Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

REZULTATELE ADMITERII la LICEU: Luptă mare pentru clasele cu profil real. Vezi mediile de intrare la colegiile „VIP” din Alba

Publicat

elevi

După aproape două săptămâni de suspans pentru elevii care au susținut Evaluarea Națională, rezultatele admiterii la liceu au fost afișate pe site-ul Ministerului Educației Naționale luni, cu o zi mai devreme față de data stabilită în calendarul admiterii. La cele mai prestigioase licee din județ, „lupta” cea mai acerbă s-a dat pe locurile de la profilurile reale, respectiv Științe ale Naturii și Matematică-Informatică. Cele mai ridicate medii de admitere s-au înregistrat la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, fiind mai mari decât cele de la admiterea de anul trecut.

La Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, din totalul de 203 locuri, au fost ocupate 201. Cei mai mulți elevi au intrat la clasele de matematică-informatică, ultima medie de admitere fiind 9.30. Competiția cea mai acerbă s-a dat, se pare, la profilul Științe ale naturii, unde ultimul candidat admis a avut media 9.68.

Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș are 203 locuri disponibile, dintre care s-au ocupat toate. Mediile cele mai mari de admitere au fost la profilurile reale, Științe ale naturii și Matematică-Informatică, unde s-a intrat cu 9.14.

Colegiul Național „David Prodan” din Cugir a pus la dispoziție 87 de locuri, iar la profilul Matematică-Informatică cea mai mică medie de admitere a fost 9.50.

La Colegiul Național „Avram Iancu” din Câmpeni, din cele 5 clase de câte 29 de locuri, „lupta” cea mai grea s-a dat tot la profilul Științe ale naturii, unde media minimă de admitere a fost 9.41. De asemenea, la clasa de Matematică-Informatică, s-a intrat cu 9.14.

La Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian”, cel mai „căutat” profil a fost cel Economic, unde ultima medie de admitere a fost 8.82. De asemenea, la celelalte două profiluri, Turism și Alimentație și Comerț, mediile minime de admitere au fost peste 8, respectiv 8.26 și 8.07.

Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” din Blaj a pus la dispoziție 145 de locuri. Cea mai mare medie de admitere s-a înregistrat la profilul Științe ale Naturii, unde s-a intrat cu 8.64 și cele de la Matematică-Informatică, unde ultima medie de admitere a fost 8.62.

VEDEȚI AICI REZULTATELE REPARTIZĂRII COMPUTERIZATE CONFORM EDU.RO

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax