Potrivit sursei citate, se pot înscrie candidaţi cu vârstă maximă de 45 de ani împliniţi la data acordării gradului şi numirii în funcţie la finalizarea cursului de formare şi care au diplomă de bacalaureat.

Informaţii suplimentare, la sediul din Alba Iulia, str. Regina Maria, nr. 6, telefon: 0258.812.291

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate