Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

REZULTATELE celor şapte candidaţi din Alba la testul de logică din examenul de admitere în magistratură şi INM

Publicat

Cei şapte candidaţi din totalul de 78 înscrişi în Alba la examenele de admitere în magistratură şi Institutul Naţional al Magistraturii care au trecut de proba eliminatorie au susţinut în 8 septembrie testul de verificare a raţionamentului logic. Rezultatele au fost publicate de INM.

Astfel, la proba de verificare a raţionamentului logic, punctajele sunt următoarele: Alina Maria Gavrilă (79), Crina Tămăzlăcaru (84), Petru Ionaş (83), Dorel Ioan Lazea (79), Simona Mariana Abrudan (72), Iulia Moldovan-Macavei (69) – pentru INM şi Mihai Roman (72 de puncte), pentru magistratură.

Potrivit regulamentului de examen, testul de verificare a raţionamentului logic are cu 100 de întrebări cu punctaj şi 20 de întrebări de pretestare, nepunctate; participă doar candidaţii admişi la testul grilă anterior, ce obţin calificativul admis sau respins (candidatul trebuie să răspundă corect la minimum 30 din cel 100 de întrebări). Rezultatele după contestaţii vor fi făcute publice pe 18 septembrie.

Reamintim că un singur candidat din cei 22 înscrişi pentru examenul de admitere în magistratură şi şase din cei 56 pentru Institutul Naţional al Magistraturii au promovat proba eliminatorie de verificare a cunoştinţelor juridice.

Testul eliminatoriu tip grilă de verificare a cunoştinţelor juridice la drept civil, drept procesual civil, drept penal şi drept procesual penal s-a desfăşurat în 25 august, iar pentru a promova candidaţii au trebuit să obţină minim 70 de puncte, echivalentul notei 7.

Pentru admiterea în magistratură, au fost scoase la concurs 70 de posturi de judecător, din care doar unul este în Alba, la Judecătoria Aiud. A promovat primul test din sesiunea de examene candidatul Mihai Roman, cu 73 de puncte.

În ceea ce priveşte admiterea la Institutul Naţional al Magistraturii, din cei 56 de candidaţi din Alba care îşi doresc un loc de auditor în justiţie, doar şase au trecut de proba eliminatorie. Candidaţii care au promovat sunt: Alina Maria Gavrilă (81), Crina Tămăzlăcaru (80), Petru Ionaş (79), Simona Mariana Abrudan (76), Dorel Ioan Lazea (74), Iulia Moldovan-Macavei (74).

Au fost scoase la concurs 200 de locuri de auditori de justiţie, respectiv 100 alocate pentru postul de judecător şi 100 pentru cea de procuror. La finalizarea primului an de studii, auditorii de justiţie vor opta, în ordinea mediilor şi în raport cu numărul posturilor, pentru funcţia de judecător sau procuror.

Candidaţii mai au de susţinut interviul, programat pentru perioada 20-30 septembrie pentru INM, respectiv 1-9 octombrie, pentru admiterea în magistratură.

Nota la prima etapă a examenului este suma notelor obţinute la cele două probe, cu ponderea 70% testul grilă de verificare a cunoştinţelor juridice şi 30% testul grijlă de verificare a raţionamentului logic. Vor fi admişi, în ordine descrescătoare a notei, în limita triplului numărului de locuri scoase la concurs.

Nota totală de concurs este formată din suma notelor la cele două etape, luând în considerare un raport de 75% nota din prima etapă şi 25% cea de la interviu.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pipo

    vineri, 13.09.2013 at 09:58

    Am ramas masca, sau nu s-a scris bine, sa iei un test de logica cu 30 % din intrebari ? Pai ce logica mai are un individ care in proportie de 70 % nu o are ? Dar poate ca asa se cere in aceasta meserie care nu are nici o logica, ca si asa se judeca dupa interese nu dupa legi si logica. Vai de mama lor (a celor ce vor fi judecati de acesti alesi).

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax