Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rezultatele campaniei gratuite de sterilizare a câinilor cu stăpâni, la Alba Iulia: Aproape 300 de animale au fost sterilizate

Publicat

Aproape 300 de câini au fost sterilizați gratuit, într-un proiect derulat de Primăria Alba Iulia și Asociația ”Prietenii lui Azor”. Este un număr destul de mic, iar situația este cauzată de reticiența stăpânilor legată de sterilizare sau castrare. 

Sterilizarea sau castrarea este principala modalitate prin care se poate controla situația câinilor fără stăpâni. Dacă animalele ar fi sterilizate înmulțirea accidentală a câinilor nu ar mai avea loc.

Situația câinilor fără stăpâni este una delicată la Alba Iulia, unde adăpostul este supra aglomerat, iar adopțile merg greu, deși voluntarii sunt foarte implicați.

Totuși campania din anul 2023 a adus cele mai bune rezultate de până acum: 285 de câini sterilizați. Situația a fost prezentată de viceprimarul municipiului Alba Iulia, Marius Fimion.

Aproape 300 de câini sterilizați gratuit

”În anul 2023 Primăria Municipiului Alba Iulia a derulat campania de sterilizare a câinilor cu stăpân ce aparțin rasei comune și a metișilor, campanie care a avut loc în perioada iulie-decembrie.

Nu este primul an când se derulează o astfel de campanie dar cea din 2023 a adus cele mai bune rezultate fiind sterilizați un număr de 285 de câini cu stăpân din care 187 femele și 98 masculi. Suma cheltuită din bugetul local a fost de 55.000 lei.

Și de această dată am avut un parteneriat excelent cu Asociația “Prietenii lui Azor” care a asigurat din fonduri proprii micro-ciparea cățeilor și contravaloarea carnetelor de sănătate.

Campania de sterilizare din 2023 o considerăm cea mai de succes de până acum iar rezultatele se vor vedea anul acesta când estimăm o scădere importantă a numărului de câini fără stăpân din municipiu.

Și în anul 2024 ne propunem continuarea campaniei de sterilizare a câinilor cu stăpân având ca scop reducerea abandonului acestor animale și îndemnăm toți proprietarii de câini să apeleze cu încredere la acest serviciu gratuit” a declarat Marius Filimon.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax