Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rezultatele sondajului cerut de PNL: Atanasiu şi Potor stau cel mai bine în sondaje, pentru viitoarele alegeri locale

Publicat

După cum am anunţat joi, la solicitarea PNL Alba a fost realizat, recent, un sondaj de opinie, de către Agenţia de Rating Politic, în urma căruia au fost evidenţiaţi candidaţii cu cele mai multe şanse la viitoarele alegeri locale. Vă prezentăm detaliat rezultatele sondajului. Popularitatea de care se bucură deputatul Călin Potor în rândul albaiulienilor îl poate plasa pe lista candidaţilor la Primăria municipiului Alba Iulia, la alegerile locale din 2012. Un alt sondaj de opinie, realizat săptămâna aceasta, de aceeaşi Agenţie relevă faptul că deputatul Teodor Atanasiu este preferat de electorat pentru a prelua frâiele Consiliului Judeţean Alba.

Sondajul a fost realizat în perioada 11-16 februarie 2011, prin interviuri telefonice, pe un eşantion de 994 de respondenţi adulţi la nivelul judeţului. “Vestea bună pentru noi este că, la nivelul municipiului Alba Iulia, am devenit prima forţă politică şi, la nivel judeţean, PNL Alba este principala forţă politică. Avem candidat care îl învinge pe actualul preşedinte al Consiliului Judeţean (n.r. – Ion Dumitrel), chiar dacă la această instituţie se organizează doar un tur de scrutin”, a declarat vicepreşedintele PNL Alba, Florin Roman, într-o conferinţă de presă.

La întrebarea L-aţi vota candidat comun al PSD-PNL pentru Preşedinte al Consiliului Judeţean pe Teodor Atanasiu?, un procent de 50,4 dintre cetăţenii din judeţul Alba intervievaţi au răspuns Da. La votul pentru Consiliul Local (toate partidele separate), sondajul arată că PNL obţine 26,7 procente, PDL 25,0 procente, PSD 24,7 procente, Partidul Poporului 14,2 procente, UDMR 3,5 procente.

La votul pentru Consiliul Local – cu Alianţa PNL-PC în listă, sondajul arată astfel: Alianţa PNL-PC 28,7 procente, PDL 24,3 procente, PSD 22,5 procente.

Votul pentru Consiliul local – cu USL pe liste: USL 52,7 procente, PDL 24,4 procente, PP 13,7 procente.

Votul pe colegii pentru deputaţi variază. Dacă pe Colegiul 1, PNL învinge detaşat (28,9%), pe colegiul 2 – PDL obţine cele mai multe procente (31,8%), pe Colegiul 3 – PNL obţine din nou cel mai mare scor (25%), însă la diferenţă mică de PSD (24,3%) şi PDL(23%). Colegiul 4 şi 5 este din nou câştigat de liberali, detaşat.

În cazul senatorilor, Colegiul 1 este câştigat de PSD (25,4%), la mică distanţă de PDL (25,1%), iar Colegiul 2 este câştigat de PDL (24,6%), PSD fiind surclasat de câteva sutimi (24,3%).

În cazul  USL, sondajele arată că alianţa are şanse mari să câştige detaşat, atât colegiile de deputaţi, cât şi cele de senatori.

„PNL a ajuns cap la cap cu PDL şi e primul partid al oraşului, după efortul concertat din ultimii doi ani, cel puţin. Pentru asta, toată lumea merită felicitări. Anul 2011 însă trebuie să fie anul în care PNL Alba Iulia ajunge în mod direct să comunice cu toţi albaiulienii.
Avem în continuare o problemă legată de notorietatea şi credibilitatea liderilor noştri, chiar dacă am făcut paşi vizibili. Avem mai multe personalităţi deja în zona de 40-50% – Florin Roman, Simone Albani, Angelica Mocan – şi un nou coleg, Călin Potor, care e în fruntea acestei liste în zona de consacrare de 90%. Există potenţial pentru toţi aceşti lideri, dar, fie notorietatea, în cazul primilor, fie încrederea, în cazul ultimului (la 40% limită maximă) ne ţin deocamdată jos, faţă de Mircea Hava.
Să admitem că votul politic pentru argumente naţionale ne ajută mult”, notifică liberalii de Alba, în urma analizei de sondaj.

Precizăm că PSD Alba va realiza alte sondaje de opinie, pe care le va confrunta cu cele realizate de PNL, urmând ca, pe baza acestora, să fie stabiliţi viitorii candidaţi la alegerile locale din cadrul USL.

Senatorul PDL Alexandru Peres declară că sondajul respectiv este un instrument de manipulare electorală

Referitor la subiectul sondajului cerut de PNL, senatorul PDL, Alexandru Pereş a declarat, în conferinţa de presă de vineri, că nu este altceva decât o strategie de campanie electorală. „Toată lumea cunoaşte că sondajele de opinie, cerute de un partid sau altul, făcute publice de PNL, fac parte din alfabetul manipulării publicului alegător. Liberalii cred că, prin agitarea masei de pensionari – ale căror probleme au fost deja rezolvate, în bună parte, iar restul se află pe masa de lucru a Guvernului -, a militarilor şi taximetriştilor din Alba Iulia, prin crearea de false probleme, câştigă electoratul. De vreo două săptămâni, PNL Alba bombardează publicul cu rezultatele unui aşa-zis sondaj de opinie, prin care, chipurile, ei vor câştiga în veselie toate funcţiile în conducerea administrativă a judeţului şi a capitalei de judeţ. Se precizează acolo, PNL a devenit favoritul oamenilor dinamici, activi care au răspunderea unei familii şi care se ambiţionează să îşi construiască un aici în Alba Iulia. Această ultimă precizare se pare că se referă la italianul Albani, vicepreşedintele PNL, care, în afară de o gargară populistă, nu serveşte publicului nici o idee coerentă de dezvoltare urbană”, a declarat Alexandru Pereş.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax