Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

REZULTATE la Olimpiada de Muzică – Interpretare Instrumentală, etapa zonală. CINCI elevi din Alba Iulia, calificați la națională


Publicat

Cinci elevi din Alba Iulia au reușit să se califice la etapa națională a Olimpiadei de Interpretare Instrumentală pentru clasele III-VIII.

Etapa zonală a olimpiadei s-a desfășurat în perioada 6-7 martie, la Deva, cu participarea a 172 elevi din județele Alba, Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș. Județul Alba a fost reprezentat de 32 elevi de la Liceul de Arte “Regina Maria” Alba Iulia, transmit reprezentanții IȘJ Alba.

Jurizarea concurenților a fost efectuată pe comisii de instrumente, de către profesori de specialitate din cele cinci județe participante, iar vicepreședinții acestor comisii au fost inspectorii de specialitate din fiecare județ. Din Alba, în comisie au fost profesorii Cecilia Simion (pian), Mariana Lungu (vioară), Emma Damian (flaut), Daniela Rus (inspector școlar; vicepreședinte de comisie).

În total, ministerul a alocat 22 de locuri pentru etapa națională, iar cinci dintre ele au fost ocupate de elevi din Alba Iulia, care au obținut 100 de puncte.

Elevii Liceului de Arte “Regina Maria” din Alba Iulia, calificați la națională (sursa IȘJ Alba):

Pian: Casian Petrean – cls V (prof. Rita Vrânceanu)

Vioară: Antonia Mancer – cls VIII (prof. Mariana Lungu, corepetitor Andrei Dragomir)

Chitară: David Tudor – cls III (prof. Dragoș Tudor)

Flaut: Ana Olteanu – cls V (prof. Emma Damian, corepetitor Andrei Dragomir)

Clarinet: Daria Romoșan – cls VII (prof. Radu Besliu, corepetitor Ovidiu Pârjol).

Elevii din Alba Iulia au obținut cinci premii I cu excelență, opt premii I, 9 premii II, șase premii III și o mențiune.

Rezultatele celorlalți elevi din Alba Iulia participanți la olimpiada zonală:

Pian:

Nume elev / Clasa / Media / Premiul

Adam Toma – III – 97 – I

Costeiu Gloria Iris – IV – 96 – II

Muntean Antonia Bianca – IV – 96 – II

Țărean Casiana – IV – 95 – II

Botariu Denisa – V – 94 – II

Vioară

Nume elev / Clasa / Media / Premiul

Almășan Mihai – III – 97 – I

Dincă Lorena – VI – 89 – Mențiune

Bălăucă Natalia – VII – 95 – II

Corzi grave:

Nume elev / Clasa / Instrument / Media / Premiul

Roman Daniela – V – violă – 98 – I

Mariț Yoneko – V – violă – 96 – II

Farcaș Patrick – IV – violoncel – 97 – I

Brok Karla – V – violoncel – 93 – III

Bologa Francesco – VII – violoncel – 91 – III

Pitic Maia – III – chitară – 96 – II

Maier Daniel – V – chitară – 90 – III

Sicra Ana – VII – chitară – 90 – III

Chindriș Raoul – VIII – chitară – 90 – III

Muntean Andreea – VIII – chitară – 91 – III

Suflători lemne

Nume elev / Clasa / Instrument / Media / Premiul

Marc Vlad – III – flaut – 99 – I

Hada Petronela – VIII – flaut – 99 – I

Narița Raul – VIII – clarinet – 99 – I

Faur Beatris – VII – nai – 99 – I

Moșneag Andrada – VII – nai – 96 – II

Suflat alamă, percuție

Nume elev / Clasa / Instrument / Media / Premiul

Butuc Ionatan – VII – trompetă – 96 – II.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Cum pot solicita absolvenții de liceu să vadă lucrările de la Bacalaureat 2020. Model de cerere

Publicat

laptop calculator

După publicarea rezultatelor finale la Bacalaureat 2020, absolvenții de liceu pot solicita, dacă doresc, să vadă lucrările corectate. Solicitările pot fi transmise până miercuri, 8 iulie.

După aprobarea cererilor, vor putea vedea lucrările în perioada 16-17 iulie.

Vezi Model de cerere pentru vizualizarea lucrărilor la Bacalaureat 2020.

În cerere, candidații semnează pentru a avea dreptul să vadă lucrarea, dar nu au voie să o fotografieze sau să întrebe profesorul care îi va asista, în timpul în care își consultă lucrarea, despre punctajul acordat sau corectura făcută, scrie edupedu.ro.

Cererile se transmit electronic la centrele de examen unde candidații au susținut probele și se înregistrează la secretariatele acestora.

Procedura de vizualizare a lucrării presupune digitalizarea foii de examen. Lucrările vor fi scanate în centrele de evaluare unde au fost corectate, urcate pe un FTP (File Transfer Protocol, adică protocol pentru transferul fişierelor prin internet) și accesate din școala stabilită să fie centru de vizionare în momentul în care ajunge candidatul.

Reamintim că la Bacalaureat 2020 a fost înregistrat un număr record de contestații: peste 62.000 la nivel national și peste 1.200 în Alba (au fost 2.500 de candidați la examen, în județ). Potrivit sursei citate, aproape 10% din totalul notelor contestate la nivel national au modificări peste un punct.

Vezi TOP LICEE în ALBA după rezultate finale BACALAUREAT 2020. Rată de promovare 71,8%, mai mare după contestații, în județ

Rata de promovare a examenului de Bacalaureat 2020 în Alba a crescut la peste 71%, după rezolvarea contestațiilor, de la 69,07% cât era la momentul publicării primelor rezultate. Numărul notelor de 10 (zece) a crescut cu 15 (sunt 121 candidați cu nota 10 la proba obligatorie a profilului, față de 119 anterior și 149 cu nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării, față de 136, înainte de contestații; mai sunt 22 de note de 10 la proba de română și 3 la maternă). Dintre cei 2.642 de candidați înscriși, s-au prezentat 2.507 de candidați (2.132 de candidați din promoția curentă, respectiv 375 de candidați din promoțiile anterioare).

sursă: edupedu.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Legume și fructe gratuite, în piața din centrul orașului Alba Iulia, pentru cetățenii nevoiași

Publicat

Legume și fructe gratuite – asta pot găsi în piețele din Alba Iulia, de marți, 7 iulie, cetățenii mai nevoiași ai orașului. 

Un proiect implementat la nivel european, dar și în câteva orașe din România, a fost adus de reprezentanții Primăriei Alba Iulia și într-o piață din municipiu.

Mai exact, „Tarabele cu Bine” sunt două spații din piața din Centru, unde producătorii, vânzătorii sau cetățenii pot lăsa, sub formă de donație, legume și fructe pentru cei mai nevoiași dintre cetățeni.

 

sursă foto: Facebook – Voicu Paul

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO Gest de omenie: Preoții din zona Munților Apuseni au donat sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină din Alba Iulia

Publicat

Mai mulți preoți din Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, din zona Câmpeni și Abrud, au donat marți sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină.

„Mulțumim preoților din cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba care au donat sânge. La fel mulțumim tuturor persoanelor care nu se tem să vină la Centrul de Transfuzie Sanguină, în această perioadă a pandemiei, pentru a face un gest de omenie”, au transmis reprezentanții centrului.

Program donatori Centrul de Transfuzie Sanguină Alba Iulia:

  •  Luni – Vineri – 07:30 – 12:00

Informații la telefon 0258.834050 (Luni – Vineri).

„Mulți oameni se tem să vină la Centrul de Transfuzie Sanguină în această perioadă a pandemiei de COVID-19. Dorim să facem următoarele precizări:
  • La Centrul de Transfuzie Sanguină vin oameni sănătoși pentru a dona sânge. Astfel, considerăm că riscul de a contacta infecția cu noul coronavirus este mai mic decât în alte locuri cum ar fi magazine, farmacii, care sunt vizitate de un număr mare de persoane.
  • Frecvent se efectuează dezinfecția încăperilor și a suprafețelor de contact; există dezinfectanți la intrarea în instituție și pe tot circuitul donatorilor.
  • Încăperile sunt aerisite frecvent.
  • Oferim donatorilor măști de protecție și botoșei.
  • Respectăm distanțarea de 2 m între persoane.
  • Donatorii sunt consultați, de asemenea li se măsoară temperatura.
  • Personalul medical poartă echipament de protecție.

Tot mai mulți bolnavi (non COVID, dar și COVID) au nevoie de sânge și așteaptă de la voi o mână întinsă care să-i salveze”, au mai explicat reprezentanții centrului.

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

FOTO: O stradă din Aiud inundată în urma ploilor torențiale din ultimele ore. Mai multe locuințe afectate

Publicat

O ploaie torențială a provocat noi pagube asupra unor locuințe situate pe strada Dorului din Aiud. 

Potrivit unei postări pe Facebook, reprezentanții primăriei din Aiud au transmis că daunele au fost mici și nu au fost afectate mai multe locuințe de pe strada respectivă, datorită unor lucrări asupra podurilor din zonă. 

”Ploaia torențială care a căzut la Aiud în ultimele două ore a produs o nouă viitură cu pagube mici pe strada Dorului. Din fericire lucrările executate în zona podurilor a permis curgerea apei astfel încât străzile și imobilele să nu fie afectate.

Reamintim:

1. Viiturile care au ridicat probleme și astăzi și în urmă cu două săptămâni au fost cauzate de căderi masive de precipitații într-un interval foarte scurt de timp.

2. Strada Dorului, în zona rigolei și în aval încă aproximativ 40 de metri, a fost afectată prin ieșirea necontrolată a apei.

3. Podul CFR, aflat în proces de decolmatare de către CFR și monitorizat zilnic de către Primărie, a permis curgerea apei fără ca podul să fie afectat.

4. Apele Române și-au asumat intervenții de urgență acolo unde malurile au fost afectate, lucrările nefiind încă începute.

5. Solicitarea adresată Guvernului prin Ministerul Mediului și Apele Române pentru finanțarea proiectului de regularizare integrală a Văii Aiudului așteaptă un răspuns la rectificarea bugetară”, au scris reprezentanții Primăriei Aiud pe Facebook.

sursă foto: Facebook Primăria Municipiului Aiud

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate