Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

REZULTATE definitive la admiterea în Institutul Naţional al Magistraturii: Doar patru din 56 de candidaţi din Alba au promovat examenul

Publicat

Doar patru candidaţi din totalul de 56 de persoane din Alba înscrise la examenul de admitere în Institutul Naţional al Magistraturii, sesiunea iunie-octombrie 2013, au reuşit să obţină note finale pentru a promova. Reamintim că de proba eliminatorie au trecut doar şase dintre candidaţi.

Au fost scoase la concurs 200 de locuri de auditori de justiţie, respectiv 100 alocate pentru postul de judecător şi 100 pentru cea de procuror. La finalizarea primului an de studii, auditorii de justiţie vor opta, în ordinea mediilor şi în raport cu numărul posturilor, pentru funcţia de judecător sau procuror.

Rezultatele publicate de INM pentru candidaţii din Alba:

Admişi: Crina Tămăzlăcaru – nota 8,50 (8,12 proba eliminatorie, 9,64 interviu)

Alina Maria Gavrilă – nota 8,29 (8,04 proba eliminatorie, 9,04 interviu)

Petru Ionaş – nota 8,28 (8,02 proba eliminatorie, 9,08 interviu)

Dorel Ioan Lazea (Parchet) – nota 7,93 (7,55 proba eliminatorie, 9,10 interviu)

Respinşi: Simona Mariana Abrudan – 7,70 (7,48 proba eliminatorie, 8,38 interviu)

Iulia Moldovan Macavei 7,35 (7,25 proba eliminatorie, 7,68 interviu)

Testul eliminatoriu tip grilă de verificare a cunoştinţelor juridice la drept civil, drept procesual civil, drept penal şi drept procesual penal s-a desfăşurat în 25 august, iar pentru a promova candidaţii au trebuit să obţină minim 70 de puncte, echivalentul notei 7.

A urmat testul de verificare a raţionamentului logic 8 septembrie, cu 100 de întrebări cu punctaj şi 20 de întrebări de pretestare, nepunctate, la care au participat doar candidaţii admişi la testul grilă anterior, ce au obţinut calificativul admis sau respins (candidatul trebuia să răspundă corect la minimum 30 din cel 100 de întrebări).

Un singur candidat din cei 22 înscrişi pentru examenul de admitere în magistratură şi şase din cei 56 pentru Institutul Naţional al Magistraturii au promovat proba eliminatorie de verificare a cunoştinţelor juridice. Pentru admiterea în magistratură, au fost scoase la concurs 70 de posturi de judecător, din care doar unul este în Alba, la Judecătoria Aiud. A promovat primul test din sesiunea de examene candidatul Mihai Roman, cu 73 de puncte. Interviul se desfăşoară miercuri, 2 octombrie.

Nota la prima etapă a examenului este suma notelor obţinute la cele două probe, cu ponderea 70% testul grilă de verificare a cunoştinţelor juridice şi 30% testul grijlă de verificare a raţionamentului logic. Au fost admişi, în ordine descrescătoare a notei, în limita triplului numărului de locuri scoase la concurs.

Nota totală de concurs este formată din suma notelor la cele două etape, luând în considerare un raport de 75% nota din prima etapă şi 25% cea de la interviu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax