Connect with us
Publicitate

SPORT

Rezultate peste aşteptări în anul 2010, pentru CS Unirea Alba Iulia

Publicat

Apropierea sfârşitului de an înseamnă şi pentru Clubul Sportiv Unirea din Alba Iulia o perioadă de retrospectivă a activităţii sportive. Zilele trecute, a avut loc o şedinţă de bilanţ a acestei instituţii, unde au fost trecute în revistă atât realizările după un an plin în competiţii importante, cât şi nemulţumirile generate de unele nereuşite. De asemenea, au fost creionate calendarele competiţionale şi obiectivele de performanţă vizate în  anul 2011 pentru toate cele şase secţii pe ramuri de sport existente în cadrul clubului (atletism, culturism, haltere, judo, orientare şi tenis de masă).

În anul competiţional 2010, sportivii CS Unirea Alba Iulia au reuşit să obţină o serie de performanţe: 22 titluri de campioni naţionali, 18 medalii de argint la finalele Campionatelor Naţionale, 23 medalii de bronz la finalele Campionatelor Naţionale; un sportiv convocat la lotul Olimpic, 9 sportivi convocaţi la loturile naţionale, un sportiv beneficiar al Bursei Olimpice, o participare la Campionatele Mondiale, 8 participări la etape de Cupă Mondială,  6 participări la Campionatele Europene, o participare la Cupa Europei; un loc V şi un loc VI la Campionatele Europene, un loc IX în clasamentul final al Cupei Mondiale, două medalii de aur, 3 medalii de argint  şi 4 medalii de bronz  la Campionatele Balcanice; 19 participări la competiţii internaţionale, 72 participări la acţiuni sportive interne.

Pe ramuri sportive, bilanţul rezultatelor ar fi următorul:

–         Atletism: 7 medalii de aur, 4 de argint şi 4 de bronz la Campionatele naţionale, o medalie de aur la Campionatul Balcanic, două prezenţe la Campionatele Europene, o sportivă beneficiară a Bursei Olimpice;

–         Judo: două medalii de aur şi una de bronz la Campionatele naţionale, o medalie de bronz la Campionatul Balcanic, un loc V la Campionatele Europene, două participări la Cupa Europei, un sportiv component al Lotului Olimpic;

–         Haltere: 6 medalii de argint şi 14 de bronz la Campionatele naţionale;

–         Orientare: 13 medalii de aur, 8 de argint şi 4 de bronz la Campionatele naţionale, o medalie de aur, 3 de argint şi 3 de bronz la Campionatul Balcanic, un loc VI  la Campionatele Europene şi o participare la Campionatele Mondiale;

–         Tenis de masă: echipa a reuşit promovarea în Divizia A, iar, la finalul turului, şi-a asigurat poziţia;

–         Culturism: nu s-a reuşit obţinerea nici unei medalii naţionale.

Sportivul cu cele mai bune rezultate în cadrul clubului a fost judoka Bogdan Alexandru (foto), campion naţional al categoriei 73 kg, component al lotului olimpic, acesta fiind la un singur pas de medalie, la Campionatul European din Cehia.

Tot în cursul acestui an, a fost renovat sediul administrativ al clubului şi spaţiile din cadrul Stadionului „Cetate”, în care îşi desfăşoară activitatea secţiile de atletism, haltere şi culturism. Astfel, sportivii acestor secţii beneficiază acum de condiţii decente de pregătire.

La capitolul neîmpliniri ar fi de subliniat retragerea unor sportivi, înainte de participarea la competiţiile naţionale, cu toate că, pe întreg parcursul perioadei precedente, au beneficiat de sprijin financiar şi material din partea clubului.

A fost, de asemenea, subliniat sprijinul important pe care l-au acordat autorităţile locale, în special Consiliul Judeţean Alba, reprezentat de Ion Dumitrel.

La capitolul proiecte viitoare, a fost menţionată colaborarea, pe de o parte, cu Clubul Sportiv Universitatea din Alba Iulia, pentru susţinerea echipei feminine de marş şi, pe de altă parte, cu Fundaţia „Atletis”, în proiectul Boulder Wave, susţinut de firma „Adidas” – proiect ce vizează ajutor financiar pentru o grupă de performanţă formată din 6 atlete, pentru probele lungi de semimaraton şi maraton.

“Ne dorim rezultate mai bune în anul care vine, în primul rând creşterea în performanţele internaţionale; o mai bună promovare a performerilor clubului, care să permită o identificare mai bună a clubului în peisajul sportiv judeţean. De altfel, în viitor, vom încerca să promovăm noul slogan al clubului – <CS Unirea înseamnă altceva decât fotbal, înseamnă performanţă!> -, cu care încercăm un fel de campanie de conştientizare despre rolul sportului şi al adevăratei performanţe în sport”, a declarat directorul CS Unirea Alba Iulia, Marius Anghel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax