Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Rezultatele controalelor DSV Alba înainte de Sărbători: O carmangerie şi o cofetărie, închise temporar. Patru cazuri de infestare cu Trichinella, în judeţ

Publicat

Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare Alba au aplicat amenzi în valoare totală de 7.800 de lei, în urma controalelor efectuate în primele 10 zile ale lunii decembrie. Activitatea unei carmangerii şi a unui laborator de cofetărie din judeţ a fost suspendată temporar, pentru nereguli depistate. De asemenea, au fost confirmate patru cazuri de infestare cu Trichinella pentru porci sacrificaţi în gospodării din Alba.

În perioada 1-10 decembrie, DSV Alba a formulat sancţiuni în valoare totală de 7.800 de lei, 10 avertismente şi două ordonante de suspendare  temporară a activităţii pentru o carmangerie şi un laborator de cofetărie.

Echipe mixte de control, constituite din dispozitia Directorului executiv al DSVSA Alba Mircea Miclea, formate din câte un reprezentant din cadrul seviciilor/birourilor cu atribuţii de inspecţie şi control, au verificat unităţi de procesare, depozite alimentare, măcelării, carmangerii, magazine alimentare, hale pentru desfacerea produselor alimentare de origine animală pieţe agroalimentare, precum si  târgurile de animale, în vederea respectarii conditiilor sanitar-veterinare.

Astfel, au verificate conform tematicii de control un număr de 63 de unităţi, din care 25 magazine alimentare, 8 carmangerii, 12 măcelării, 18 restaurante.

Principalele neconformităţi constatate au fost următoarele : neîntreţinerea corespunzătoare a spaţiilor de prelucrare şi depozitare, ambalare şi neetichetare corespunzătoare a produselor alimentare, nerespectarea condiţiilor sanitare veterinare privind dotarea, întreţinerea spaţiilor de producţie, echipament de protecţie incomplet şi comercializarea animalelor fără documente prevăzute de legislaţia sanitară veterinară.

În cadrul Laboratorului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor Alba au fost confirmate de la începutul lunii decembrie un număr de patru cazuri pozitive de infestare cu Trichinella spp. la porcii sacrificaţi în gospodăriile populaţiei.

Consumatorii pot sesiza abateri de la normele sanitare veterinare în vigoare, înregistrate pe teritoriul judetului Alba, la numărul de telefon 0258/835915 şi la tel verde 0800.826.787 sau la sediile circumscripţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor teritoriale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax