Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Rezultatele finale la BAC 2024, sesiunea de toamnă, vor fi publicate vineri. 29,3%, rata de promovabilitate înainte de contestații

Publicat

Rezultatele finale la BAC 2024, sesiunea de toamnă, vor fi publicate vineri. Rezultatele finale după rezolvarea contestaţiilor la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului urmează să fie afişate vineri, 30 august, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Rezultatele se publică anonimizat, în conformitate cu prevederile Regulamentului general privind protecţia datelor (GDPR), scrie agerpres.ro.

Rata de promovare la a doua sesiune a examenului naţional de Bacalaureat înainte de depunerea contestaţiilor a fost de doar 29,3%.

Rata de promovare pentru promoţia 2024 a fost de 31,2% (5.855 de candidaţi), pentru promoţiile anterioare – 25,4% (2.351 de candidaţi).

La probele scrise s-au prezentat 28.016 candidaţi din totalul celor 33.676 înscrişi. Au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 48 de candidaţi, care nu vor putea participa la următoarele două sesiuni.

Nota minimă de promovare a fiecărei probe scrise este 5 (cinci), iar media finală necesară pentru a promova examenul este cel puţin 6 (şase).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate