Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Rezultatele acțiunilor IPJ Alba, de Rusalii: 23 de infracțiuni constatate, şoferi cercetaţi pentru alcool la volan şi amenzi de peste 100.000 de lei

Publicat

politie

Cu ocazia sărbătorii Rusaliilor, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a luat o serie de măsuri pentru intensificare acţiunilor, suplimentarea efectivelor de siguranţă publică şi prezenţa echipajelor de poliţie rutieră în locurile aglomerate, în vederea prevenirii evenimentelor negative. Peste 140 de poliţişti din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale şi alte structuri au acţionat zilnic, folosind 70 de mijloace auto în activităţile de patrulare.

În această perioadă, poliţiştii au constatat un număr total de 23 de infracţiuni, din care cinci de natură judiciară, două de natură economico-financiară, 13 la regimul circulaţiei rutiere şi trei de altă natură.

De asemenea, au fost aplicate un număr total de 560 de sancţiuni contravenţionale, din care 74 la Legea 61 din 1991 republicată pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 10 la Legea 12/1990 privind activitatea de comercializare a bunurilor, 464 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, (majoritatea pentru viteză excesivă, depăşire neregulamentară şi consum de alcool) şi 12 la alte acte normative.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate de poliţişti în această perioadă este de 100.670 lei.

În perioada 7-10 iunie, au fost înregistrate două accidente rutiere, soldate cu rănirea gravă a două persoane şi rănirea uşoară a altor opt.

Sâmbătă, la ora 07.37, poliţiştii rutieri din Aiud l-au depistat pe strada Gării din municipiu, pe M.L., de 31 de ani, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influenţa alcoolului. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,50 mg/litru alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la Spitalul Municipal Aiud unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În aceeași zi la ora 22.35, poliţiştii din Ocna Mureş l-au depistat pe R.G.S., de 32 de ani, din Ocna Mureş, care, fără a deţine permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, conducea un moped, pe DJ 107 F., fiind sub influenţa alcoolului. În urma testării mopedistului cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,52 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Aiud unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Duminică, 8 iunie, de la ora 1.10, poliţiştii din Aiud au intervenit pentru soluţionarea unui eveniment rutier, soldat cu pagube materiale, produs pe strada Tudor Vladimirescu din municipiu. S.C.D., de 36 de ani, din Aiud, în timp ce conducea un autoturism, nu a păstrat o distanţă laterală de siguranţă faţă de un autovehicul pe care-l depăşea şi a intrat în coliziune cu acesta. În urma testării lui S.C.D. cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,99 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Aiud, pentru recoltarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot în noaptea de 7 spre 8 iunie, la ora 3.18, poliţiştii din Cîmpeni l-au identificat pe DN 75, pe O.M.P., de 28 de ani, din Cîmpeni, care conducea un autoturism, fiind sub influenţa alcoolului. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,65 mg/litru alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la spitalul din Aiud unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

La ora 3.42, pe Calea Moților din Alba Iulia, a fost oprit pentru control un autoturism condus de F.P., de 22 de ani, din Alba Iulia. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,55 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Alba Iulia unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În aceeaşi zi, la ora 21.34, Poliţia Orașului Cugir a fost sesizată cu privire la faptul că pe strada Principală din localitatea Vinerea s-a produs un accident rutier, soldat cu pagube materiale. Echipajul de poliţie deplasat la faţa locului, a constatat că N.D., de 37 de ani, din municipiul Bucureşti, în timp ce conducea o autoutilitară, a acroșat un autoturism ce era staţionat. Conducătorul auto a fost testat cu fiola alcooltest al cărui reactiv s-a înverzit în proporție de 100%, motiv pentru care a fost condus la Spitalul orăşenesc Cugir, pentru a-i fi recoltate mostre biologice de sânge şi stabilită alcoolemia.

În data de 9 iunie, ora 5.00, pe DN 75, pe raza comunei Gîrda de Sus, poliţiştii l-au depistat B.C.I., de 24 de ani, din aceeaşi comună, care conducea un autoturism, fiind sub influenţa alcoolului. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,74 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul orăşenesc Cîmpeni unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În toate aceste situaţii, poliţiştii au întocmit faţă de conducătorii auto depistaţi conducând sub influenţa alcoolului, dosare de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g /l alcool pur în sânge.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax