Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

REZULTATELE la BACALAUREAT 2020 vor fi publicate ASTĂZI, până la ora 12.00. Cum se depun contestaţii

Publicat

examen

Rezultatele la examenul de Bacalaureat 2020 vor fi publicate astăzi, până la ora 12.00. Lista va fi în format anonimizat al numelui candidaților.

Contestațiile vor putea fi depuse astăzi, de la ora 16.00 și miercuri, de la ora 8.00. Rezultatele finale vor fi cunoscute duminică, 5 iulie.

Rezultatele vor fi publicate de Ministerul Educației, AICI.

Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Vezi BACALAUREAT 2020: Baremele de corectare, calendar și perioada de contestații

Rezultatele vor fi afișate pe liste care cuprind: Codul candidaţilor (în loc de nume și prenume), notele obţinute la fiecare probă scrisă, media generală, acolo unde este cazul, participarea şi, după caz, rezultatele obţinute la echivalarea și/sau recunoaștere/susținerea probelor de evaluare a competenţelor şi rezultatul final: „reuşit”/„respins”/„neprezentat”, potrivit edupedu.ro.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și pe data de 01 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

Pentru a promova Bacalaureatul, candidații trebuie să obțină cel puțin nota 5 la fiecare dintre probele scrise și cel puțin media 6. De asemenea, trebuie să aibă echivalate/recunoscute probele de competențe lingvistice și digitale.

Cei care au avut în toate clasele de liceu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.

În perioada 22-25 iunie, peste 2.300 de candidați din Alba au participat la probele scrise în cadrul examenului de Bacalaureat. Prezența a fost de peste 95% și au fost 7 candidați eliminați din sălile de examen, pentru tentativă de fraudă: un candidat a fost eliminat de la proba de Limba și literatura română, trei la proba obligatorie și alți trei de la proba la alegere, toate cazurile fiind la centre de examen din Câmpeni.

Nu au fost cazuri de candidați care să nu fie primiți la examen, din cauza temperaturii peste cea de referință.

Situația prezenței la probele scrise în Alba: proba la Română – 2.331 candidați prezenți, 79 absenți; proba obligatorie (Matematică/Istorie) – 2.351 prezenți (2.457 înscriși; 1800 la Matematică, 657 la Istorie), 106 absenți; proba la alegere: 2.353 prezenți (din 2.460 înscriși) – Biologie 832, Geografie – 597, Logică – 451, Informatică – 187, Fizică – 128, Chimie – 89 candidați, Sociologie – 32, Psihologie – 16, Filosofie – 14, Economie – 4; 107 absenți.

CALENDAR BACALAUREAT 2020:

3-10 iunie: înscrierea candidaților

11-17 iunie: echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale

22 iunie: Limba și literatura română – proba E.a) proba scrisă

23 iunie: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă

24 iunie: Proba obligatorie a profilului – proba E. c) – proba scrisă

25 iunie: Proba la alegere a profilului și a specializării – proba E.d) – proba scrisă

30 iunie: Afișarea rezultatelor la probele scrise, până la ora 12:00. Depunerea contestațiilor în intervalul orar 16:00-20:00

1 iulie: Depunerea contestațiilor în intervalul orar 8:00-12:00

1-4 iulie: Rezolvarea contestațiilor

5 iulie: Afișarea rezultatelor finale.

Sesiunea specială, pentru candidații care nu s-au putut prezenta la probele inițiale, din cauza problemelor de sănătate (temperatură peste cea de referință) sau au fost în carantină/izolare, începe din 6 iulie.

CALENDAR BACALAUREAT 2020 – sesiune specială:

29 iunie – 3 iulie: înscrierea candidaților

6 iulie: Limba și literatura română – proba E a) – proba scrisă

7 iulie: proba obligatorie a profilului – proba E c) – proba scrisă

8 iulie: proba la alegere a profilului și a specializării – proba E d) – proba scrisă

9 iulie: Limba și literatura maternă – proba E b) – proba scrisă

10 iulie: afișarea rezultatelor (ora 12:00)

10 iulie: depunerea contestațiilor (între orele 14:00 – 19:00)

12 iulie: afișarea rezultatelor finale (după ora 12:00).

Promovarea examenului de bacalaureat permite accesul în învăţământul superior, în conformitate cu condiţiile generale şi specifice stabilite în acest sens. În urma promovării examenului de bacalaureat, absolventului i se eliberează diplomă de bacalaureat.

Candidaţii au dreptul să susţină examenul de bacalaureat, fără taxă, de cel mult două ori.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax