Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Controale ale inspectorilor de la Finanţele din Alba: Trei cazuri de evaziune fiscală, amenzi și peste 10 milioane de lei de recuperat la stat

Publicat

Activitatea de Inspecţie Fiscală Alba a stabilit, în luna mai a anului 2014, suplimentar pentru bugetul general consolidat al statului, obligaţii de plată de 10,684 milioane lei şi accesorii aferente diferenţelor calculate de 3,126 milioane lei. Trei  cazuri au fost înaintate instituţiilor abilitate pentru continuarea şi definitivarea cercetărilor în vederea stabilirii persoanelor vinovate şi a gradului de participare a acestora la infracţiunile constatate. De asemenea, au fost aplicate 36 amenzi contravenţionale.

În luna mai, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Alba, prin Activitatea de Inspecţie Fiscală, a efectuat un număr de 140 acţiuni de control la contribuabili persoane fizice şi juridice, din care un număr de 71 au fost inspecţii fiscale.

Inspectorii au stabilit venituri suplimentare pentru bugetele administrate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală în sumă totală de 13,864 milioane lei, astfel: 10,684 milioane lei diferenţe din impozite, taxe şi contribuţii şi 3,126 milioane lei accesorii aferente diferenţelor calculate.

Pentru abaterile şi deficienţele constatate, autorităţile de inspecţie fiscală au aplicat 36 amenzi contravenţionale în sumă totală de 54.000 lei.

Pentru prejudicii (prezumtive) create bugetelor administrate de ANAF, în sumă totală de 3,051 milioane lei, AJFP Alba – Activitatea de Inspecţie Fiscală a înaintat trei cazuri instituţiilor abilitate pentru continuarea şi definitivarea cercetărilor în vederea stabilirii persoanelor vinovate şi a gradului de participare a acestora la infracţiunile constatate.

De asemenea, în luna aprilie, inspectorii fiscali au soluţionat 203 de deconturi pentru rambursarea taxei pe valoarea adăugată în valoare totală de  21,205 mil.lei, fiind respinsă la rambursare suma totală de 344.000 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax