Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

REZULTATE la olimpiadele de ITALIANĂ şi SPANIOLĂ 2016: OPT elevi de la licee din Alba Iulia s-au calificat la etapa naţională


Publicat

hcc_sediu4La Alba Iulia au fost organizate, duminică, ultimele probe în cadrul etapei judeţene a olimpiadelor de spaniolă şi italiană. Opt elevi de la licee din Alba Iulia s-au calificat la fazele naţionale ale acestor olimpiade care vor avea loc în aprilie, la Piatra Neamţ.

A doua probă (orală) de la etapa judeţeană pentru Olimpiada de Limba italiană s-a desfăşurat duminică, la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia, cu participarea a trei elevi, unul din clasa a XI-a (intensiv bilingv) şi doi din clasele a XII-a. În total însă, din clasele X-XII, pentru care prima probă, cea scrisă, s-a desfăşurat în 5 martie, au participat şase elevi, din şapte înscrişi.

Rezultate Olimpiada de Limba Italiană – etapa judeţeană Alba 2016:

Clasa a X-a

Premiul I:

Debora Ruja – Colegiul Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia (intensiv bilingv) – 9,4 – calificată la etapa naţională

Laurenţiu Lungu – Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia – 8,6 – calificat la etapa naţională

Premiul II: Hanna Dochinţan – Liceul de Arte Alba Iulia – 8,5

Clasa a XI-a

Premiul I: Vanessa Oargă – Colegiul Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia ( intensiv bilingv) – 9,5 – calificată la etapa naţională

Clasa a XII-a

Premiul I:

Andra Teodora Jurj – Liceul de Arte Alba Iulia – 9,5 – calificată la etapa naţională

Anastasia Bălăucă – Colegiul Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia (intensiv bilingv) – 8,75 – calificată la etapa naţională

Pentru olimpiadele de Limba Spaniolă şi portugheză, cu doi elevi din clasele XI-XII, locaţia de desfăşurare a etapei judeţene a fost Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia. În total, trei elevi au participat la această olimpiadă.

Rezultate Olimpiada de Limba Spaniolă – etapa judeţeană Alba – elevi calificaţi la naţională:

Alexandra Maier – Colegiul Naţional Militar “Mihai Viteazul” Alba Iulia, clasa a X-a – 8,81

Sebastian Vesa – Colegiul Tehnic “Apulum” Alba Iulia, clasa a XII-a – 8,61

Patricia Daniela Brazdau – Colegiul Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia, clasa a XII-a (intensiv bilingv) – 8,70

Etapele naţionale se desfăşoară în perioada 18-22 aprilie, la Piatra Neamț.

Vezi şi CALENDAR OLIMPIADE şcolare 2016 în ALBA. Şcolile şi liceele unde se organizează etape judeţene şi datele concursurilorȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EDUCAȚIE

Consiliul Județean al Elevilor Alba dă startul campaniei „Parlamentul educației”. Întâlniri cu parlamentarii din județ

Publicat

Consiliul Județean al Elevilor Alba dă startul unei campanii intitulate „Parlamentul educației”, ce are ca scop găsirea de soluții pentru problemele existente din sistemul de învățământ românesc.

În perioada imediat următoare, unica structură de reprezentare a elevilor din județul Alba va intra în dialog cu parlamentarii județului nostru, aleși în noua legislatură.

La întâlnirile ce vor avea loc au fost invitați membri ai tuturor partidelor politice județene alese în Parlament, unde se va urmări punctarea aspectelor ce îi vizează pe beneficiarii principali ai educației. Principalele subiecte ale viitoarelor întâlniri sunt aspecte ce vizează calitatea actului educational, precum digitalizarea educației și bursele școlare.

„Având în vedere cele anunțate mai sus, în cursul zilei de sâmbătă, 23 ianuarie 2021, am avut o primă întâlnire cu domnul Florin Roman, deputat din partea Partidului Național Liberal Alba, unde am dezbătut problemele prezentate anterior”, au transmis reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor Alba.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

630 de persoane vaccinate în Alba, în ultimele 24 de ore. DSP anunță că nu a fost semnalată nicio reacție adverse

Publicat

DSP Alba anunță că sâmbătă, 23 ianuarie 2021 în județul Alba, au fost vaccinate anti-COVID 630 de persoane.  Instituția medicala precizează că nu au fost semnalate reacții adverse sau pierderi de vaccin.

”Sâmbătă, 23 ianuarie, în județul Alba au fost imunizate anti-COVID în total 630 de persoane, astfel: 540 în centrele fixe din județ amenajate pentru faza II (240 la Alba Iulia, 60 la Aiud, 60 la Sebeș, 60 la Blaj, 60 la Cugir, 60 la Câmpeni); 90 de persoane imunizate de echipele mobile în centre rezidențiale din județ. Fără doze de vaccin irosite, fără reacții adverse imediate.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Intervenție dificilă a salvamontiștilor Salvaspeo în zona Râmeț, pentru acordarea primului ajutor unui turist rănit

Publicat

Acțiune a salvamontiștilor din Alba în zona cătunului Cheia din comun Râmeț pentru acordarea primului ajutor pentru acordarea primului ajutor la unui turist care ar fi suferit o entorsă.  Serviciul Public Salvamont Salvaspeo Alba a fost solicitat în urma unui apel la 112.

Pentru acordarea primului ajutor și evacuarea din zonă a unei persoane de 40 ani de sex masculin care ar fi suferit o entorsă. Potrivit reprezentanților Salvaspeo Alba, pentru intervenția de la Râmeț, se intervine cu un număr de 10 salvatori montani, zona fiind foarte greu accesibilă.

Acțiunea este în desfășurare. revenim cu amănunte

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LIVE-VIDEO: Ceremonie dedicată sărbătoririi a 162 de ani de la Unirea Principatelor Române, în Piața Cetății din Alba Iulia

Publicat

Cu ocazia sărbătoririi a 162 de ani de la Unirea Principatelor Române, duminică, 24 ianuarie, în Piața Cetății din Alba Iulia este organizată o ceremonie care va cuprinde, printre altele, o alocuțiune privind semnificația evenimentului și un moment tematic pe acordurile „Horei Unirii” interpretată de fanfara Centrului de Cultură „Augustin Bena”. 

Mica Unire – Unirea Principatelor Române din 24 ianuarie 185

  • 09.20 – 09.30 Primirea invitaților;
  • 09.30 – 09.35 Intonarea Imnului Național al României;
  • 09.35 – 09.40 Alocuțiune privind semnificația Zilei Unirii Principatelor;
  • 09.40 – 09.50 Moment tematic organizat pe acordurile „Horei Unirii” interpretată de către fanfara Centrului de Cultură ”Augustin Bena”

La eveniment participă reprezentanți ai Instituţiei Prefectului – Judeţul Alba, Consiliului Judeţean Alba, Primăriei municipiului Alba Iulia, Arhiepiscopiei Ortodoxe Române, unităților militare (M.Ap.N., M.A.I.) din Garnizoana Alba Iulia, Direcției Județeane de Informații Alba, Oficiului Județean de Telecomunicații Speciale Alba, Asociației Veteranilor de Război, Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere, Asociației Militarilor Veterani și a Veteranilor cu Dizabilități din Teatrele de Operații și partidelor politice.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate