Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

REZULTATELE înscrierilor la cele trei creșe din Alba Iulia. Peste 140 de cereri pentru cele 109 locuri disponibile

Publicat

cresa ampoi 1 Rezultatele înscrierilor în cele trei creșe din municipiul Alba Iulia au fost afișate astăzi, 25 iulie.  Peste 150 de dosare au fost depuse la Primăria Alba Iulia, pe cele 109 locuri disponibile la cele trei creşe din oraş. Cea mai mare cerere este la creşa din cartierul Cetate. Sunt peste 90 de părinţi care vor să-şi lase copiii la această unitate, în orele în care ei sunt la serviciu. Aici sunt disponibile însă doar 23 de locuri.

REZULTATE ÎNSCRIERI CREȘA CETATE

REZULTATE ÎNSCRIERI CREȘA AMPOI 1

REZULTATE ÎNSCRIERI CREȘA AMPOI 3

După afișarea rezultatelor, cei nemulţumiţi pot depune contestaţii, iar în 29 iulie va fi cunoscută lista finală cu copiii ce vor fi înscrişi la creşă.

Potrivit procedurii, fiecare solicitant a putut opta pentru înscrierea copilului său într-o singură creșă, cu mențiunea că, dacă nu obține loc, optează și pentru alta, prin redistribuire, în ordinea descrescătoare a punctajului, în limita locurilor disponibile din acea unitate. În cazul în care în urma aplicării criteriilor, două sau mai multe cereri au același punctaj, pentru ocuparea locurilor disponibile, departajarea se va face în favoarea copilului a cărui părinte/ reprezentant legal începe serviciul mai devreme. Dacă și după aplicarea acestei condiții vor exista două sau mai multe cereri în aceeași situație se va ține cont de numărul de înregistrare a cererii.

În  Alba Iulia, cele trei creşe de stat sunt în cartierele Cetate şi Ampoi, cu sedii la adresele: Creşa 1 Cetate (22 locuri, un loc pentru cazuri sociale) – strada Alexandru cel Bun nr. 13; Creşa 2 Ampoi (25 locuri, un loc pentru cazuri sociale), strada Livezii 41 E, Creşa 2 Ampoi (57 locuri, 3 locuri pentru cazuri sociale), strada Livezii nr. 47.
Orarul zilnic al creşelor este 6.00 – 18.00. Copiii beneficiază de asistenţă medicală permanentă, două mese (mic dejun şi prânz) şi două gustări pe zi. Alimentația copiilor urmărește standardele unei diete echilibrate, adaptată cerințelor specifice vârstei, potrivit reprezentanţilor Primăriei Alba Iulia. În cadrul creșelor se desfășoară activități de educație timpurie adecvate vârstei copiilor, bazate pe joc (jocul exercițiu, jocuri de imitație, jocuri de limbaj, jocuri de construcție, jocuri imaginative, etc.)
CALENDAR înscrieri la creşă în Alba Iulia, 2016:

25 iulie: afișarea rezultatelor
25-27 iulie: depunerea contestațiilor la sediul Primăriei Alba Iulia
28-29 iulie: analizarea contestațiilor de către comisia de contestații și afișarea rezultatelor
1-9 septembrie: prezentarea părinților la creșă pentru planificarea zilei de intrare în colectivitate a copilului.

CRITERII privind punctarea cererilor de înscriere a copiilor în creșele din municipiul Alba Iulia (criteriile de departajare se vor aplica doar în cazul în care numărul de solicitări va depăși numărul de locuri disponibile pentru înscrieri)
1. Locul de muncă al părinţilor / reprezentanţi legali (care au raportul de muncă / serviciu nesuspendat) – 5 puncte pentru fiecare
2. Data reluării activităţii profesionale de către părintele care se află în concediu pentru îngrijirea copilului:
– celor care îşi reiau activitatea până în 31 august: 5 puncte
– celor care îşi reiau activitatea până în luna septembrie: 4 puncte
– celor care îşi reiau activitatea până în luna octombrie: 3 puncte
– celor care îşi reiau activitatea până în luna noiembrie: 2 puncte
– celor care îşi reiau activitatea până în luna decembrie: 1 punct
– celor care îşi reiau activitatea începând cu luna ianuarie a anului următor: 0 puncte
3. Frați care frecventează deja creșa sau grădinița care funcționează apropiere (Grădiniţa nr. 13 şi Grădiniţa nr. 14): un punct
4. Situația familială: familie monoparentală – 10 puncte, familie biparentală (căsătoriți, uniune consensuală) – 5 puncte
5. Numărul de copii în întreținere: un copil – 1 punct, doi copii – 2 puncte, trei copii sau mai mulți – 3 puncte; motivul a fost că există posibilitatea ca un copil cu părinte unic, dar fără loc de muncă cu trei copii să ocupe locul unui copil ai cărui părinţi sunt salariaţi
6. Copii gemeni/ tripleți (se va completa câte un dosar pentru fiecare copil) – 1 punct.
7. Unul dintre părinţi/reprezentanţi legali sau părinte unic urmează o formă de învăţământ la zi (student/masterand): 2 puncte
8. Familie care are un copil cu handicap grav (altul decât cel pentru care optează înscrierea la creşă): 2 puncte
Condiții eliminatorii:
Nu se vor lua în calcul cererile părinților (ambii părinți/părinte unic), care nu au domiciliul/reședința în Municipiul Alba Iulia.
Nu se vor înscrie în creșă copii pentru care medicul de familie nu eliberează adeverință medicală cu textul sănătos clinic și apt pentru intrare în creșă li fişa de imunizări întocmită conform prevederilor elaborate de Ministerul Sănătăţii cu privire la introducerea copilului în colectivitate. În situaţia în care copilul un are schema de vaccinări obligatorii în România efectuată, medicul de familie va preciza pe FISA de imunizări că acesta urmează să recupereze vaccinurile lipsă şi că este cuprins în schema de vaccinări obligatorii în România.
După admiterea copilului în creşă, dosarul se va completa de părinte/reprezentant legal, cu următoarele acte:
1. Avizul epidemiologic eliberat de medicul de familie cu 24-48 de ore înainte de a începe frecventarea unității
2. Fișa imunizări întocmită conform prevederilor elaborate de Ministerul Sănătății
3. Analize medicale: examen coprobacteriologic, coproparazitologic și exudat faringian
4. Alte analize sau adeverinţe medicale, după caz.
5. Acte doveditoare venituri (în cazul unor modificări apărute în situația familială în perioada dintre înscriere și intrarea în colectivitate).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate