Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

REZULTATELE de la LOTERIA BONURILOR FISCALE din 13 aprilie: Au câştigat cei cu bonuri din 7 februarie 2015, cu valoare de 6 lei

Publicat

loterie

rezultate loteria bonurilor fiscale 13 aprilie 2015 Pe 13 aprilie a avut loc prima extragere ocazională în cadrul Loteriei Bonurilor Fiscale. Au câştigat cei care deţin bonuri fiscale din data de 7 februarie 2015, cu valoarea de 6 lei (între 6,00 lei şi 6,99 lei).

Reamintim că la extragerea din a doua zi de Paşti participă bonurile fiscale emise în perioada 2 februarie – 28 martie 2015, iar fondul de premiere este de un milion de lei. Acesta se împarte la numărul bonurilor fiscale cu detaliile de mai sus, câştigătoare şi revendicate în termenul legal de 30 de zile.

Următoarea extragere ar urma să fie organizată pe 17 mai.

UPDATE1 : Până luni după-amiaza, erau anunţaţi 10 câştigători. Aceştia sunt din Iaşi, Bucureşti sau Timişoara.

Prima extragere a Loteriei Bonurilor Fiscale a avut loc luni, 13 aprilie, de la ora 11.30, la sediul studioului Loteriei Romane din strada Reinvierii nr.2 B, sector 2, Bucuresti.

UPDATE 2: Participarea la loterie nu presupune o înregistrare prealabilă a bonurilor fiscale în nicio bază de date/ website și nici depunerea acestora înainte de efectuarea extragerii la sediile instituțiilor implicate în organizare. Bonurile rămân la posesorii acestora care, după extragere, vor verifica dacă sunt câștigătoare.

Extragerea din 13 aprilie a avut trei etape, după cum urmează:
– etapa I: s-a extras o bilă, reprezentând luna emiterii bonului: 2, adică luna februarie

– etapa II: s-a extras o bilă, reprezentând ziua emiterii bonului: 7 (data de 7)

– etapa III: se vor extrage 3 bile, reprezentând valoarea bonului: 006 (adică 6 lei/RON)

Rezultatele extragerii sunt postate pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, al Agenției Naționale de Administrare Fiscală și al C.N. „Loteria Română” S.A. pentru o perioadă de minimum 30 de zile.

Revendicarea premiilor se face, începând cu prima zi după efectuarea extragerii, până la data de 13 mai inclusiv, prin depunerea în original a bonului fiscal câștigător emis în perioada 2 februarie – 28 martie a.c., alături de copia actului de identitate și de o cerere, la orice administrație fiscală din structura Agenției Naționale de Administrare Fiscală, acest termen reprezentând termen de decădere din dreptul de a revendica premiul.

Formularul cererii poate fi obținut gratuit de la administrația fiscală la care se depune bonul fiscal sau descărcat AICI: Cerere revendicare premii Lotbonfisc. Mai jos, modelul editabil.

Un bon fiscal este considerat câștigător doar dacă îndeplinește cumulativ condițiile prevăzute de lege, având înscrise elementele obligatorii care arată că a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat (de exemplu: logotipul și seria fiscală ale aparatului de marcat electronic fiscal, data și ora emiterii precum și numărul de ordine).

La solicitarea titularului bonului fiscal, unitatea teritorială a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală unde a fost depus originalul bonului fiscal câştigător eliberează o copie care poartă menţiunea „conform cu originalul”.

Plata câştigurilor se face de către Ministerul Finanţelor Publice, în termen de 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare a premiilor, după verificarea autenticităţii şi realităţii bonurilor fiscale depuse pentru revendicarea premiilor, de către organele competente ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Prin Ordonanța Guvernului nr.10/2015 a fost reglementată organizarea Loteriei bonurilor fiscale, în scopul diminuării evaziunii fiscale prin cointeresarea, implicarea și responsabilizarea cetățenilor în fiscalizarea veniturilor realizate de comercianți din vânzarea bunurilor și prestarea serviciilor direct către populație.

Prin ordin al ministrului Finanţelor, au fost stabilite instrucţiunilor de punere în aplicare a OG nr.10/2015, regulamentul de organizare şi desfăşurare a extragerilor Loteriei bonurilor fiscale, modelul și conținutul cererii de revendicare a premiilor şi pentru instituirea Comisiei pentru supravegherea efectuării extragerilor Loteriei bonurilor fiscale.

Loteria bonurilor fiscale constă în extragerea aleatorie de numere, astfel:

– un număr cuprins în intervalul dintre 1 şi 999 inclusiv, reprezentând valoarea totală a bonului fiscal fără subdiviziunile leului, inclusiv taxa pe valoarea adăugată; numărul reprezentând valoarea totală a bonului fiscal rezultă în urma extragerii succesive a trei serii de cifre, cuprinse între 0 şi 9;
şi
– un număr reprezentând ziua emiterii bonului fiscal aferentă lunii sau intervalului calendaristic, după caz, pentru care se organizează Loteria bonurilor fiscale.

Rezultatul extragerilor se consemnează într-un proces-verbal care se postează pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice şi al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală pentru o perioadă de minimum 30 de zile.

Un bon fiscal este considerat câștigător dacă îndeplinește cumulativ următoarele condiții:

– a fost emis de un aparat de marcat electronic fiscal care funcționează în conformitate cu Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale;
– sunt lizibile toate informațiile obligatorii, aşa cum sunt prevăzute de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 28/1999;
– are valoarea totală exprimată în monedă națională, egală cu valoarea extrasă;
– a fost emis în ziua extrasă;
– nu are menționat niciun cod de înregistrare fiscală al cumpărătorului.

În vederea determinării valorii câștigătoare pentru un bon fiscal, după centralizarea situaţiei bonurilor fiscale câștigătoare revendicate în termen, se împarte fondul de premiere la numărul total al bonurilor fiscale câștigătoare revendicate în termen, iar suma astfel obținută se rotunjește la leu în favoarea câștigătorului.

În cazul în care nu există câștigători, fondul de premiere se reportează pentru extragerea următoare.

Revendicarea premiilor se face prin depunerea bonului fiscal câștigător (ulterior extragerii), în original, la orice unitate teritorială a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, alături de copia actului de identitate sau a paşaportului titularului bonului şi de o cerere.

VEZI Model CERERE acordare premiu Loteria Bonurilor Fiscale

Revendicarea premiilor se face în termen de maximum 30 de zile de la data extragerii, acest termen reprezentând termen de decădere din dreptul de a revendica premiul.

Plata câştigurilor se face de către Ministerul Finanţelor Publice, în termen de 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare a premiilor, după verificarea autenticităţii şi realităţii bonurilor fiscale depuse pentru revendicarea premiilor, de către organele competente ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Din regulamentul de organizare

Unitățile teritoriale ale Agenției Naționale de Administrare Fiscală organizează procesul de preluare a cererilor de revendicare a premiilor aferente Loteriei bonurilor fiscale depuse în termenul legal, la care se anexează, în original, bonurile fiscale care îndeplinesc potrivit legii criteriile pentru a fi considerate câștigătoare, precum și copia actului de identitate sau a paşaportului titularului bonului.

La solicitarea titularului bonului fiscal, unitatea teritorială a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală unde a fost depus originalul bonului fiscal eliberează o copie a acestuia care poartă menţiunea „conform cu originalul ”.

În vederea înregistrării cererilor de revendicare a premiilor, Direcția Generală de Tehnologia Informației din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală pune la dispoziția tuturor administrațiilor fiscale o aplicație informatică în care acestea înregistrează electronic toate elementele pe care le conține cererea contribuabilului și la care anexează scanat, în format PDF, bonul fiscal.

Acestea constituie ”Baza de date privind Loteria bonurilor fiscale”, iar aplicaţia este accesibilă inclusiv Direcțiilor regionale ale finanțelor publice și Direcției generale antifraudă fiscală.

Citeşte şi LOTERIA BONURILOR FISCALE: Regulament de organizare şi model de cerere pentru revendicarea premiului

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax