Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rezultate finale la Bacalaureat, sesiunea a II-a. Vezi câte contestații au fost admise în Alba. Promovabilitatea a crescut la 18%

Publicat

Rezultatele obținute la sesiunea a II-a a Bacalaureatului au fost afișate miercuri, la centrele de evaluare. În Alba Iulia, au fost depuse 410 contestații, dintre care 103 au fost admise. Cea mai mare diferență de notă a fost de 1 punct și 45 de sutimi, care s-a înregistrat la trei dintre contestații: una la Română și două la Matematică.

Cele mai multe contestații au fost înregistrate la Limba și Literatura Română (35), la Matematică (11) și la Biologie (8).  În urma recorectării contestațiilor, 11 elevi au reușit să promoveze examenul de Bacalaureat. Astfel, s-a schimbat procentul de promovare în Alba, la cea de-a doua sesiune a acestui examen, de la 17,35%  la 18%. Dintre cele 410 contestații, 103 au fost admise. 42 de elevi s-au ales cu nota micșorată, iar la 61 a crescut, în urma rezolvării contestațiilor. Dintre aceste 61 de majorări de notă, doar 11 elevi au reușit să promoveze, iar la doi elevi s-a mărit și media finală.

În urma recorectării lucrărilor la Limba şi literatura română, în cazul a 23 de elevi a crescut nota, iar pentru 12 a scăzut. Din păcate, pentru mulți dintre candidați, câteva sutimi nu i-a ajutat să și promoveze acest examen al maturității.

În județul Alba au susținut examenul de Bacalaureat, sesiunea din toamnă, un număr de 1.695 de elevi, dintre care 707 au obținut note de 1 și 2. Promovabilitatea a fost, înaintea conteştaţiilor, una foarte scăzută, doar 17,35% dintre participanţi obţinând note de trecere.

Mai multe informaţii puteţi afla aici.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax