Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

REZULTATE la examenul capacitate al judecătorilor şi procurorilor stagiari. NOTELE celor cinci candidaţi din ALBA

Publicat

justitie, lege, magistrat, instanta, judecata Institutul Naţional al Magistraturii a publicat şi rezultatele la probele orale în cadrul examenului de capacitate pentru judecători şi procurori stagiari, organizat în perioada octombrie-noiembrie. La testări au participat şi cinci candidaţi din Alba. Probele scrise s-au desfăşurat în intervalul 4-5 octombrie, iar în perioada 29 octombrie-4 noiembrie s-au derulat probele orale.

Rezultatele finale vor fi cunoscute pe 6 noiembrie.

Aceste rezultate vor conta pentru repartizarea pe posturi a procurorilor şi judecătorilor stagiari.

Candidaţii din Alba admişi pentru participarea la examen au fost Anca Maria Sima (Judecătoria Aiud), Roxana Elena Stanciu (Judecătoria Blaj), Simona Claudia Orian (Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia), Roxana Maria Ştefan (Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpeni) şi Marcian Silviu Dordea (Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj).

Rezultatele la probele orale:

Anca Maria Sima (Judecătoria Aiud) – note între 8,91 şi 10 la cele şase discipline de concurs

Roxana Elena Stanciu (Judecătoria Blaj) – note între 8,80 şi 10 la cele şase discipline de concurs

Roxana Maria Ştefan (Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpeni) – note între 9.25 şi 10 la cele şase discipline de concurs

Marcian Silviu Dordea (Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj) – note între 9,50 şi 10 la cele şase discipline de concurs

Simona Claudia Orian (Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia) – note între 9.25 şi 10 la cele şase discipline de concurs.

AICI rezultate la probele orale.

Susţinerea probelor orale a avut loc la materiile: fundamentele constituţionale ale statului de drept, instituţiile de bază (din dreptul civil, dreptul procesual civil, dreptul penal şi dreptul procesual penal), organizarea judiciară şi Codul deontologic al judecătorilor şi procurorilor.

În 6 noiembrie va fi publicarea şi transmiterea în vederea afişării a rezultatelor finale obţinute la examenul de capacitate, înscrise în tabelul de clasificare a candidaţilor.

La probele scrise, cea mai mică notă obţinută de unul dintre candidaţii din Alba a fost 5.07 la drept procesual penal, iar cea mai mare a fost 10 la drept penal.

AICI rezultatele pentru judecători stagiari.

AICI rezultatele pentru procurori stagiari.

Probele scrise au constat în lucrări cu subiecte diferite pentru judecători şi procurori, inclusiv soluţionarea unor speţe şi redactarea de lucrări cu caracter practic, în funcţie de specificul activităţii candidaţilor.

Au fost susţinute la drept civil, drept procesual civil, drept penal şi drept procesual penal.

Judecătorii și procurorii stagiari sunt numiți în funcție de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), pe baza mediei generale – media aritmetică a rezultatelor finale a celor doi ani de studiu și ale examenului de absolvire a Institutului Național al Magistraturii. După perioada de stagiu de un an, aceștia trebuie să participe la examenul de capacitate.

Media generală de promovare a acestui examen este de cel puțin 7. Se calculează luând în considerare notele la probele scrise și orale la cele patru materii. Notele nu pot fi mai mici de 5.

După validarea examenului de capacitate, se va publica lista tuturor posturilor vacante de la judecătorii și parchete. Candidații declarați admiși la examen au dreptul, în ordinea mediilor, să-și aleagă posturile, în termen de 15 zile libere de la publicarea acestora în Monitorul Oficial. Candidatului care nu și-a exercitat dreptul de alegere i se va propune din oficiu un post de către CSM. În cazul mediilor egale, are prioritate la alegerea posturlui candidatul care funcționează la instanța sau parchetul pentru care a optat ori cel care are o vechime mai mare în magistratură.

Judecătorul stagiar sau procurorul stagiar care a fost respins la două sesiuni sau care nu s-a prezentat, în mod nejustificat, la examenul de capacitate pierde calitatea de judecător sau procuror.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax