Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Rezultatele elevilor din Alba la prima probă de BAC: Peste 60% din candidaţi au calificativ „experimentat” la limba română

Publicat

elevi

Miercuri este ultima zi de organizare a probelor de competențe lingvistice la limba română în cadrul examenului de Bacalaureat. Potrivit vicepreședintelui comisiei de Bac din Alba, inspectorul şcolar Dan Cherecheș, până în această după-amiază s-a reușit centralizarea a 92% din lucrări și mai bine de 60% din elevii testați au obținut calificativul „experimentat”.

Au fost centralizate datele pentru 2.615 de elevi din cei 2.874 de candidaţi care au fost așteptați să intre în sălile de examen. Dintre aceștia, cei mai mulți au obținut calificativul maxim. Au fost notați cu „mediu” 264 de elevi (10,15%), cu „avansat” 631 (24,13%) și cu „experimentat” 1.720 (65,77%). Potrivit ISJ Alba, la examenul de limba română au fost înregistrați 18 absenți.

De asemenea, în cursul zilei de miercuri au fost testați și elevii cu limba maternă maghiară. Din cei 78 de candidați au susținut examenul 35, restul fiind programați pentru joi. Trei elevi au obținut calificativul „mediu”, opt „avansat” și 24 „experimentat”.

Începând de luni, candidații vor avea de susținut proba de competență digitală pentru care s-au înscris un total de 2.829 de elevi. Aceștia vor fi programați în funcție de numărul de calculatoare existente în unitatea de învățământ unde susțin examenul.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax