Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Rezultatele obținute de ADR Centru în șapte ani de implementare a fondurilor europene nerambursabile Regio

Publicat

ADR Centru anunță rezultatele obținute la nivelul Regiunii Centru, în cei șapte ani de când gestionează fondurile nerambursabile REGIO: 115% grad de contractare, 52% grad de absorbție, 240 milioane euro fonduri nerambursabile investite în economia regiunii. Lansat la nivel național în urmă cu 7 ani la Sibiu, în iulie 2007, Programul Operațional Regional a pus la dispoziția autorităților publice locale, întreprinderilor private și ONG-urilor din Regiunea Centru, peste 470 milioane euro fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea mediului urban, a infrastructurii rutiere, de sănătate, educațională, de turism, precum și a mediului de afaceri.

Trei noi contracte de finanțare semnate săptămâna trecută la sediul ADR Centru din Alba Iulia, a crescut numărul proiectelor finanțate la 434. Prin aceste contracte, semnate pe parcursul celor 7 ani de derulare a programului, beneficiarii au solicitat 541 milioane euro fonduri nerambursabile. Alte 29 de proiecte ce se află în etapă de precontractare și care vor semna contractele de finanțare în curând, vor crește procentul de contractare a proiectelor la 122%, iar valoarea fondurilor nerambursabile solicitate la 573 milioane euro.

„Azi vedem în fiecare județ din regiune, Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, rezultatele investițiilor acestor fonduri. Avem drumuri mai bune pe care circulăm în siguranță, atât în orașe, cât și între ele și județe. În caz de accident, echipajele SMURD, dotate cu echipamente performante achiziționate prin fonduri Regio, intervin prompt. Spitale, cămine, centre sociale speciale, școli, hoteluri, pensiuni, centre de afaceri, cetăți istorice, parcuri, noi sau modernizate, dotate și echipate, locurile de muncă păstrate și alte 3000 de noi locuri de muncă create, sunt rezultatele concrete a investițiilor făcute din 2007 până în prezent. A fost o perioadă în care regulile s-au mai modificat pe parcurs, ani în care cu toții ne-am lovit de probleme, dar care printr-o bună colaborare le-am depășit, am învățat din ele și apoi am folosit soluțiile găsite ca exemple. În această perioadă în care a devenit vizibilă transformarea vechiului în modern, am fost nominalizați la nivel național pentru bunele rezultate obținute. În acești șapte ani, calitatea muncii noastre și rezultatele obținute au inspirat încredere și ne-au susținut în atingerea scopului, de a crește nivelul de trai, gradul de dezvoltare și siguranța celor ce trăiesc sau vizitează Regiunea Centru,” a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru.

Peste 1 milion de cetățeni din Regiunea Centru sunt utilizatorii direcți ai serviciilor și beneficiilor obținute prin fondurile investite și munca depusă de toți cei implicați în derularea proiectelor finanțate prin fonduri Regio. Din 189 milioane euro fonduri nerambursabile investite în 7 orașe, avem în curs de finalizare 63 km de străzi din orașe reabilitați, 8.000 mp de spațiu public modernizați, 1.600 noi locuri de parcare, 20 de sisteme de siguranță și securitate amplasate în școli și orașe, 1.200 de apartamente reabilitate termic, 6 centre multifuncționale sociale.

Pe parcursul celor 7 ani s-au alocat 124 milioane euro finanțări nerambursabile pentru reabilitarea a 350 km de străzi și drumuri județene din regiune. Spitale, ambulatorii, cămine și centre sociale, școli, licee, dar și echipajele SMURD au primit 86 milioane euro fonduri nerambursabile pentru modernizarea, dotarea și îmbunătățirea serviciilor necesare populației, pentru asigurarea unui climat de siguranță. Peste 71 milioane euro fonduri nerambursabile au fost investite în dezvoltarea mediului de afaceri prin care se construiesc 12 noi centre de afaceri și se dezvoltă 478 microîntreprinderi.

Cetăți istorice, biserici fortificate, stațiuni turistice, parcuri de agrement, dar și alte structuri turistice și de agrement au dispus de peste 66 milioane euro fonduri nerambursabile pentru restaurare, îmbunătățire și creșterea calității serviciilor din Regiunea Centru.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax